bihon.ro Web analytics

Aparatură ATI, poate medici pensionari și spitale private

De Otilia Șandor

Aparatură ATI, poate medici pensionari și spitale private

Reactualizat la:
Șeful DSU, dr. Raed Arafat, a declarat marți seară presei centrale că este posibil să se apeleze și la ajutorul medicilor pensionari, dacă va fi cazul. Însă dacă se va apela la suport de la doctorii aflați în pensie, aceștia vor fi activați în compartimente unde nu li se va pune lor înșiși în pericol sănătatea, știut fiind faptul că persoanele peste 60 de ani și cele cu boli asociate sunt cele mai vulnerabile în fața Covid-19.
Scris de Otilia Șandor - Șeful DSU, dr. Raed Arafat, a declarat marți seară presei centrale că este posibil să se apeleze și la ajutorul medicilor pensionari, dacă va fi cazul. Însă dacă se va apela la suport de la doctorii aflați în pensie, aceștia vor fi activați în compartimente unde nu li se va pune lor înșiși în pericol sănătatea, știut fiind faptul că persoanele peste 60 de ani și cele cu boli asociate sunt cele mai vulnerabile în fața Covid-19.

În același timp, reprezentanții DSU zic că au în vedere un scenariu de aflux mare pentru pacienți cu Covid 19, în stare critică, ce ar necesita internare la secțiile de reanimare din spitale. Pentru acest caz, urmează să se cumpere 200 de seturi de paturi de terapie intensivă, cu 200 de ventilatoare, tot atâtea monitoare, 800 de injectomate.

„Există un număr destul de semnificativ de paturi de ATI, dar cu grad de ocupare mare, asta se ştie, nimeni nu poate să spună că nu avem un grad mare de ocupare. Când s-a făcut ordonanţa de urgenţă, de la început, având în vedere astfel de măsuri prevăzute la noile creşteri a capacităţii, am introdus un număr de echipamente pentru, dacă nu greşesc, suplimentare cu 200 de seturi de paturi de terapie intensivă. Asta ar însemna 200 de ventilatoare, 200 de monitoare, vreo 800 de injectomate, pentru că de fapt trebuie să fie minim patru injectomate pentru un caz critic, deci acest lucru deja, o parte din aceste achiziţii au fost finalizate. Astăzi se semnează ventilatoarele, de exemplu, au fost semnate (…) injectomatele. Deci toate acestea vor alcătui un stoc care poate să fie distribuit acolo unde Ministerul Sănătăţii solicită acest lucru”, a explicat dr. Raed Arafat.

Poate apelează și la spitalele private

Tot marți, dr. Arafat a transmis că, în cazul unui scenariu ce ar presupune internări masive, s-ar putea apela și la spitalele private:

“Dacă avem o creştere de cazuri şi de solicitare, normal că spitalele vor trebui (…) să reducă tot programul lor cronic, să nu mai aibă program cronic, să nu mai aibă operaţii elective, să nu mai aibă nimic de acest gen şi bineînţeles să ajungă să trateze în mod deosebit aceste cazuri. Dar şi aşa nu putem limita apariţia cazurilor critice de altă natură – trauma, cazuri cardiace, şi aşa mai departe. Şi mai e un plan, o posibilitate – la un moment dat ajungerea la o situaţie foarte critică – rechiziţionarea unor entităţi care să trateze pacienţii pentru noi. Pe lângă spitalele de campanie, avem un spital militar unde permite să creăm asemenea capacitate (…), aici vorbim de rechiziţionare de entităţi chiar private – permite legislaţia – şi folosirea acestor entităţi în scopul public până la finalizarea situaţiei crizei. Deci totul există ca şi procedură, ca şi posibilităţi în viitor, şi nu există limite în acest sens pentru noi să găsim soluţii”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Marcel Vela: „Nu se reiau zborurile organizate”
    Prezent în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, ministrul de interne a făcut precizări și despre cursele aeriene. Vela a punctat că nu se reiau zborurile organizate, cu câteva excepții. 1

    Mapamond

    Un român este cel mai în vârstă bărbat din lume: „Sper să mă depășiți”
    Românul Dumitru Comânescu, în vârstă de 111 ani și 7 luni, a devenit cel mai în vârstă bărbat din lume, record recunoscut de Guinness World Records. 1

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Să nu permitem şmecherilor să ia banii celor care muncesc
    Acesta a fost îndemnul ministrului agriculturii Adrian Oros, care a avut vineri o întâlnire cu fermierii şi reprezentanţii instituţiilor deconcentrate de profil din Bihor.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Fermierii bihoreni au depus aproape 30.000 de cereri unice
    Preluare online a cererilor unice de plată fără penalități se poate face până pe data de 15 iunie.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Câştigătorii concursului „Povestea oului de Paşte”
    În această lună, Muzeul Ţării Crişurilor va organiza o expoziţie cu lucrările participante la concurs.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Iohannis a semnat decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale bihoreanului Ioan Buda
    Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului bihorean Ioan Buda, fostul șef al Poliţiei de Frontieră, care a demisionat după haosul de la Nădlac. 2

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.