bihon.ro Web analytics

Hotărâre CNSU: Scenariile școlare vor fi stabilite în funcție de gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale

De Bihon.ro
Reactualizat la:

Hotărâre CNSU: Scenariile școlare vor fi stabilite în funcție de gradul de ocupare a paturilor COVID din spitale

Reactualizat la:
Se schimbă modul de trecere în sistemul online a școlilor, potrivit unei hotărâri adoptate de CNSU.
Scris de Bihon.ro - Se schimbă modul de trecere în sistemul online a școlilor, potrivit unei hotărâri adoptate de CNSU.

Astfel, școlile vor funcționat în format fizic sau online în funcție de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților internați COVID, din fiecare județ. Se schimbă astfel procedura veche, în care școlile funcționau în scenariile verde sau galben în funcție de rata de vaccinare a cadrelor medicale.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de joi, 13 ianuarie Hotărârea nr. 3.

Una dintre prevederile acesteia este modificarea ordinului comun al Ministerului Educației și cel al Sănătății, din data de 1 octombrie 2021.

„Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, în sensul prevederii următoarelor scenarii”, se arată în document, care apoi prezintă cele cinci situații.

Pe scurt, șcenariile școlare sunt decise în funcție de gradul de ocupare a paturilor COVID din spitalele din fiecare județ. Dacă procentul acestora este mai mic de 75%, școlile vor funcționa în format fizic, iar dacă aceste va fi mai mare de 75%, școlile vor funcționa în format online.

Toate DSP-urile vor trebui să publice în fiecare joi, pe site-urile proprii, rata de ocupare a paturilor din spitale.

Situații

 • a) desfășurarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%;
 • b) desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este mai mare de 75%;
 • c) reluarea cursurilor cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 a fost mai mare de 75%, numai după ce aceasta scade sub 70% la nivel județean;
 • d) instituirea, în sarcina direcțiilor județene de sănătate publică și a municipiului București, a obligației de publicare pe site-ul propriu a ratei de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi, pe baza datelor existente în platforma „Alerte MS”. La nivelul municipiului București și județului Ilfov, se va publica rata cumulată de ocupare a paturilor pentru cele două unități administrativ-teritoriale.
 • e) suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru o perioadă de 10 zile la nivelul unităților de învățământ preuniversitar/conexe, la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

Amintim că orice Hotârăre luată în CNSU trebuie aprobată în ședință de Guvern.

Consultă mai jos Hotărârea CNSU nr 3, din 13 ianuarie 2022

6 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Dr Alina Dumitrescu says:

  Sa va vaccinati tot la 3 zile ca asta vrea omul vaccin și își dorește sa I implanteze cip prin vaccin si dupa sa devina teleghodat si sa fie un fel de Router ce poate fi controlat și I poate trimite socuri la creier prin vaccin. Da vaccinativa o data va dau și doza mea a 3 booster numai sa va vacconati o data prostiilor, mi-e imi ajung 2 doze, cine este nesatul sa dea fuga la centrul de noapte și promit ca I dau si doza mea booster a 3, mi-e imi ajung 2 doze, mergeți la vaccin Dar sa nu va plângeți ca va doare umărul si o sa bage cipul în voi, asa ca acceptați marele semn vaccinul ca sa puteți da fuga în Lotus Center sa va faceți cumpărăturile săracilor, ca și eu am acceptat Marele Semn Bun Vaccinul de 2 ori, dar nu pentru a da năvală în Lotus Center si a face bani la Bogatii Lumi care ne conduc pe noi și ne vrea binele garantat sau poate ne vrea răul dar voi mergeți și facețile bani, numai asa o sa producă mai mulți viruși in laborator cu scopul de a reduce populatia, din cauza voastră ca le băgați bani in buzunar și mergeți în Lotus Center si ei sunt fericiți

 2. Frica says:

  Este vorba doar despre controlul maselor.
  Virusul este un pretext.
  Frica este o unealtă.

 3. alioto says:

  Alta modalitate de a inchide iar scolile.
  Incredibil !!!

 4. Gheorghe says:

  Scolile nu mai trebuie inchise doar daca sunt macar 1000 de morti pe zi in Bihor , iar Horeca lasat sa functioneze pana numaru zilnic de decese trece de 50000 !

 5. România

  Ministrul Educației: Calitatea învățământului din România este într-un punct minim
  Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit sâmbătă despre calitatea învățământului din România, declarând că aceasta se află într-un punct minim, în condițiile în care elevii trec prin școală fără ca măcar să înțeleagă un text.

  România

  Au vopsit balustradele podului cu tot cu mașinile parcate sub el, dar și pe cele aflate în trafic
  O echipă de muncitori a reușit să vopsească balustradele podului de la Otopeni cu tot cu mașinile parcate sub, dar și cu cele aflate în trecere.

  Mapamond

  Rusia clonează marile branduri - CoolCola, Fancy și Street
  Ochakovo, un producător rus de băuturi, a anunţat că va produce o nouă gamă de băuturi răcoritoare pentru a înlocui mărcile emblematice precum Coca-Cola, Fanta şi Sprite, care au părăsit piaţa rusă în urma invaziei militare ruse în Ucraina.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Alimentele viitorului: Ce am putea mânca până în 2050
  Oamenii de știință au întocmit o listă de plante puțin cunoscute care ar putea săapară în meniuri până în 2050. Din listă fac parte banana falsă, fasolea și pandanusul.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Variola maimuței. Avem motive de îngrijorare? Precizările RO Vaccinare
  RO Vaccinare postează precizările dr. Cristian Apetrei despre variola maimuței: „Nu e nicio mare resetare, nicio mare vrăjitorie, nici gut feeling, biocurenți sau vreo previziune de-a lui Nostradamus”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Excelența Sa ambasadorul George Bologan, scrisoare de acreditare în fața Regelui Spaniei
  Cooperarea multidirecțională, academică, economică, politică și organizarea unei ședințe comune de guvern s-au aflat, de asemenea, pe agenda discuțiilor. Bihoreanul George Bologan devine ambasador cu drepturi depline.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.