bihon.ro Web analytics

Furt termal din zona Băilor Felix

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Imaginile captate prin termoviziune dintr-un elicopter militar au arătat zonele în care se exploatează apă termală ilegal, în Băi.
Scris de erdei - Imaginile captate prin termoviziune dintr-un elicopter militar au arătat zonele în care se exploatează apă termală ilegal, în Băi.

Furtul apei termale din zona Băilor Felix se vede şi din elicopter. Mai ales că acesta este dotat cu un sistem de termoviziune, făcând, astfel, posibilă, depistarea forajelor ilegale de apă termală, la infraroşu! Prefectul Claudiu Pop împreună cu reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne şi reprezentantul comunei Sânmartin au survolat zona, iar concluziile formulate arată că se fură din zăcământul termal.

„Am cerut de la instituţiile statului ca în perioada următoare să strângem date despre forajele ilegale. Mi-aş fi dorit ca toţi prefecţii să se fi implicat măcar puţin în problema apei termale din Băi, acolo. Dar, din păcate nu s-au implicat, iar situaţia aceasta nu este de ieri, de azi”, spune prefectul Pop, ţinând să sublinieze că a moştenit o problemă căreia încearcă să-i găsească o soluţie. „Dacă fiecare prefect trimitea controale pentru depistarea forajelor ilegale, era altceva acum”, crede Pop, care ia în calcul restricţionarea exploatării apei geotermale în staţiuni, pentru protejarea zăcământului.

Zilele viitoare vor fi făcute publice rezultatele studiului întreprins de către specialişti hidro-geologi din Capitală, la solicitarea ANRM, pentru depistarea problemei care a condus la secarea lacului Ochiul Mare din Băile 1 Mai.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 1,3 milioane de euro pentru Universitate din Oradea în cadrul Erasmus+
  Universitatea din Oradea se află în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de mobilitate Erasmus+. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aleșii din Vadu Crișului, la „Trezoreria domnească” din Hajduszoboszló
  În cadrul unui proiect comun finanțat de către BGA (Ungaria), o delegație de 12 persoane din Vadu Crișului a făcut cunoștiintă cu oportunitățile de vizitare oferite de localitatea maghiară Hajduszoboszló.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.