bihon.ro Web analytics

Consiliul Naţional al Elevilor condamnă programul Euro 200

De Crina Dobocan

Consiliul Naţional al Elevilor condamnă programul Euro 200

Reactualizat la:
Programul, iniţiat de Guvern, prevede achiziţionarea de calculatoare pentru cursuri online, în perioada 27 iulie - 12 octombrie.
Scris de Crina Dobocan - Programul, iniţiat de Guvern, prevede achiziţionarea de calculatoare pentru cursuri online, în perioada 27 iulie - 12 octombrie.

Un proiect al Guvernului României prevede, care va fi dezbătut în cadrul şedinţei de vineri, prevede achiziţionarea de calculatoare, în perioada 27 iulie – 12 octombrie.

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor susţin că, în prezent, mii de elevi şi profesori din România nu au acces la Internet, iar proiectul propus de Guvern nu face decât să îi încurce pe elevii aflaţi în dificultate.

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Antonia-Laura Pup, spune că, dacă guvernanţii nu vor găsi urgent o soluţie pentru a rezolva această problemă, mii de elevi din România nu vor putea susţine examenele naţionale în condiţii optime.

,,Proiectul propus de Guvernul României nu rezolvă problema elevilor aflați în dificultate, elevi care în momentul de față sunt privați de accesul la educație în mediul online. Dacă guvernanții nu vor găsi urgent o soluție pentru a rezolva această problemă, mii de elevi din România nu vor putea susține examenele naționale pentru că, spre deosebire de elevii care au o situație socio-economică favorabilă, acești elevi sunt cei cărora statul nu le oferă nicio șansă la Educație”, este de părere Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Obligaţie

Potrivit acesteia, situația se cere a fi soluţionată urgent, Guvernul României având obligația morală și instituțională față de elevii acestei țări de a găsi o soluție rapidă, astfel încât educația să poată continua pentru toți copiii, indiferent de situația lor socio-economică.

,,Proiectul de hotărâre, prezentat în această formă, denotă o totală lipsă de responsabilitate din partea decidenților în ceea ce privește garantarea accesului echitabil la educație și asigurarea dreptului la învățătură prevăzut în Constituția României”, susțin reprezentanții elevilor.

Prin programul „Euro 200”, Executivul acordă un ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare. Beneficiarii acestui program sunt elevii/studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bihor: 23 de cazuri de coronavirus! Pacient în stare gravă după ce a fost tratat la Aleșd. Cadrele medicale, în izolare
  Cadrele medicale sunt rugate insistent sā poarte vestimentația de protecție.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Obligaţie pentru primării: dezinfecţie şi dezinfectanţi în blocuri. Îngheaţă preţul la utilităţi
  Noua ordonanţă militară introduce obligativitatea administraţiilor locale de a face dezinfecţii în cartierele de blocuri. 1

  România

  Ordonanța militară nr. 4! Prețurile la utilități: energie electrică și termică, gaze naturale, apă, carburanți nu mai pot fi majorate
  Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, au susținut o declarație de presă duminică. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Se dezinfectează scările de bloc și aleile pe Cazaban
  Liniștea mai multor blocuri de pe strada Alexandru Cazaban a fost spartă în jurul amiezii de dumincă, 29 martie, de un bâzâit puternic. 7

  România

  Alexandru Rafila: „Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent"
  Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că sunt 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent. „Rămâne să vedem câte sunt cazurile de Covid-19”, a afirmat Rafila. 4

  România

  Povești din carantină: „Se apelează la conștiința civică a fiecăruia”
  Cum trăiesc oamenii din lumea largă trista experienţă a pandemiei de coronavirus, care sunt reacţiile locuitorilor din alte ţări, cum merge viaţa mai departe acolo sau cum stă pe loc. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.