bihon.ro Web analytics

Comisia Europeană cere României certificat verde și creșterea ritmului de vaccinare

Comisia Europeană cere României certificat verde și creșterea ritmului de vaccinare

„La nivel mondial sunt peste 70 de țări care folosesc certificatul digital Covid. Măsurile acestea trebuie luate acum. Avem un val care va veni, iar România are de luat decizii dificile. În Germania, de exemplu, dacă nu ești vaccinat, nu mai poți merge la serviciu. În Austria, nevaccinații au fost carantinați. Sunt și alte țări care iau măsuri. Măsurile nu vor dura la nesfârșit. Vaccinarea și certificatele trebuie să le folosim acum. Este necesar un curaj politic”, declară, la București, comisarul european Thierry Breton.

„Țările europene iau măsuri, cum zice dânsul (Thierry Breton – n.r.), destul de curajoase, dar foarte necesare la acest moment. Iar certificatul verde, anumite restricii și reguli sunt extrem de necesare pentru a preveni o nouă catastrofă și un nou număr mare de decedați”, spune Raed Arafat.

La rândul său, coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, afirmă că măsurile luate de autorități „inclusiv vaccinarea, nu sunt populare, dar sunt în beneficiul sănătății publice, deoarece nu mai putem tolera sute de decese”.

Comisarul european Thierry Breton, responsabil pentru piața internă, se întâlnește, miercuri, și cu președintele Klaus Iohannis, după ce a avut întrevederi cu miniștrii Cseke Attila și Nicoloae Ciucă.

Potrivit RoVaccinare, miercuri a fost depășit pragul de 7.000.000 de persoane vaccinate cu schemă completă.

Sursa: Mediafax

53 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Libertate says:

  Si noi cerem o revoluție in toate tarile europene sa scapam de dictatura asta mascată in democrație.

 2. lili says:

  Doamne ce cretini pot fi unii.

 3. R says:

  Comisia Europeana sa suga p***

 4. dsasdsdadad says:

  Da, Doamne ce cretini pot fi astea din Uniunea asta Europeana, ei trag toate sforile cu Covrigu asta si cu toate mizeriile ce se intampla in tara asta.

  • Rrr says:

   Cel mai idiot ești tu nemernicule, noi apreciem uniunea europeană care este salvarea Romaniei, dar pentru tine idiotule nu e pentru că tu se pare că ești un nostalgic comunist ceaușist și simpatizanți al partidelor extremiste gen haur, sosoaca, și a celor care invocă mereu scenariste și idei de oameni bolnavi și nemernici.

 5. Truth says:

  De unde au luat minciuna ca in Germania nu poti merge la servici fara certificat? Am persoane cunoscute, in Germania, cu care discut si mi-au zis ca nu li se cere asa ceva.

 6. Silviu says:

  Parcă certificatul verde era doar pentru a călătorii între statele membre, sau greșesc?

 7. Jimmy Latrina says:

  S-ar rezolva ușor dacă cineva ar face un recensământ cinstit în țara asta. Suntem maxim 16 milioane aici. Peste 55% din populația adultă e vaccinata, mai liniștiti-vă

  • Gheorghe says:

   …nici acum n-ai înteles că acest procentaj nu este suficient !?

   • Jimmy Latrina says:

    Nu, pentru ca sunt vaccinat și ma doare undeva ce fac alții. Este decizia lor. Dacă ești vaccinat și încă te caci pe tine ca te ucide covidul, stai acasă pentru restul vieții.

    M-am saturat de analfabeții socialiști care stau toată ziua pe Vice, Digi și Guardian, lobotomizati ratați. Ieși din casă, covidul are incident fatality rate de 0.4%. Nu oprești societatea pentru asa ceva.

 8. Alex says:

  “In Germania nu mai poți merge la serviciu, dacă nu ești vaccinat ”
  De unde ați mai scos si minciuna asta?

 9. Gheorghe says:

  Corectă cererea ! Fără sobolani în Europa !

