bihon.ro Web analytics

Coronavirus: Frații Micula au crescut prețul „Spirtului Mona" cu peste 75%

De Bihon.ro
Reactualizat la:

Coronavirus: Frații Micula au crescut prețul „Spirtului Mona" cu peste 75%

Reactualizat la:
Pe timpul pandemiei de coronavirus, frații Micula au știut să profite de situație. Aceștia au crescut prețul alcoolului sanitar „Mona" cu peste 75%.
Scris de Bihon.ro - Pe timpul pandemiei de coronavirus, frații Micula au știut să profite de situație. Aceștia au crescut prețul alcoolului sanitar „Mona" cu peste 75%.

O anchetă jurnalistică publicată de site-ul de știri Presacurată, reliefează faptul că pe data de 3 martie, o sticlă de 0,5 litri de alcool sanitar Mona costa, cu tot cu TVA, 5,7 lei. Pe 19 martie, același produs, costa 10,115 lei la distribuitor, cu peste 75% mai mult.

Factură 03.03.2020 | FOTO: PresaCurată

Factură 03.03.2020 | FOTO: PresaCurată

Factură 19.03.2020 | FOTO: PresaCurată

Situația din punct de vedere cronologic

La data de 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății, declară pandemie de coronavirus.

Pe 12 martie, la aproximativ 24 de ore de la anunțul făcut de OMS, pagina de Facebook Scanic Distilleries, concernul faților Micula, își schimbă fotografiile de profil și de copertă.

FOTO: Facebook

FOTO: Facebook

Tot aceeași pagină de Facebook, a adăugat descrierea „Alcoolul Sanitar Mona este un produs biocid, fiind avizat ca atare de Ministerul Sănătății prin avizul nr. 2467BIO/01.12.24 și menționat în REGISTRUL NAȚIONAL AL PRODUSELOR BIOCIDE, pe care îl puteți descărca de pe site-ul Ministerului Sănătății accesând link ul.

FOTO: Registrul Național al Produselor Biocide

Pe 14 martie, Klaus Iohannis anunță că de luni, 16 martie, România va intra în stare de urgență.

Pe 19 martie, distribuitorul SC Transilvania General Import Export SRL, al producătorului SC Scanic Distilleries SA, al aceluiași concern al fraților Micula, fixează alte prețuri pentru alcoolul sanitar Mona. Astfel încât o sticlă de 0.5 litri de alcool sanitar Mona, cu o concentrație de 70% etanol ajunge să coste 8.5 lei fără TVA, de la 4.86 lei.

„Firma distribuitoare a alcoolului sanitar și firma producătoare fiind ambele a familiei Micula. Firmele respective au avut în anul 2018 venituri de 128,5 milioane euro, respectiv 21,8 milioane euro”, mai scriu ziariștii.

Citește aici știrea integrală

60 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. anonimus says:

  ajuta si ei cum pot 🙂

  • Popey the Sailor says:

   Matul este rege.
   O să își ia banii cu ei,poate și niște spirt,și o să facă specula cu spirt pe lumea cealaltă.

   • Florin says:

    Nu va luati de prioritatea PNL: muliardarii natiei

    Daca au primit sutele de milioane de la guvern, ce sa faca saracii?

    Votati in mediu privat puternic, si un stat suplu, de bogati avem nevoie, bugetarii trebuie decimati, medicii iau spaga, politaii sunt toti neamuri, etc

  • Marian says:

   Gunoaie ordinari, mari sponsori ai PNL. Cumva banii trebuie sa se intoarca si inca insutit.

  • Adrian says:

   Corect , trebuie boicotat pe facebook si alte platforme sociale .Nesimtiti ,Numai asa stiu sa faca afaceri prin furt si se cred inteligenti. Alte firme se aliniaza la cerinte si ajuta cu masti si alte produse sanitare. Ar trebui instituit actul militar si fabricile sa fie in folosul populatiei cum fac in SUA,

 2. Ocep says:

  Seamănă a autogol.

 3. Vaivaivai says:

  Offf. Acest război perpetuu cu statul român cred că le-a întunecat mințile. Din păcate cad victime oameni nevinovați. Nu sunt singurii puși pe căpătuială. Situațiile de criză scot tot ce e mai rău din noi. Iartă-i Doamne că nu știu ce fac!

