bihon.ro Web analytics

Artă fotografică în Cetate

De Camelia Buşu
Reactualizat la:

Artă fotografică în Cetate

Biserica Asumption Foto: Ovidiu Gabor
Reactualizat la:
Expoziția anuală a membrilor Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea va fi vernisată vineri, 17 februarie.
Scris de Camelia Buşu - Expoziția anuală a membrilor Clubului Fotografic ”Nufărul” Oradea va fi vernisată vineri, 17 februarie.

Este o tradiţie ca la începutul fiecărui an, membrii creatori ai Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea să prezinte în cadrul unei expoziții de artă fotografică cele mai reușite creații realizate anul trecut. Expoziția anuală a membrilor, care face parte integrantă a ediției a VIII-a a Festivalului Internațional de Fotografie ”Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, organizat de Asociația Internațională ”Euro Foto Art”, sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică, cuprinde 48 de fotografii de o ținută artistică deosebită, lucrări ale artiștilor fotografi: Dacian Barna, Alex-Dian Bureția, Nicoleta Gabor, Ovidiu Gabor EFIAP, Illés Emeric, Kenéz Emese, Eugen Munteanu, Gheorghe Petrila EFIAP, Ovi D. Pop EFIAPs, Daria Popa, Maria Șaupe, Claudiu Szabó EFIAP, Ștefan Tóth AFIAP, Varga Miklós-Zoltán și Cristian-Gelu Vrabie.

Expoziția cuprinde mai multe genuri ale artei fotografice: portret, eseu, peisaj, street-foto, nud, reportaj artistic, aeriene și socio-fotografii. Pe simeze sunt prezenți cu lucrări și absolvenții ultimelor cursuri de fotografie organizate de fotoclubul orădean.

Premii şi medalii

Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea, fondat în 1976, a încheiat anul trecut rezultate deosebite. În Galeria ”Ștefan Vilidár István” au fost organizate sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” (AIEFA) 18 de expoziții personale și de grup, alcătuite din lucări ale artiștilor fotografi din România și Ungaria. Membrii fotoclubului orădean au participat cu mare succes la diferite Saloane naționale și internaționale de artă fotografică, obținând o serie de premii. Dintre ei se evidențiază artistul fotograf Ovi D. Pop EFIAP, care a obținut în anul 2019 peste 150 de premii și medalii internaționale. Pentru rezultate deosebite obținute pe plan mondial, doi dintre artiștii fotografi au fost răsplătiți cu distincții ale Federației Internaționale de Artă Fotografică. Artistul fotograf Ovidiu Gabor a primit disticția EFIAP, iar Ovi D. Pop EFIAPs. Artiștii fotografi Gabor Nicoleta, Ovi D. Pop EFIAPs și Gelu Vrabie au participat, cu mult succes, cu expoziții personale vernisate în Foshan, Shenzen, Shanghai și Macau SAR, în cadrul ediției a IV-a a Festivalului Fotografiei Românești în China, organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul AIEFA și partenerul acestuia, China Photo Network Online din Zhuhai.

Vernisajul expoziției anuale va avea loc astăzi, la ora 18:00, în Galeria „Ștefan Vilidár István” din cadrul Cetății medievale Oradea. Organizatorii invită la acest eveniment toți iubitorii artei fotografice. Amfitrionul expozițeii va fi artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP. Lucrările expuse vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Momentele muzicale vor fi oferite de către artiștii Thurzó Sándor József (violă), respectiv artistul fotograf Radui Elemér (chitară).

Noua expoziție, organizată în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în 6 februarie, zilnic între orele 08:00-20:00. Intrarea este liberă.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Angajari BIHON

  Inform Media Press angajeaza Oficiant presa - preluare anunturi mica publicitate

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - A. Data 01.11.2021 - 05.11.2021 COR mt jt Beius - PL Salonta si COR mt jt Alesd - anuntate cu 2 zile

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea
  S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna Noiembrie 2021, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 8:00 şi 16:00 după următorul program:

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  România trece sâmbătă spre duminică la ora de iarnă
  Trecerea la ora de iarnă 2021, la ca și în ceilalți ani, se face în ultimul weekend din octombrie. Astfel, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică, 30 spre 31 octombrie 2021, ceasurile se vor da cu o oră înapoi, ora 4:00 devenind ora 3:00.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  O tânără de 20 de ani a intrat într-un stâlp pe drum expres
  O șoferiță în vârstă de 20 de ani a produs un accident rutier în cursul zilei de miercuri, 27 octombrie, pe drumul expres. 12

  BIHON Sport local

  Karateka din 15 țări se întrec la Campionatul European IKU de la Oradea
  „IKU European Championship” este găzduit de Arena Antonio Alexe din Oradea în perioada 28-31 octombrie. Competiția este organizată de departamentul IKU din Federația Română de Arte Marțiale cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului. 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.