bihon.ro Web analytics

BIHON

BIHON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Aplicații
Select Page
APLICAȚII
MOBILE
AndroidDescarcă aplicația BIHON iOSDescarcă aplicația BIHON
BIHON
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Un avion folosit de Ceaușescu pentru vizite oficiale, scos la licitație

Un avion folosit de Ceaușescu pentru vizite oficiale, scos la licitație

la 22 May 2021 12:57
15 Comentarii

Un avion folosit de Ceaușescu pentru vizite oficiale, scos la licitație

foto: Wikipedia
22 May 2021 12:57
Aeronava prezidențială folosită de Nicolae Ceaușescu pentru vizitele oficiale desfășurate între 1986 și 1989 va fi scos la licitație, la finalul acestei luni. Prețul de pornire este de 25.000 de euro.
Aeronava prezidențială folosită de Nicolae Ceaușescu pentru vizitele oficiale desfășurate între 1986 și 1989 va fi scos la licitație, la finalul acestei luni. Prețul de pornire este de 25.000 de euro.

Trimite articolul

X

Aeronava Rombac 1-11, care a fost folosită pentru vizitele oficiale ale președintelui Nicolae Ceaușescu între 1986 și 1989, va fi scoasă la licitație pe 27 mai, cu un preț de pornire de 25.000 de euro.

Aeronava a fost fabricată în România, sub licența British Aircraft Corporation, fiind considerată „o bijuterie a industriei aeronautice locale”. Rombac 1-11 face parte dintr-o serie limitată, de numai nouă avioane create sub licență britanică înainte de 1989, conform casei de licitație Artmark.

Tot în aceeași zi, o altă aeronavă Rombac 1-11, folosită de Ion Iliescu, va fi și ea scoasă la licitație, prețul de pornire fiind identic – 25.000 de euro.

Rombac 1-11 a fost prima aeronavă comercială creată în România. Motoarele sale Rolls-Royce Spey au fost fabricate local, de Aerofina și Turbomecanica din București.

Ambele avioane au un statut oficial de „comoară națională”, ceea ce înseamnă că nu pot părăsi România, iar următorul lor proprietar trebuie să le întrețină și păstreze în forma inițială.

Trimite articolul

X
Taguri:
avion ,
ceausescu ,
licitatie
15 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  1. Vasile says:
    May 22, 2021 at 1:39 pm

    Ați uitat să menționați și că România a fost prima și singura țară comunistă, după Uniunea Sovietică, care a construit (sub licență britanică) un avion pentru pasageri, cu motoare cu reacție (numite și Jet-uri).
    Informația ați copiat-o dintr-o sursă pe care nu o numesc, dar cel puțin copiați tot, dacă tot copiați.
    În fine… Personal cred că a fost o mare realizare pentru România, chiar dacă erau sub licență britanică și cu motoare făcute de Rolls Royce.
    Aveam 3 ani când a căzut Ceaușescu, deci nu știu prea multe despre “epoca de aur” doar din auzite, dar mă tot mir, cum de eram capabili atunci să producem o grămadă de produse, și acuma am ajuns o țară de consumatori? Importăm la greu și nu mai producem aproape nimic, cel puțin nu pentru export. Și toate astea se întâmplă într-o lume în care fiecare încearcă să producă ceva ca să poată exporta internațional.
    Să dăm vina pe UE și pe Germănica?… Ei își văd doar interesul, nimic de acuzat în asta, dar interesul României, cine îl urmează?

    Reply
    • Anonimul says:
      May 22, 2021 at 3:02 pm

      Sunt intru totul in asentimentul dvs..
      Poate era mai indicat ca sa va agitati sa cautati o poza cu un Rombac 1-11 (pentru BIHON). Nu doresc sa intru in amanunte, insa ca inginer imi permit cateva ganduri. Cu putina vointa aeronava s-ar putea moderniza, mai ales cautarea unor motoare noi si o avionica adusa la zi, sau s-ar putea dona catre Muzeul National al Aviatiei Romane si ma gandesc la acest gest, avand in vedere vechimea aeronavei, motoare “zgomotoase” si avionica, dupa parerea mea “neacctualizata”, facand parte din patrimoniul Romaniei.