 4. patriot says:

  Asta inseamna sa fii mafiot.
  Nu plataesti impozit la stat de cava ani buni
  Dai oameni afara si iei bani de la stat sa i angajezi din nou cand vor ei si in ce conditi vrei ei
  Omori toate firmele din Judet, le comperi cu bani de nimic si le tai la fier vechi si le inchizi daca se poate
  Dai statul in judecata primesti despagubiri fabuloase .
  Si acuma profiti de COVID 19 si dublezi pretul la alcool ca doar fraieri sunt obligati sa l cumpere.
  Consiliul concurentei se aude ??? Nu investigeaza nimeni cauza.
  ASTA ii capitalismul romanesc.

  • Adrian says:

   Corect , trebuie boicotat pe facebook si alte platforme sociale .Nesimtiti ,Numai asa stiu sa faca afaceri prin furt si se cred inteligenti

 5. Anonimul says:

  Normal sa-si schimbe pretul, doar e “biocid universal”, nu mai e traditionalul alcool sanitar si atunci hop se salta pretul.
  Acum nu stiu, daca nu cumva este singurul producator autohton de alcool sanitar, daca da, poate salta pretul cat ii convine.
  Marile averi s-au facut in vremuri de rastriste.
  Deci ne putem face o imagine post COVID, cam toate se vor dubla, daca nu si mai mult, iar intotdeauna pierzatorul, impovaratul, va fi cetateanul.

 6. AntMan says:

  Scursurile societatii, jegurile astea de carbogazosi!

 7. Xxx says:

  Nu cumpăr produsele fabricate la ei nici dacă “crăp”.

 8. Roaf says:

  ce ar insemna sa confiste statul roman fabrica lor si pe pedioada asta costurile de productie sa fie suportate de ei :)))? dau si eu niste idei…ca simplu cetatean platitor de taxe si impozite Statului Roman !

 9. Anonimul says:

  N-am stiut un sa postez ceva interesant, o impartasesc tuturor.

