bihon.ro Web analytics

Noile reguli CNSU au intrat în vigoare de sâmbătă: Carantină redusă pentru vaccinați/nevaccinați sau cei trecuți prin COVID

Noile reguli CNSU au intrat în vigoare de sâmbătă: Carantină redusă pentru vaccinați/nevaccinați sau cei trecuți prin COVID

CNSU a modificat regulile de carantină, în sensul reducerii perioadei de la 14 la 5 zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală și la 10 zile pentru cele nevaccinate. Noile reguli intră în vigoare de sâmbătă.
CNSU a modificat regulile de carantină, în sensul reducerii perioadei de la 14 la 5 zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală și la 10 zile pentru cele nevaccinate. Noile reguli intră în vigoare de sâmbătă.

Noi măsuri CNSU: Carantină redusă la 5 zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin COVID

Astfel, CNSU a decis reducerea perioadei de carantină de la 14 zile la 5 zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile și reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile pentru persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

„Introducerea măsurii carantinei cu privire la contacții direcți ai persoanelor confirmate pentru infecția cu virusul Sars-Cov-2, cu duratele prevăzute anterior. Deci aceeași regulă va fi: dacă este persoană vaccinată sau trecută prin boală atunci are perioada de carantină de 5 zile, dacă persoana nu este vaccinată are perioadă de carantină de 10 zile”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

O altă modificare prevede introducerea excepției de la carantină pentru personalul navigant maritim român și personalul care lucrează pe platformele fixe și mobile de extracție petrol și gaze, în zona exclusivă economică a României.

„Și foarte important, reducerea duratei carantinei instituită prin decizii emise anterior intrării în vigoare a prezentei hotărâri și aplicarea termenelor pe care le prevede această hotărâre. Ce înseamnă asta? Dacă cineva a intrat, de exemplu, ieri și a primit decizie de carantină de 10 zile și este vaccinat sau este sau trecut prin boală, se reduce la 5 zile, dacă a primit de 14 zile, pentru că nu a avut test când a intrat în țară, se reduce tot la 5 zile. Se aplică regulile de aici”, a mai spus Arafat.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial și se aplică de sâmbătă, 8 ianuarie 2022.

Sursa: Mediafax

9 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Alin Lucian says:

  Ăștia merg din ilegalitate în discriminare.
  Nebunie peste nebunie și absurditate peste absurditate.
  Acest fascism materializat prin fel și fel de constrângeri REPETATE ale drepturilor și libertăților vrea ca omului să înceapă să i se pară normal aceste măsuri inumane, neconstituționale și discriminatorii.
  Totuși nădăjduiesc că va veni și vremea DREPTĂȚII, căci nu cred că se poate ca o societate să poată înainta prin nebunie și abuzuri și să nu se ajungă la revolte și haos și asta este de evitat.

 2. Mircea says:

  Vaccinul a atacat neuronii guvernanților! Ăia care stăteau în izolare și nu comunicau unii cu alții! După care studii / știință scot ăștia zilele și diferențele dintre oameni din joben?

 3. Frica says:

  Uitați-vă puțin pe stradă.
  Doar la un semn din partea mass-media, câinele globaliștilor, toată lumea poartă masca de culoare albastră sau masca FFP2.
  Aici e vorba doar despre controlul maselor, omenirea trebuie disciplinată.
  Ei știu că virusul este doar un pretext.
  Iar frica este un instrument de programare mentală.
  Au mai încercat și alții : Hitler, Stalin….
  Dar ghinionul lor este că Dumnezeu ne-a creat liberi, și sufletul nu poartă mască.

  • Vasile says:

   Te-ai epilat recent și te irită masca? Recent a publicat Poliția Română cele mai penibile scuze venite din partea celor care nu purtau centura de siguranță la volan. Înțelegi sensul cuvântului “siguranță”? Dumnezeu nu ne-a creat liberi, ne-a dat minim 10 reguli.

   • Frica says:

    Bărbosule,Dumnezeu ne-a dat 10 reguli pe care chiar cei ce conduc lumea noastră nu le respectă.

    • Vasile says:

     Și crezi că dacă îi convingi pe oameni să ajungă pe lumea ailaltă te-ai mântuit?

     • K62i says:

      Cine zice care unde ajunge??? Sau din ce surse te informezi??? Din cele oficiale ??? Mai bine te abtii ca eu sunt satul de minciunile mele dar de cele de la guvernantii!!!

     • Vasile says:

      Mulți suntem sătui de minciunile tale, de aia intervenim când derapezi.

 4. K62i says:

  Dar covrigului i-au comunicat ca s-au schimbat regulile de infectare? Serios? Hadicapatii decid timpii de carantina lovindu-se pe burta cate zile au visat noaptea ,numai aberatii ,manipulare si ipocrizie prin inducera isteriei covrig!!!

 5. BIHON Sport local

  „Flăcăii Aleșdului” sunt campionii Bihorului la juniori A1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  130 de autobuze şi microbuze electrice, hibrid şi cu hidrogen
  Valoarea investiției ar fi de peste 304 milioane lei, sursa de finanțare a achizițiilor este PNRR.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tânărul găsit mort pe Centura Oradea s-a autoînjunghiat în inimă
  În urma anchetei și a necropsiei, autoritățile au stabilit că tânărul găsit decedat lângă Centura Oradea s-a sinucis.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2022 - primarul promite 100 de străzi să fie reabilitate
  Consiliul local a adoptat, joi, în ședința ordinară, studiile de fezabilitate pentru reabilitarea a trei străzi orădene - str. Liviu Rebreanu, str. Vincent van Gogh și str. Tompa Mihály, care totalizează peste 1km. 1

  Angajari BIHON

  Elka Prod angajează personal

  BIHON Sport local

  Crișul Sântandrei a câștigat faza județeană a Cupei României
  Pe un gazon excelent și pe o bază sportivă care arată din ce în ce mai bine, Stadionul Crișul din Aleșd, Viitorul Borș și Crișul Sântandrei și-au disputat joi trofeul pus în joc la faza județeană a Cupei României.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.