bihon.ro Web analytics

Controale la vămi în urma cazului de mită de la Arad

Reactualizat la:

Controale la vămi în urma cazului de mită de la Arad

Reactualizat la:
Supracontroale în punctele de frontieră, după scandalul de la DRDP Timişoara, condusă de arădeanul Cristian Ispravnic.
Supracontroale în punctele de frontieră, după scandalul de la DRDP Timişoara, condusă de arădeanul Cristian Ispravnic.

Dosarul instrumentat de DNA Timişoara, în cadrul căruia mai mulţi angajaţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, în frunte cu directorul Cristian Ispravnic, sunt cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie, trimite supracontroale în vămile din întreaga ţară. Vizate sunt agenţiile de control şi încasare de la frontiere. Vineri dimineaţa, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a dispus constituirea unei comisii de supracontrol care îşi va desfăşura activitatea la Agenţiile de Control şi Încasare din toate punctele de frontieră de pe teritoriul ţării. Potrivit CNAIR, comisia va avea în vedere verificarea modului în care se respectă procedurile de lucru la aceste agenţii.

Noi investiţii

Iar aceasta nu este singura noutate. Tot cei de la CNAIR anunţă că vor începe achiziţia unor instalaţii de cântărire performante, care să nu permită „fentări” ale greutăţii. „Ne dorim eficientizarea activității în agențiile de control. Un factor important în acest sens îl constituie eliminarea definitivă a factorului uman implicat în procesul de cântărire. Am făcut un pas decisiv în această direcție prin semnarea unui contract pentru achiziționarea a 18 instalații de cântărire performante. Săptămâna trecută am emis ordinul de începere a procedurii de instalare. Avem un termen de implementare de doi ani, însă rezultatul va fi o respectare riguroasă a procedurilor și, implicit, îmbunătățirea întregului proces”, a declarat Sorin Scarlat, directorul general al CNAIR.

Bani mulţi

Reacţia celor de la CNAIR vine ca urmare a faptului că procurorii DNA au demarat o investigaţie în care sunt vizaţi membri importanţi ai organizaţiei judeţene a PSD Arad, în frunte cu preşedintele Dorel Căprar şi vicepreşedinţii Cristian Ispravnic, care este şi director al DRDP Timişoara, şi Cristian Horgea, angajat al aceleiaşi instituţii. Procurorii susţin că oamenii angajaţi pe postul de controlori la control şi încasare la frontierele de la Nădlac şi de la Moraviţa erau obligaţi să ia mită de la şoferii care depăşeau greutatea maximă admisă, parte din bani fiind dirijaţi ulterior către organizaţia PSD Arad. Se vehiculează că fiecare şofer cu gabarit depăşit plătea între 50 şi 100 de euro pentru ca cei de la Control să le permită să iasă din ţară. Totodată, în acelaşi dosar se mai arată şi faptul că cei care doreau să se angajeze pe un post de controlor trebuiau să plătească sume cuprinse între 4.000 şi 10.000 de euro, bani care, de asemenea, ajungeau tot la PSD Arad.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Explorări de peşteri la finalul galei „Expediţia – Chemare în Necunoscut”
  Ultima zi de proiecţii a galei organiazte de Clubul de Speologie Cristal Oradea a avut în principal ca subiect speologia.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Asociere în trei pentru Centura ocolitoare Biharia
  Zona Metropolitană Oradea, Primăria Oradea și Primăria Biharia au semnat un acord de asociere pentru realizarea „Centurii ocolitoare a comunei Biharia”

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Luptă mare pe poziția nr. 2 din PSD Bihor
  Peste două săptămâni au loc alegeri județene în PSD Bihor. Actualul președinte executiv are concurență serioasă.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Discotecile URCC, ARLUS și Casa Armatei, reunite la Muzeul Oraşului Oradea
  Muzica anilor ’70 - ’80 şi felul cum se făcea rost de ea, amintiri, DJ, la vernisajul expoziţiei „Discoteca anilor ’70 - ’80”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum reziști tentațiilor provocate de mâncarea nesănătoasă!
  Moment de sinceritate: mâncarea nesănătoasă va părea întotdeauna mai apetisantă decât mâncarea sănătoasă, iar asta nu se datorează gustului.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă
  S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna Ianuarie, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 8:00 şi 16:00, după următorul program:

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.