  “Numele meu e România. Locuiesc pe strada Europa de 13 ani, din ianuarie 2007. Am o casă veche, care a fost mare și frumoasă cândva. Acum e tot mare, dar dărăpănată. Cade tencuiala, acoperișul a vechi și uneori îmi plouă în casă.
  Dar nu mă plâng. Am o grădină mare. Cândva aveam o livadă aici, dar ai mei au tăiat toți pomii pentru că am avut nevoie de lemne de foc. O parte au vândut vecinelor mele. E aici, aproape de mine, o doamnă Austria. Ei îi dădeau ai mei mai toate lemnele. Iarba e și ea cam uscată pentru că nu am mai udat-o demult.
  Sunt la școală cu vecinele mele: Italia, Spania, Germania, Franța, Ungaria și mai am câteva. E și Anglia cu mine în clasă, dar de câteva luni s-a mutat de pe strada mea. Am înțeles că era certată cu Germania și cu Franța. Pe primar nu știu cum îl cheamă, dar îi știu inițialele: U.E.
  El tot vine la noi pe stradă, dar nu se oprește decât la cei mai înstăriți. L-am văzut de multe ori că intra și la familia Germaniei și a Franței. Pe mine doar mă salută când mă vede pe la stradă și rar mă întreabă ce mai fac.
  Italia s-a îmbolnăvit. În urmă cu câteva săptămâni a venit la școală și a făcut febră. Strănuta într-una și tușea, dar a stat la toate orele. A doua zi nu a mai venit, dar am răcit toate de la ea. Italia este cea mai frumoasă de pe stradă. În fiecare zi vine altfel îmbrăcată la școală, parcă e din revistă. Germania, îi este vecină, dar moare de invidie când o vede cât e de frumoasă. Bolnavă fiind, Italia a avut nevoie de medicamente și s-a dus la ușa Germaniei. A sunat o dată și nimic, a sunat a doua oară, niciun răspuns. A ieșit la un moment dat cineva și i-a spus: „Am, dar nu pot să îți dau că poate și ai mei se îmbolnăvesc”. Apoi i-a închis ușa în nas… S-a dus apoi la Franța și tot așa, nu a primit nimic.
  Spania este și ea o frumusețe. E brunetă și puțin creolă, iar la școală stă în aceeași bancă cu Italia. S-a îmbolnăvit și ea. De câteva săptămâni nici nu au mai ieșit din casă. Le văd doar la geam când mai trec și mă plimb singură pe stradă. Acum stau acasă toate. Nici la școală nu mai mergem. Eu mă mai duc prin parc sau mă mai plimb cu bicicleta. Tușesc puțin, dar sunt bine. Nu mi se poate întâmpla chiar mie să pățesc ceva.
  Acum, că mai toate stau acasă, au venit să îmi aducă jucăriile pe care li le-am dat. Toate mi-au adus jucăriile stricate, iar pe cele bune și le-au păstrat și Italia și Spania și Germania. Credeam că măcar Anglia să mi le ducă toate, mai ales că ea nu mai stă pe stradă cu noi. Nici măcar nu mi le-a trimis mie. Le-a dat Franței și Germaniei să mi le ducă, iar ele mi le-au dus tot pe cele stricate, însă abia după ce le-a lăsat Ungaria. M-am uitat printre jucării. Cu câteva excepții, toate sunt defecte.
  După colț, pe cealaltă stradă, locuiește Serbia. Părinții ei tot caută o casă pe strada noastră, dar încă nu au găsit. Și ea e cu noi în clasă. Tot ca și noi, stă și ea acasă, dar a rămas fără medicamente, pansamente, măști, ceea ce îți trebuie la răceală… Mai departe de aici, în altă localitate, locuiește China și ea cam are de toate. Serbia i-a cerut ei, dar Germania a sărit imediat să nu ia de la ea că ale ei sunt mai bune. Serbia, naivă, a ascultat și acum când s-a dus să-i bată în poartă Germaniei, aceasta nici nu i-a răspuns… Iar China le-a dat apoi la alții.
  Când totul era bine, păream ca o mare familie. Germania mă suna tot la două zile, Italia mă chema des pe la ea, Franța îmi trimitea cărți și eu îi dădeam jucării, cu Spania făceam schimb de haine, iar cu Ungaria, deși nu eram prietene, ne înțelegeam așa ca între vecine.
  Acum, de când cu răceala asta, nu mai vorbește nimeni cu nimeni. Parcă am fi niște străine. A trecut și primarul pe aici, domnul ăla la care-i știu doar inițialele: U.E. Mi-au zis ai mei că l-au văzut când a vorbit cu familia Germaniei. Le-a promis mulți bani de la Primărie. Tot așa a spus că îi dă și Franței, iar Italia și Spania se descurcă și ele.
  Nouă ne va da doar ce rămâne după… Ne-am obișnuit să nu primim nimic, deși nici ai mei nu mai merg la lucru pentru că stau acasă să aibă grijă de mine. Asta e, banul la ban trage. De când stăm aici cam tot așa a făcut. U.E. venea pe la noi doar când trebuia să ajutăm cu ceva la Primărie, sau pe la firmele pe care le au familiile Germaniei, Angliei, Spaniei și Italiei. Sunt familii bogate, se vede și după casele și mașinile pe care le au…
  Ce trist e pe strada mea în aceste zile… Va trece și asta și iar vor veni la mine să se joace, să fim prietene, să fim ca o familie.
  Dar asta nu e familie. Strada Europa e acum toată bolnavă și a devenit ca un camping: fiecare cu cortul lui…
  Mă numesc România și locuiesc pe strada Europa din anul 2007. Stau chiar la capăt într-o casă dărăpănată. Dar nu mă plâng. M-am obișnuit ca de câte ori e o problemă să nu mă ajute nimeni… “

  • redmi says:

   Trist dar din pacate ai scris adevarul,respect

  • Xxx says:

   Emoționant și dureros de adevărat!

  • Stati in case says:

   Dintre toate vecinele se pare ca Rusia a raspuns nevoilor Italiei urmata de China si de rusine a răspuns si Germania da asa mai sfios…pe noi ne-a ajutat Turcia cea cu care ne luptam acum sute de ani, si Coreea de Sud. Restul mai vedem ce ne rezerva viitorul.
   Stati in case

 10. Panaitt says:

  Asa cum au facut si “primul milion”, prin jonglerii legale si inginerii financiare discutabile, asa vor face bani in continuare, atata timp cat statul prin institutiile abilitate este indiferent, daca nu chiar pastas. Poate molima asta de proportii biblice care urmeaza, ne va vindeca societatea de mentalitatile care ne guverneaza deja de decenii.

 11. C.L.D says:

  De ce vă mirați ? Profitori sunt la tot pasul. De exemplu la 3G de lângă liceul Lucian Blaga pachețelul de drojdie 50 grame , de la 1 leu a ajuns la 4 lei. Morcovii la piața Rogerius sunt 6 lei kg de la 3 lei . Protectia consumatorilor trebuie să-i descopere și să-și facă datoria.

