bihon.ro Web analytics

Șteiul, stațiune turistică de interes local

De Veronica Bursașiu

Șteiul, stațiune turistică de interes local

Acest statut dă Șteiului posibilitatea de a accesa mai ușor și eficient fondurile din domeniu și de pe axele de finanțare a turismului.
Scris de Veronica Bursașiu - Acest statut dă Șteiului posibilitatea de a accesa mai ușor și eficient fondurile din domeniu și de pe axele de finanțare a turismului.

„După emiterea unei Hotărâri de Guvern, în baza propunerii comisiei de evaluare, orașul nostru va fi stațiune turistică”, anunță primarul Șteiului Iulian Balaj.

Demersurile pentru recunoașterea Șteiului ca stațiune turistică de interes local au început în urmă cu un an, atunci când, Consiliul Local al orașului Ștei a depus la Ministerul Turismului, care între timp s-a transformat în Direcția Generală Turism din Ministerul Economiei, o cerere pentru obținerea acestui statut. Acum, această cerere a fost evaluată de către o comisie care s-a deplasat în teren la finele săptămânii trecute. Numărul minim de punte care trebuia acumulat pentru obținerea statutului de stațiune turistică de interes local era 100. Șteiul a obținut 240 de puncte.

„Orașul Ștei a trecut cu bine evaluarea Comisiei pentru atestarea stațiunilor turistice, în vederea obținerii statutului de stațiune turistică de interes local. Prima fază a fost aceea de întocmire a dosarului de evaluare, în care s-au solicitat atât documente obligatorii de calificare cât și comletarea unei grile pentru obținerea unui punctaj minim, din care să reiasă faptul că orașul îndeplinește condițiile pentru o stațiune turistică: factorul de cură-apa geotermala cu proprietăți curative, drumuri de acces, parcuri, terenuri de sport, utilități, zone de agrement, capacitate de cazare, potențial turistic. Aș dori să mulțumesc consilierilor locali și colegilor din Primăria orașului Ștei, pentru munca depusă și domnului senator Cornel Popa pentru susținerea și ajutorul acordat la finalizarea acestui proiect”, spune primarul Iulian Balaj.

Pe lângă statutul de stațiune turistică de interes local, primarul Șteiului a decis să ca orașul să adere la rețeaua Atrium, a localităților europene cu arhitectură de tip totalitarist, încercând să transforme handicapul urbanistic într-un avantaj.J

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. bihorean says:

  Ce sa vezi sau sa viztezi in Stei ?…………. nici strand nu are, sau macar un hotel decent, cum sa-l faci statiune.

  • vasi says:

   Pai acum daca Oradea a devenit statiune, toate orasele vor deveni statini, excat ca dupa revolutie toate comunele mai mari au devenit orase, iar orasele municipii. Pe vremuri ca sa fii municipiu trebuia sa ai hoteluri, linii de transport local, care municipiu din judet are transport local in interiorul orasului???? Toti vizeaza numai la bani , dar putini vor reusi sa-l atraga

 2. Bihon CSM Oradea

  Renasc speranțele la calificare: CSM Oradea câștigă meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász
  CSM Oradea a câștigat cu scorul de 75-58 meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász.

  România

  Incident halucinant: O familie a fost atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 
  Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  PSD și UDMR au blocat reorganizarea de la Școala Francisc Hubic
  Aleșii județeni au respins, pentru a treia oară, aprobarea organigramei Centrului de Cultură al Județului Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victorie civică la Sântandrei: Justiția spune ”NU” definitiv incineratorului de animale de lângă Palota
  Asociația ”Santandrei Metropolitan Area” (SMA) a reușit să blocheze definitiv prin intermediul justiției înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Oradea - Sânmartin - exproprieri în valoare de 2 milioane euro
  Consilierii județeni au aprobat marți culoarul de expropriere pentru drumul de legătură Oradea - Sânmartin. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.