bihon.ro Web analytics

A învins cancerul alături de băiatul său. Deschide un centru-suport pentru copii oncologici

De Veronica Bursașiu

A învins cancerul alături de băiatul său. Deschide un centru-suport pentru copii oncologici

Foto: Mădălina Maiorescu
Centrul va avea școală după școală, săli de kinetoterapie, centru de supraveghere, cabinete de consiliere pentru nutriție, consiliere psihologică, juridică, săli ludice. Totul pe o suprafață de 1.000 mp.
Scris de Veronica Bursașiu - Centrul va avea școală după școală, săli de kinetoterapie, centru de supraveghere, cabinete de consiliere pentru nutriție, consiliere psihologică, juridică, săli ludice. Totul pe o suprafață de 1.000 mp.

Oameni cu suflet mare și determinare cât Everestul realizează în România ceea ce statul nu este capabil să facă pentru copiii săi. A reușit să învingă boala alături de copilul său, beneficiind și de un sistem bine pus la punct la Roma, iar de cinci ani face tot ceea ce îi stă în putință pentru ca și alți copii să treacă mai ușor peste cruntul diagnostic de cancer, la Oradea. Pe lângă cazarea oferită în casa de lângă spital, Mădălina Maiorescu visa de cinci ani să le ofere copiilor și un centru-suport, așa cum l-a descoperit pe cel de la Roma, atunci când era cu Iannis la tratament. Impresionanta realizare are loc în cadrul taberei urbane pentru copiii oncologici, care își desfășoară activitatea, începând cu 1 mai 2022, în clădirea de pe strada Mihail Kogălniceanu, nr. 25. Iar mama lui Iannis nu e singură în acest demers. Un om cu suflet mare, domnul Dan Dorel, a oferit imobilul în folosință gratuită.

“Îmi revine marea bucurie și onoare de a vă anunța că datorită Fundației Dan Dorel, domnului Dan Dorel, datorită Clubului Lions Oradea, în special a domnului Sorin Bot și a tuturor susținătorilor Asociației Lumea lui Iannis, copiii oncologici din România vor avea un centru-suport de servicii sociale și nu numai. Noi am numit proiectul Ali City Camp – tabăra urbană pentru copiii oncologici, care își desfășoară activitatea în clădirea aflată pe strada Mihail Kogălniceanu, nr. 25, pe care domnul Dan Dorel ne-a oferit-o în folosință gratuită. Un moment pe care îl aștept din 2017 s-a concretizat vineri, 30 aprilie, când am semnat contractul”, a spus Ioana Mădălina Manolache.

Centrul se va întinde pe o suprafață totală de 1000 mp. „Totul pentru toți copiii oncologici sau cu boli grave din România, care au nevoie de suportul nostru. Demersul are ca obiectiv să aducem viața post diagnostic a copilului cu cancer din România mai aproape de ceea ce se întâmplă în țările civilizate. Vom importa modele, am și făcut-o deja, de la asociațiile din Italia, Irlanda și Germania care au misiuni similare. Este un moment important și va însemna o trecere semnificativă către o viață demnă și susținută a copilului suferind și a familiei acestuia.

Urmează să demarăm o amplă campanie media și nu numai, pentru strângerea de fonduri în vederea dotării clădirii. Așa că orice ajutor este binevenit, în următoarea perioadă”, e mesajul Mădălinei Maiorescu.

Un astfel de centru-suport este necesar, fiindcă în România se oferă serviciile pe bucățele. „La Roma este un cadru care funcționează fluent, un cadru în care autoritățile colaborează cu spitalul, iar serviciile sunt integrate și fluente. Oamenii au nevoie de consiliere pentru a-și întocmi toate actele necesare, pentru că e o întreagă birocrație, au nevoie de cazare, mâncare, agrement, de tot ce aș fi avut și eu nevoie. Plus un loc în care copiii să se joace între ei, fără ca mamele să mai fie stresate că se contaminează”, a explicat Mădălina Maiorescu.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parcul Libertății prinde culoare în cadrul proiectului de artă stradală „Mozaic Citadin”
  Începând de luni, 4 iulie, a început proiectul de artă stradală „Mozaic citadin”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto. Vezi motivul
  O mașină de poliție transportată cu autospeciala de ridicări auto aparținând Serviciul de Parcări din cadrul Primăriei Oradea a stârnit numeroase reacții. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Șase trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului
  În județul Bihor există 54 de trasee turistice amenajate care însumează peste 700 de kilometri.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se lucrează la înierbarea liniei de tramvai Nufărul-Cantemir
  Lucrarea face parte din proiectul „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” și se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ -Perioada 07.07.2022 -08.07.2022 - PL Rural +PL Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Beiușeanca Anamaria Babău e Miss World NexT Top Model 2022
  Nu e primul titlu al beiușencei din acest an. Iolanda Anamaria Babău a fost Miss Earth Emiratele Arabe Unite 2022, dar și coperta revistei de fashion fashion L’Officiel Arabia, ediția digitală din ianuarie 2022, respectiv US Fashion, ediția februarie 2022. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.