 12. unpicobiectiv says:

  Asa au procedat și cu biterul suedez, au obținut o adeverință că este medicament și nu au plătit accize. Ceea ce vând ei este alcool sanitar, nimic mai mult. Personal, nu am să cumpăr nimic de la ăștia.

 13. Jiji says:

  De cand asteptam un articol despre sobolanii astia doi. Fac pariu ca nu o sa-si plateasca datoriile la stat nici peste 10 ani. Doi infecti din care unul a produs o scursura fara bacalaureat.
  Nu o sa doneze si nici nu o sa ajute statul in lupta cu acest virus. Dar nici noi si probabil nu multi le vor mai cumpara produsele. Chiar daca acum se incurajeaza cumparaturile de la firmele romanesti.

 14. O colega says:

  Pentru Anonimul ,Credema că am plâns ce ai scris !!! Dumnezeu să ne ajute și să fim toți de pe S strada Sănătoși Și colegele Italia și Spania și toate toate colegele.Amun

 15. Vlad Capitalistu' says:

  Veritabili capitalisti.

 16. noivoieu says:

  Asa sa-i ajute Cel de Sus! Sa primeasca tot ce merita!!!

 17. Maria says:

  Este trist… mi-as dori sa nu ne mai resemnan. Sa nu mai permitem unor astfel de indivizi sa faca pres din noi. Mi-as dori sa ne unim impotriva lor.

 18. Balo says:

  Sa va luam moții în pula de bulangii, profitați de suferința oamenilor. Sa va dea Dumnezeu mult Corona jegoși naibi.

 19. C. Manciu says:

  Se apropie momentul în care vânătorul va deveni vânat din toate părțile, totul este să avem credință în Dumnezeu

 20. Radicarsi says:

  Chemical brothers!

 21. Marian says:

  La jegurile astea se referea Rares Bogdan cand zicea „Blestemaților! …Meritați să putreziți în închisori!” si se referea la speculantii care cresc preturile in aceate zile? Cum frate ca fratii erau de dreapta, sponsori ai PNL? DNA-ul, politia nu exista, sau se ocupa exclusiv de afacerile PSD?

  • Marian says:

   La pariu ca cel mai mare client pentru spirtul lor va deveni statul prin achiziții girate de guvernul Orban, fara licitatie si fara alte contraoferte, ca deh e situatie de urgenta. Alo D-na Kovesi, se aude!!!

 22. Orădeanul says:

  Cum e tata așa și fiul . Ce poți aștepta de la astfel de nesăbuiți ! Dau dovadă de un patriotism de neegalat. Așa ar trebui să facă și autoritățile cu ei. Să îi taxeze cum taxează ei poporul Român

 23. unul says:

  Niste jegosi le doresc sa nu mai le foloseasca banii la nimic pe lumea asta sa urle ca lupi in padure

 24. cemical Brothers says:

  ar trebui sa bagam intr o vana plina de spirt sa faca baie in ea porci de oamani … gunooaie stradale ….

 25. NuMona says:

  Nu-i bai, vom ști de la ce firmă să nu mai cumpărăm niciodată niciun un produs.

 26. Eudede says:

  Nu ii satura buni dumnezo de atâția bani ? Mai bine iau de la altii care nu au din puținul altora .. INLOC SA LE DONEZE VAI ȘI AMAR !

 27. Radu Mudura says:

  Astia sint adevarati PATRIOTI ai Romaniei
  prin asta dovedeste cum au ajuns la averi atit de mari
  Ma mir ca nu le crapa obrazul de rusine
  in loc ca sa faca spende ei incep sa “”JAGMANEASCA””

 28. atata stiu says:

  mare gresala facuta de guvern care le-a dat 400 milioane de euro, pe osentinta idioata care n-avea de ce sa fie valabila in Romania niciodata, ei nu au investit capital suedez in Romania cum pretind ei ci au investit cu bani de la bancile din Romania pe care multe din ele nu le-au achitat, iar la stat au datorii de miliarde fara sa-i deranjeze cineva sa le achite, cel putin asta trebuia sa faca guvernul sa fi compensat banii care i-au dat cu datoriile lor. Acum in perioaada de criza si nenorocire cu covid19 hapsanii dupa bani dubleaza preturile ca sa faca bani sa se imbogateasca , cum e posibil asa ceva, nu se sesizeaza nimeni.

 29. Gunoaielor says:

  Toți cei cu bani (poate nu atâți de mulți ca ai voștri) au donat o anumită suma, voi inloc sa donați bani sau spirt ce faceți ? Dublați prețul ? Sunteți normali la cAp? Va întreb. .

