Radarele pot fi observate pe marginea drumului, fiind întotdeauna însoțite de o mașină inscripționată cu însemnele poliției. Acestea sunt dotate cu cameră video, aparat foto digital și un sistem laser de măsurare a vitezei.
Dispozitivele pot identifica marca și numărul de înmatriculare al vehiculelor, dar și chipul șoferului. În prezent, doar o parte dintre ele sunt active, conform unei planificări interne care nu a fost făcută publică.
Dispozitivele sunt montate pe un trepied, într-un loc vizibil, iar imaginile captate sunt transmise către poliția rutieră pentru analiză.
Agenții rutieri susțin că nu se vor ascunde, iar radarele vor rămâne la vedere. Totuși, trebuie menționat că aparatele pot detecta viteza unui autovehicul de la peste un kilometru distanță.
Imaginile sunt încărcate pe un server al Ministerului de Interne, unde sunt analizate de structurile de poliție. Proprietarul mașinii primește o notificare și are la dispoziție cinci zile pentru a furniza datele conducătorului auto, care va fi sancționat.
În viitor, sistemul e-SIGUR va fi extins. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) intenționează să instaleze 400 de camere radar fixe pe drumurile naționale. Acestea vor transmite imaginile către centre de management al traficului, care vor emite alerte pentru posibile încălcări ale regulilor de circulație sau lipsa rovinietei. Totuși, acest proiect este încă în faza inițială, iar CNAIR nu a lansat încă licitația pentru implementare.
Zonele cu cele mai multe accidente cauzate de viteză, ce necesită monitorizare, includ DN1, DN6, DN2, DN17 și DN7, majoritatea punctelor critice fiind în afara localităților.
Trimite articolul
XWAZE este baza! este absurd sa se stea in localitati pe drum national unde sunt sectoare cu viteza de 50 km / h
spor la vanatoare!
Foart e-BINE