      Reply
      • daacumtrolez says:
        May 22, 2021 at 5:33 pm

        da, așa e, super-patrimoniu. abia aștept să merg la muzeu, nu dorm noaptea. stau pe pagina muzeelor din bucurești și tot dau refreș, să văd ce chiștoace și șervețele de nas istorice sunt puse în vitrină, ca obiecte de patrimoniu. pfoai, aș arde cărțile din biblioteca națională, numai să fac loc unui avion de dictator, ca să îl viziteze copilașii. sau am o idee și mai bună: zic să îl restaurăm, să îi punem clopotniță și îl facem mănăstire zburătoare. da, și îl trimitem la ierusalim, de paști, să aducă lumina, cu tot cu măicuțe-stewardeze. și îl punem pe teodosie să îl piloteze, că el vorbește cu accentul ăla de șmecher, al piloților civili.

        Reply
    • Tautu says:
      May 22, 2021 at 3:05 pm

      Eu am brat cu Rombac 1-11 seria 500, nu cu acela, evident, ci o cursa externa Tarom, dupa revolutie. Pt vremea aceea a fost absolut ok. Iar cel din poza nu e Rombac, ci un BAe inchiriat de Romavia cu muuuulti ani in urma

      Reply
      • Tautu says:
        May 22, 2021 at 6:13 pm

        Zburat, desigur. Scuze

        Reply
      • Andrei says:
        May 23, 2021 at 7:38 am

        Rombac seria 500 ??? Pe bune ??? s-au fabricat in total vreo 15 exemplare …

        Reply
    • Anonimul says:
      May 22, 2021 at 3:06 pm

      @Vasile, tu care “Aveam 3 ani când a căzut Ceaușescu”, cred ca esti un tip documentat, de toata lauda, cerebral si de tot respectul. In ziua de azi mai rar prin puzderia asta de hateri.

      Reply
    • Anonim says:
      May 22, 2021 at 11:21 pm

      Vasile,

      România producea o grămadă de produse pe vremea lui Ceaușescu pentru că făceam parte din piața comunistă CAER, vezi aici : https://ro.m.wikipedia.org/wiki/CAER

      Apoi aveam contracte cu țări din Africa și din Asia.

      Dar marile familii de miliardari, cum ar familia Rockeffeler, care dețin finanțele mondiale (globaliștii) nu le-au convenit ca noi, vorba ta… niște Maimuțe Carpatine, să le ocupe piețele.
      Banca Mondială a venit la Ceaușescu ca să-l împrumute cu bani, dar el i-a scos afară pe ușa.
      Ceaușescu avea alte planuri, a vrut să-și facă o bancă cu lumea arabă, cu Irak, Iran…

      Președintele URSS la acea vreme, Gorbaciov, a dat mâna cu globaliștii, iar la întâlnirea de la MALTA, pe crucișătorul Maxim Gorki, a hotărât lichidarea lui Ceaușescu.
      Așa că iată că acum avem în România sclavii elitei mondiale :PSD, PNL, UDMR, USR, PLUS, AUR…
      Elita asta mondială ne vinde acum o grămadă de produse, cum ar fi de exemplu și acest tratament medical, numit vaccin.

      Reply
      • Unu says:
        May 22, 2021 at 11:41 pm

        👍👍

        Reply
      • Anonim says:
        May 23, 2021 at 12:30 am

        Vasile,
        Vezi aici ce vroiau să facă Maimuțele Carpatine..
        “… Ceauşescu intenţiona să creeze o bancă mondială cu sediul la Bucureşti, în Casa Poporului, pentru a finanţa ieftin economiile emergente, în special pe cele din Africa şi din Orientul Mijlociu.
        Ceauşescu lansa această idee în 1989 după ce România şi-a plătit toate datoriile către FMI şi a interzis prin lege îndatorarea externă a ţării. Planurile BRICS sunt mult mai ambiţioase. Cele cinci economii însumează aproape jumătate din populaţia lumii şi o cincime din avuţia planetei…. ”
        Citește mai mult aici :

        https://m-zf-ro.cdn.ampproject.org/v/s/m.zf.ro/amp/business-international/o-noua-banca-mondiala-pentru-marile-economii-emergente-transpunerea-la-scara-mai-larga-a-visului-lui-ceausescu-12938486?amp_js_v=a6&amp_gsa=1&usqp=mq331AQHKAFQArABIA%3D%3D#aoh=16217185050023&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=De%20pe%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.zf.ro%2Fbusiness-international%2Fo-noua-banca-mondiala-pentru-marile-economii-emergente-transpunerea-la-scara-mai-larga-a-visului-lui-ceausescu-12938486

        Spor la înțepat.