 10. Bumi says:

  Da’ prostalău’ asta de la (M)UE cine-i, de vine si ne bate obrazul la fel ca tanti de la OMS? D-aia e praf Europa civiluzată supervaccinată și superinfectată, ca să nu zic superinfevtă! Ei sunt in valul 5 cu dozele lor cu tot, noi așa, mai amărâți, nevaccinați, ieșim abia din valul 4. Cine-i mai nirmal până la urmă? La noi problema e lipsa meficamentelor si a condițiilot de trai, d-aia avem atâyia morți, dar mai puțini infectați! Numa’ trebuie gândit oleacă.

 11. Alin Lucian says:

  Nu vă cred nici cetățenii din propriile țări, care și-au dat seama de voi și scopurile voastre, iar acuma ies în stradă din ce în ce mai mulți până vă vor stârpi cu totul.
  Sperăm și noi să scăpăm de Arafat, dacă i-ați putea face o ofertă neonazistă sau neofascistă că nu se mai încadrează nici la neomarxist și cred că ar accepta dacă masa de oameni pe care va experimenta este mai mare.

 12. Alina says:

  Cum ne putem conecta la 5 G prin vaccin? Sa întreb la centru de vaccinare unde mam vacinat? Sau de unde iau codul de acces?

  Știm cu toții ca vacinul conține 5 G Micro-chip Nano, dar nu știu cum ma pot conecta la 5 G prin vaccin? Doresc sa imi evaluez starea de sănătate prin vacin și prin 5 G, ma puteți ajuta?

  • Biggie says:

   Alina,

   Doar digi are 5g in centrul orasului. Asa ca fa o plimbare acolo. Iti spun si parola:
   Apasa-ti nasul de 3 ori apoi bagi degetul mic de la mana dreapta in urechea dreapta, bagi degetul mic de la mana stanga in nara stanga pana ajungi la creierul pe care nu-l ai. Daca nu ajungi cu degetul la creier, nu te poti conecta. Ghinion.

  • Klaus says:

   Va ajuta si chiar va tratează, cu mare drag, cei de la Psihiatrie!
   Acolo găsiți procedura si datele tehnice pentru conectare!
   Mergeți acum! Riscați sa (va) pierdeți “chip-ul”

  • Ati says:

   Cred ca la 3G mai au cipuri la reducere

 13. Oana says:

  Unde ma pot conecta la 5 g prin vaccin? Ieri mam vacinat sa merg la centru de vacinare sa întreb? De unde pot cumpăra telecomanda 5 g pentru vaccin?

 14. Beny says:

  Să ne dea afară din UE….
  Șansa Românii e să cucerească Germania și de acolo să dea ordine marionetelor liberale covidioate din România să facă reforme pentru români nu pentru austrieci

 15. Beny says:

  Șansa României e să cucerească Germania și de acolo să ordone papagalilor liberali din România să facă reforme pentru români, nu pentru austrieci sau pentru infrastructura europeană, care teoretic e a României, practic e a Europeni după ce ne bagă în Schengen
  Să ne dea afară din mUE !
  Să-și mai vânda lanțurile lor de magazine schizofrenice mâncarea interzisă la ei în țară la mama lor în p*a

 16. Unu says:

  Se impune urgent un Roexit.

 17. blabla says:

  certificatul verde este…
  Certificatul digital al UE privind COVID este acceptat în toate statele membre ale UE. El contribuie la a garanta că restricțiile aflate în vigoare în prezent sunt ridicate în mod coordonat.
  În timpul călătoriei, titularul certificatului digital al UE privind COVID ar trebui, în principiu, să fie scutit de restricțiile privind libera circulație: statele membre ar trebui să se abțină să îi impună restricții suplimentare de călătorie, cu excepția cazului în care acestea sunt necesare și proporționale pentru protecția sănătății publice.
  Într-un astfel de caz, de exemplu ca reacție la noi variante ale virusului care suscită îngrijorare, statul membru respectiv ar trebui să notifice Comisia și toate celelalte state membre și să justifice această decizie.
  Deci…Certificatul digital privind COVID ar trebui să faciliteze libera circulație în interiorul UE, dar nu este o condiție obligatorie pentru libera circulație, care este un drept fundamental în UE.
  Bagati voi certificatul vostru undeva….credeti ca toti suntem prosti?
  Marele uniune Nu cred ca in forma asta va exista mult.