 30. Relu says:

  Sa nu mai cumpere nimeni nici un produs de la firmele lor, ca le vor ieftini ei.

 31. Ion Stanciu says:

  Odată cu starea de urgenta trebuia introdusă și o ordonanță de urgență antispecula.

 32. Gyuri says:

  Catre toti ipocritii care scriu aici. La fel ati fi facut si voi. Pt 100 de lei v-ati fute si mamele.

 33. Catu says:

  1) In situatii de urgenta se poate rechizitiona orice este necesar pentru binele poporului, spune legea.
  2) Toti politicienii au jurat sa-si puna in slujba poporului toate energiile si competentele….
  3) Toate institutiile statului sunt in slujba poporului…..

  Concluzie: Logic este sa dea statul 1 miliard de lei la MICULA, sa poata majora pretul la alcool sanitar…..

 34. muepnl says:

  Ar trebui nationalizata urgent firma asta ! Motivul: datoriile imense de sute de milioane.
  si Germania are planificat, Franta a facut deja, SUA au si ele de gand!

 35. eu :) says:

  SA LE FIE RUSINE !!!

 36. Reni says:

  Nu sunt singurii de pe piaţã. Iar spitalele trebuie să ia omologat pe cel mai ieftin?

 37. DragosV says:

  Adevarul este ca nu Fratii sunt de vina ci cei pt care se face facturarea firmele magazinele si abc urile, daca acestea nu ar cumpara nici fratii nu ar vinde.

 38. petre says:

  Hai sa nu mai cumparam alcool sanitar Mona, timp de o lun, nici unul din noi, nici macar o sticluta. Va propun acest experiment. Vreti sa vedeti ce va iesi? Va costa 2 lei acelasi produs. Noi românii avem capul mare, cumpără tot ce ni se bagă sub nas, că avem sau nu nevoie. Haideți să luăm cu totii alcool pur, ală de la țărani, ală făcut la cazan, este de o mie de ori mai puternic ca poșirca ”Mona”!

 39. Andra says:

  Niste nenorociti care in loc sa se gândească la binele sj sănătatea oamenilor….se gândesc cum.sa si umple buzunarele!!! Mai oamenilor fiti oameni !!! Pe lumea cealaltă, nu luam nimic cu noi…

 40. BRUNO says:

  ce presa curata?vai de capul vostru de boschetari formatori de opinie ,poate cu 30% da a crescut,poate cel care are materia prima a scumpit primul, la asta ti-ai pus intrebarea?

 41. Marian says:

  Rareș Bogdan tună și fulgeră: „Ticăloșilor. Vă pregătim o surpriză majoră”. Oare se referă la aceste excremente?

 42. Joe says:

  RUSINE ORDINARILOR . Sper ca in curind sa va dispara RINJETUL de pe fata hidoasa .

 43. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Magie în Amfiteatrul din Cetate
  Primul spectacol în aer liber oferit copiiilor de Teatrul Arcadia a fost „Magic Show”.

  BIHON Sport local

  Ludogoreț a mai făcut un pas spre titlu. Keșeru a părăsit terenul accidentat!
  S-a reluat campionatul și în Bulgaria. În fața a 4.500 de spectatori, Ludogoreț Razgrad a câștigat în deplasare derby-ul cu Levski Sofia, scor 1-0 (0-0).

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Fațada interioară a Palatului Episcopiei Greco-Catolice a fost finalizată. Se lucrează la fațadele exterioare
  La aproape 2 ani de la incendiul care a devastat Palatul Episcopiei Greco-Catolice, fațada din curtea interioară a fost reabilitată, iar celelalte se află într-un stadiu avansat. 

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Stadiul lucrărilor la Spitalul Județean au depășit pragul de 70%. Urgențele se mută în containere
  Primarul Ilie Bolojan anunță că peste 70% din lucrările la noua clădire a Spitalului Județean au fost finalizate. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Elevii și studenții, gratuit cu trenul spre litoral
  Pe lângă gratuitatea la transportul în comun din interiorul localităților, elevii beneficiază de gratuitate și la transportul feroviar la toate categoriile de trenuri, la clasa a II-a. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Reguli noi pentru pescari
  Potrivit unui ordin al Ministrului Agriculturii, publicat marți, 2 iunie, în Monitorul Oficial, pescarii trebuie să respecte câteva măsuri impuse de autorități din cauza epidemiei de coronavirus. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.