bihon.ro Web analytics

500 kg alimente, blocate de la comercializare

Reactualizat la:
În urma controalelor desfăşurate în perioada sărbătorilor pascale de către Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor, în colaborare cu alte instituții deconcentrate, au fost emise în total 55 de Ordonanțe de suspendare sau încetare a activității.
Scris de Demian - În urma controalelor desfăşurate în perioada sărbătorilor pascale de către Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor, în colaborare cu alte instituții deconcentrate, au fost emise în total 55 de Ordonanțe de suspendare sau încetare a activității.

De asemenea, au fost aplicate 45 de sancțiuni, din care 22 amenzi contravenționale, în valoare totală de 66.440 lei. Au mai fost retrase de la comercializare aproximativ 500 kg produse alimentare și blocate de la comercializare peste 600 de animale.

Controale

„În scopul asigurării salubrității alimentelor și al prevenirii apariției cazurilor de toxiinfecție alimentară, dar și al asigurării indemnității teritoriului județului Bihor și a sănătății animale în toată perioada sărbătorilor pascale, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor a desfășurat, atât prin specialiștii proprii cât și în colaborare cu alte instituții deconcentrate ale județului Bihor, ample acţiuni de verificare a operatorilor economici atât din sectorul alimentar, cât și cel al sănătății și mișcării animalelor din cadrul judeţului Bihor. Un accent deosebit s-a pus pe comercializarea produselor alimentare și animalelor specifice acestei perioade”, a precizat Remus Moţoc, directorul DSVSA Bihor.

În cadrul acestor activități au fost vizate obiective din categoria pieţelor/halelor agroalimentare, unităţi de tăiere, procesare, depozitare, alimentație publică și valorificare a produselor alimentare, dar şi din categoria unităților de creștere și comercializare a animalelor – exploatații, ferme de carantină, centre de colectare, târguri de animale, centre sacrificare miei etc.

Astfel, au fost controlate 90 unități de carmangerie şi măcelărie, 2 unități de tranșare carne, 2 unități de procesare carne, 2 unități de abatorizare, 240 unități de desfacere a produselor alimentare, 21 de supermarket-uri, 43 unități de alimentație publică – restaurante, 30 ferme de animale, 3 târguri animale și un număr de peste 100 de mici producători. Principalele deficiențe constatate cu ocazia acestor controale au fost: manipularea produselor alimentare fără respectarea normelor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea normelor de igienă în spațiile de producție, funcționarea unităților supuse înregistrării sanitar-veterinare fără documentul de înregistrare sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor etc.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bizonii din Salonta populează fermele din Europa
  O astfel de fermă este informatizată și constituie una dintre senzațiile din Vrancea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cocoșei la proțap, la Restaurantul SanMartin
  Iubitorii preparatelor din pui au ocazia să încerce un meniu mai deosebit. Este vorba despre „Cocoşei la proţap cu cartofi în jar, sos de usturoi şi murături”. Meniul va putea fi servit vineri, 28 februarie 2020, de la ora 18:30, la Restaurantul & pensiune SanMartin, situat în localitatea Sânmartin, B-dul Felix, nr. 12 (la intrarea dinspre Oradea pe partea dreaptă).

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Trei luni fără permis: orădean prins de radarul polițiștilor circulând cu 123 km/h
  Polițiștii bihoreni au aplicat în ultimele 24 de ore amenzi în valoare de 61,995 lei și au reținut 11 permise de conducere.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cod galben de vânt în Bihor: rafale de până la 110 km/h
  Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri dimineață o nouă avertizare meteo pentru 27 de județe, printre care și Bihor.

  România

  26 de persoane în carantină și 2.077 de persoane monitorizate la domiciliu
  Acestea sunt ultimele cifre transmise de Guvernul României. Între timp, la Institutul Matei Balș se analizează 32 de probe prelevate.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mărţişoare pentru toate buzunarele
  Mărţişorul, simbol al primăverii a început să-şi facă simţită prezenţa prin pieţe şi prin locurile mai circulate din oraş.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.