bihon.ro Web analytics

Bucla nouă, funcţională în două săptămâni

Reactualizat la:

Bucla nouă, funcţională în două săptămâni

Reactualizat la:
Şantierul de extindere a liniei de tramvai din Calea Aradului e în stadiul amenajării căii de rulare spre ieşirea din oraş.
Scris de Demian - Şantierul de extindere a liniei de tramvai din Calea Aradului e în stadiul amenajării căii de rulare spre ieşirea din oraş.

Buclele de legătură spre şi dinspre Ioşia au fost montate şi umează să fie introduse în trafic după reglarea macazelor şi întărirea betoanelor. „Peste aproximativ două săptămâni, în funcţie de vreme, dăm drumul la circulaţia tramvaiului pe noua porţiune, spre oraş. Am dat 40 de zile pentru pentru realizare. Acum căutăm o soluţie pentru umplerea spaţiului dintre traverse, se pare că nu se va putea înierba şina, cum am fi vrut”, spune viceprimarul Mircea Mălan.

Aceasta este a doua etapă a proiectului finanţat prin Programul Operaţional regional – sprijinirea dezvoltării urbane durabile, prima s-a realizat la finalul anului trecut, când s-a amenajat o buclă de legătură Ioşia – Rogerius în intersecţia Primăriei – Decebal – Calea Aradului.

Cea mai mare parte a lucrării abia începe şi constă din extinderea liniei de tramvai pe traseul Calea Aradului, strada Făgăraşului – Atelierelor şi legătura spre Cantemir. Lungimea noii linii este de 3,8 km pe sens.

Pe traseul noii linii există trei cursuri de apă, cele două poduri existente – peste Adona şi peste Peţa, necesitând consolidare. Executantul, Abed Bego, a început lucrarea cu realizarea unui pod nou, peste un canal de desecare, în zona Căii Aradului, spre centrele comerciale. Acesta a fost proiectat la o deschidere de 5m, realizat din prefabricate de beton.

Extinderea liniei de tramvai în zona Universității, de pe Calea Aradului pe malul Peței, până în Cantemir, se face în contul unui contract în valoare de 66,1 milioane lei, adjundecat de o asociere condusă de Abed Nego SRL. Termenul de finalizare din contract este de doi ani.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pianistul orădean Thurzó Zoltán a fost nevoit să renunțe. A cântat peste 77 de ore!
  Tentativa pianistului orădean Thurzó Zoltán de doborâre a recordului mondial al celui mai lung concert-maraton de cântat la pian a eșuat din motive medicale.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Oradea a îmbrăcat straiele de sărbătoare. S-a făcut lumină în Târgul de Crăciun!
  Vineri, de la ora 18:00 a fost pornit iluminatul festiv, iar Târgul de Crăciun și-a deschis porțile. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Poliția Locală Oradea, anchetă internă pentru stabilirea polițiștilor care se uitau la meci
  În urma articolului publicat de Bihon.ro, „Bubuie petardele în Oradea, în timp ce unii polițiști locali se uită la meciuri”, Poliția Locală a demarat o anchetă internă. 5

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Orădenii de pe malul stâng al Crișului Repede rămân două nopți fără apă

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în Oradea: 7 străzi afectate, inclusiv Spitalul Județean

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Rafila: Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase
  Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. „Părerea este unanimă. Rolul educativ al bisericii în respectarea regulilor generale poate să contribuie la controlul pandemiei”, declară el. 11

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Autobuz electric MAN, în teste la OTL
  OTL anunță că MAN LION`S CITY 12, un autobuz 100% electric se află în teste în aceste zile.

  România

  Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată: Franța și Portugalia au intrat în zona roșie, Spania în zona galbenă
  Franța și Portugalia au intrat în zona roșie, iar spania în zona galbenă, potrivit listei țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, actualizată vineri de CNSU. 7

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.