bihon.ro Web analytics

Târgul meșterilor populari, ediția a XXVII-a

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:
Reactualizat la:
Evenimentul va avea loc în Parcul Nicolae Bălcescu. Ca urmare a situației provocate de pandemie și pentru a respecta regulile de distanțare socială, Târgul va avea loc în două serii consecutive: între 17-19 iulie 2020 și între 24-26 iulie 2020.
Scris de Veronica Bursașiu - Evenimentul va avea loc în Parcul Nicolae Bălcescu. Ca urmare a situației provocate de pandemie și pentru a respecta regulile de distanțare socială, Târgul va avea loc în două serii consecutive: între 17-19 iulie 2020 și între 24-26 iulie 2020.

 

Meșterii populari participanți sunt din zone geografice şi etnografice cunoscute ale ţării: Maramureş, Bucovina, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Crişana.

Evenimentul aflat la cea dea XXVII-a ediție este organizat de Muzeul Ţării Crişurilor în colaborare cu Consiliul Judeţean Bihor, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor și Ansamblul Artistic Profesionist Crișana şi în parteneriat cu Asociaţia „Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor” Datorită situației speciale create de pandemia de COVID-19 și pentru a respecta regulile de distanțare socială. Conform unui comunicat de presă al Muzului Țării Crișurilor „ între 17-19 iulie 2020 la târg vor participa meșteri care vor expune ceramică, ouă încondeiate, podoabe, piese textile, port popular tradițional, obiecte din sticlă, os, plante medicinale, turtă dulce, iar între 24-26 iulie 2020 vor fi prezenți meșteri care vor expune obiecte din lemn, piele, icoane și pictură naivă, împletituri din papură și nuiele, instrumente muzicale, măști”.

Ca de fiecare dată, vor fi invitate să-şi expună creaţiile spre vânzare asociaţiile unde activează copii cu dizabilităţi: Asociaţia „Down” Oradea, Centrul de Zi Iedera, DGASPC Bihor, Centrul nr. 3, Casa „Steaua Norocoasă” Oradea.

Programul pentru public al Târgului: 17 iulie 2020: 11.00 – 20.00; 18 iulie 2020: 10.00 – 20.00; 19 iulie 2020: 10.00 – 19.00; 24 iulie 2020: 11.00 – 20.00; 25 iulie 2020: 10.00 – 20.00; 26 iulie 2020: 10.00 – 19.00.
Spectacolele de muzică populară vor fi susținute de membrii Ansamblului Artistic Profesionist Crișana.

Program artistic:
17-19 iulie 2020, orele 18.00-20.00
-17 iulie – Ionel Ban, Simona Costin, Mihai Teodorescu – țambal, Petre Frasin – vioară
-18 iulie – Simona Costin, Cornelia Covaciu, Stângaciu – vioară cu goarnă, Ciprian Toie – clarinet
-19 iulie – Cornel Borza, Claudiu Căbuța – vioară cu goarnă, Florin Bonțu – saxofon

-24-26 iulie 2020, orele 18.00-20.00
24 iulie – Simona Costin și Cornelia Covaciu, Mihai Teodorescu – țambal, Petre Frasin – vioară
-25 iulie – Felicia Costin, Cornel Borza, Claudiu Căbuța – vioară cu goarnă, Ciprian Toie – clarinet
-26 iulie – Luminița Tomuța, Leontin Ciucur, Stângaciu – vioară cu goarnă, Florin Bonțu – saxofon

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Salut,
  Stiti cine organizeaza si date de contact?
  Multumesc.

 2. România

  Test negativ SARS-Cov2, necesar pentru cetățenii străini la intrarea în Serbia din România, Bulgaria, Macedonia și Croația
  Măsuri restrictive impuse de autoritățile din serbia celor care călătoresc din România, Bulgaria, Macedonia și Croația. Cei care doresc să intre în țara vecină din aceste țări trebuie să prezinte un test negativ SARS Cov2.

  România

  Covid-19, întâmplări din izolare. Problemele cu care se confruntă doi actori din Timișoara
  Pandemia de coronavirus „face pași repezi”. Din ce în ce mai mulți oameni, rude, prieteni, sunt suspecți sau chiar „pozitivi” la testele Covid-19.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2.000.000 de lei pentru Universitatea din Oradea
  La Universitatea din Oradea, patru facultăţi au fost câştigătoare la granturile pentru finanţarea învăţământului. Banii sunt alocaţi pentru o perioadă de 24 de luni, pentru proiecte destinate prevenirii abandonului şcolar şi îmbunătăţirii procesului de învăţământ. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Corina Crețu l-ar vedea primar pe Claudiu Pop, dar acesta nu candidează
  Fostul comisar european l-ar fi văzut pe Claudiu Pop primar al Oradiei, de vreme ce Bolojan nu mai candidează. Însă candidatul ProRo pentru Primăria Oradea este un alt Pop, mai tânărul Daniel Pop. Deși Oradea face excepție, Crețu deplânge incapacitatea României de a profita cu adevărat de fondurile europene. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Coronavirus în Bihor: 58 de cazuri noi, 73 persoane vindecate. 1.328 infectări în România
  Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, numărul cazurilor noi la nivel de județ se mențin tot peste 50. 7

  România

  FSLI: Deschiderea anului școlar pusă sub semnul întrebării
  Deschiderea noului an școlar este pusă sub semnul întrebării, dacă nu se acordă salariile majorate de la 1 septembrie cadrelor didactice, avertizează Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.