 18. ali says:

  Ce nu intelegeti? Covidul inseamna virus 5 G, covid19 ese defapt 5 G si vacinul te ajuta ca sa rezonezi cu 5 g

  Nu intelegeti? Coronavirus este defapt 5G, vaccinul te ajuta si te protejeaza de radiatiile 5 G, cu vacinul te poti controla singur functiile de sanatate

 19. Seba says:

  In Germania s-a impus regula 3G(vaccinat, trecut prin boala sau testat) la locul de munca de la începutul acestei săptămâni și se discuta despre 2G(vaccinat sau trecut prin boală) plus testarea din zilele urmatoare. Testele se accepta doar cele făcute în centrele de testare sau cele efectuate la serviciu în fața șefului. Astea doar dacă trebuie sa mergi la birou.
  Săptămâna trecută am primit o circulară la birou în care se prevedea ca dacă nu vrem sa zicem dacă suntem vaccinati sau trecuți prin boala (teoretic această informație este confidențiala, dar ma rog, este o altă tema) si vrem sau trebuie sa intrăm la birou, trebuie sa ne testăm. Dacă trefuzam testul, nu ne este permisă întrarea în birou iar ziua respectiva nu va fi plătită!
  Asta la o firma în domeniul automotive, OEM de renume mondial.
  Firma a decis ca la “cheful” de Crăciun să aibe acces doar cei vaccinați sau trecuți prin boală.

 20. Catalina says:

  Nu ma vaccinez de corona virus cu Moderna a 3 doza ca ma cipeaza Bil G

  M-a vacinez cu a 3 doza de Jonshon este un vacin din Danemarca.

 21. Zzzz says:

  Bihor de ce nu-i blocați pe antivacinistii idioți și cretini care își expun prostiile pe aici și pe cei ce cred în scenarii, cipuri, mai scutine de asemenea idioți cu mintea de găină.

 22. altuss says:

  Fără o Revoluţie paneuropeană care să elimine toată această şleahtă de conducători care vor puteri absolute de control a cetăţenilor, nu se mai poate ! Înlăturarea tuturor acestor mizerabili, trebuie să se producă ! După câte vedem, Austria şi Germania se întorc la totalitarism ! Să nu aşteptăm să ajungă iar şi România acolo !

 23. BIHON Sport local

  Meci cu miza promovării pe Stadionul Iuliu Bodola. Oradea și Hunedoara, în căutarea gloriei de altădată
  Stadionul Iuliu Bodola va găzdui după multă vreme un nou meci cu miză. Miercuri, 25 mai, de la ora 18:00, CAO 1910 Oradea se va duela în manșa tur a semifinalei barajului de promovare în Liga 2 cu CS Hunedoara.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea și-a surclasat adversara în primul meci al finalei mici
  CSM CSU Oradea a dispus de FC Argeș cu scorul de 110-59 în primul meci al finalei mici.

  BIHON Sport local

  Poenaru vrea să lucreze cu Claudiu Keșeru la UTA Arad

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dezvoltatorul campusului școlar internațional, o firmă înființată în 2021
  Campusul școlar internațional este o investiție privată în valoare totală de 4.500.000 de euro, realizată pe un teren al Consiliului Județean Bihor. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Marșul Memoriei (25 mai 1944 – 25 mai 2022), în memoria evreilor orădeni deportați în lagărele naziste
  Acțiunea „Marșul Memoriei” doreşte să amintească de deportarea evreilor orădeni în lagărele naziste.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  11 percheziții pentru droguri în Oradea. Au fost vizați șase orădeni care vindeau cannabis, amfetamină și 3CMC
  Șase tineri orădeni suspectați că ar fi vândut prin Oradea cannabis, amfetamină, 3CMC, au fost prinși de procurorii DIICOT și polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.