        Reply
    • ionion says:
      May 23, 2021 at 10:04 am

      Proiectul Rombac 1-11 a fost un esec!Ceausescu a dat bani pe o licenta a unui avion depasit,ce a si fost scos din productie la scurt timp de catre britanici.Motoarele nu mai treceau normele de poluare fonica,fiind interzise pe majoritatea aeroporturilor.
      Dar,na,noua ne place sa credem ce grozavi eram.In realitate Ceasusescu si-a luat teapa,a asamblat 9 buc.avioane,n-a reusit sa vanda niciunul vreunui operator international,doar inchirieri…

      Reply
  2. Stefan says:
    May 22, 2021 at 2:41 pm

    PRETUL de 25 000 de euro este ridicol de mic.

    Reply
  3. Cetateanul_Turmentat says:
    May 22, 2021 at 3:35 pm

    Asta inseamna dialog constructiv! Imi face o reala placere sa citesc informatii documentate! Haterii sunt peste tot si vor exista mereu!

    Reply
    • Ninu says:
      May 22, 2021 at 11:45 pm

      Ase dă bine zici,numa documente cu informați de dialoguri construite îs aci.da ce ala hater?ca io nu am auzit de ăștia,îs romani o unguri?

      Reply
  4. Andrei says:
    May 23, 2021 at 7:36 am

    Daaa, pe langa ca pe poza nu este un BAC 1-11, Ceausescu NU A FOLOSIT NICIODATA ACEL AVION !!! Erau incluse in ”flotila przidentiala” dar deja cand se fabricau aveau interdictie la majoritatea aeroporturilor din Europa si in lume fiindca depaseau cu mult limita de zgomot ! Ceausescu a folosit un Boeing 707 care dupa 89 a ajuns avion cargo…

    Reply
  5. BIHON Ştirile judeţului Bihor

    E definitiv! Se desființează locurile de parcare de pe strada Dunărea, se lărgesc și se „porfirează” trotuarele (VIDEO)
    Consiliul Local Oradea a aprobat, joi, costul estimat al proiectului finanțat din fonduri europene.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Doar 34 de note de 10 la simularea Evaluării Naționale în Bihor. 66.87% dintre elevi ar avea medii de trecere
    Din cei 4.728 de elevi participanți, doar 34 au obținut medii de 10. Urmează ca școlile să transmită Inspectoratului Școlar Județean Bihor un raport de analiză însoțit de un plan de măsuri care are rolul de a optimiza rezultatele obținute la simulare.

    BIHON Sport local

    Un martie cu 62 de medalii pentru CS Wolf Oradea! Șase sportivi vor participa la Campionatul European
    Luna martie s-a dovedit extrem de intensă pentru sportivii de la CS Wolf Oradea. Aceștia au participat la două competiții pe plan intern, iar cei mai buni au fost selectați pentru Campionatul European de la Cluj-Napoca din 25-30 aprilie.

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON CAO

    Compania de Apă anunță citirea contoarelor de apă rece în perioada 27-31 martie

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Ce probleme sunt în Cartierul Nufărul 1?! Completează chestionarul și trimite-l primarului Birta!
    În perspectiva unui proiect de regenerare urbană în zona afectată de Nufărul Geotermal, Primăria Oradea a lansat un chestionar cu 10 întrebări, la pachet cu mai multe propuneri de intervenție. 1

    Angajari BIHON

    Informmedia angajează Operator Calculator (facturare)

    Bihon Decese

    Catrina Gheorghe
    • Bihon.ro
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Redactia
      • Vremea
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.