bihon.ro Web analytics

Cererea Unică de Plată se depune în perioada 2 martie – 15 mai

De Simona Drimbău
Reactualizat la:

Cererea Unică de Plată se depune în perioada 2 martie – 15 mai

Reactualizat la:
În perioada 2 martie – 15 mai 2020 la Centrul Judeţean şi la Centrele locale ale APIA Bihor se vor depune Cererile Unice de Plată în cadrul Campaniei 2020.
Scris de Simona Drimbău - În perioada 2 martie – 15 mai 2020 la Centrul Judeţean şi la Centrele locale ale APIA Bihor se vor depune Cererile Unice de Plată în cadrul Campaniei 2020.

Fermierii vor depune la APIA o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă aceştia utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Cererile se vor depune la Centrele Județene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la Centrele Locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Arendatorul, concedentul, locatorul şi/sau comodantul nu beneficiază de plăţi pentru terenul/animalele arendat, concesionat, închiriat ori împrumutate spre folosință.

Bani

România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, beneficiază de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plăţi/măsurilor de sprijin/ajutoarelor naționale tranzitorii, ca mecanisme de susţinere a producătorilor agricoli, respectiv:

schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri, schema de sprijin cuplat în sectorul vegetal și zootehnic, măsurile compensatorii de dezvoltare rurală: Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultura ecologică, Măsura 13 – Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice (PNDR 2014-2020) dar şi ajutoarele naţionale tranzitorii (ANT) care se acordă în sectorul vegetal şi zootehnic.

Precizăm că sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare. În cazul serelor, solarelor, viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor, pepinierelor, arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare și/sau, după caz, să dețină un număr minim de animale. Pentru legumele cultivate în sere și solarii, suprafața minimă a exploatației trebuie să fie de de 0,3 ha, iar suprafața minimă a parcelelor de 0,03 ha, conform art.8 alin.(1) lit.c) din OUG nr.3/2015 cu modificările şi completările ulterioare.

„Pentru a utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor Unice de Plată în Campania 2020, rugăm fermierii să se prezinte la data și ora la care sunt programați, conform invitaţiei care urmează a fi transmisă tuturor fermierilor care au depus Cereri unice de plată la APIA Centrul Județean Bihor în anul 2019, nu inainte de a se prezenta la Unitatile Administrativ Teritoriale (UAT) de care apartin in vederea clarificarii digitizarii suprafetelor pentru care urmeaza a se solicita sprijin financiar si obtinerea adeverintei, element de eligibiliatate obligatoriu”, precizează Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

Fermierii care depun pentru prima dată Cererea Unică de Plată în anul 2020 se pot prezenta la Centrul Local unde sunt arondați, dacă utilizează sub 50 ha de teren agricol, sau la Centrul Județean, dacă utilizează peste 50 ha teren agricol, în orice zi lucrătoare în perioada 02.03.2020 – 15.05.2020.

Din acest moment si pe tot parcursul derularii Campaniei de preluare a Cererilor Unice de Plată (02.03-15.05.2020) agricultorii pot solicita informaţii la APIA Centrul Judeţean Bihor (0786/713713) şi la cele opt Centre Locale: Aleşd (0735/886840), Beiuş (0735/886843), Marghita (0735/886839), Oradea (0735/886833), Săcueni (0735/886844), Salonta (0735886836), Ştei (0735/886845) şi Tinca (0784/290838).

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. gic says:

  Bine,bine dar cum faceti cu cei(si nu putini) care n-au primit nici un leu din subventia pe anul trecut????????

 2. Dezastru peste tot control scapat says:

  Cu banii poti sa iei mizer antibiotic liber pentru fermier si azotat de azotat ati controlat? ati controlat?

 3. Mapamond

  Coronavirus: Pragul de 1 milion de cazuri de infectare la nivel mondial a fost depășit. Peste 50.000 decese
  Potrivit centralizărilor realizate de Universitatea Johns Hopkins, numărul de cazuri de infectare la nivel global cu virusul COVID-19, a depășit pragul de un milion.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Pacienții de la UPU Spitalul de Urgență sunt testați de coronavirus
  Pacienții care se prezintă cu afecțiuni non-Covid la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, sunt testați și, în cazul în care sunt depistați și cu Covid, sunt direcționați către Spitalul Dr. Gavril Curteanu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Mӧmax închide magazinele din Oradea și Timișoara
  În contextul pandemiei mondiale COVID-19, instituită și în România, retailerul austriac mӧmax respectă ordonanțele autorităților naționale și închide temporar cele două magazine din Timișoara și Oradea, până când situația va reveni sub control deplin și perioada de izolare la domiciliu se va sfârși.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  România a făcut într-o lună aproximativ jumătate din testele făcute de Germania într-o zi
  România a făcut primele teste de coronavirus în data de 2 martie, transmite Grupul de Comunicare Strategică. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor la prelungirea drumului expres. Vezi când se estimează că se va deschide circulației
  Pe viaduct se face suprabetonarea. Drumul e aproape gata pe bucata Suişului - viaduct şi în lucru, pe bucăţica viaduct - ieşirea spre Biharia. 6

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Medic în izolare. Centrul de permanență Vadu Crișului închis
  Ca urmare a faptului că unul dintre medicii care asigurau asistență medicală la Centrul de permanență din Vadu Crișului a intrat în izolare, fiindcă a avut contact cu pacientul infectat cu COVID 19 din Bulz, unitatea medicală se închide.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.