bihon.ro Web analytics

Generală 11 Oradea, școală smart

Generală 11 Oradea, școală smart

Școala generală 11, face parte din lista scurtă a celor 5 școli din țară, cele mai active prin numărul elevilor implicați, care au câștigat echipamente smart classroom în valoare totală de 7.000 euro. Echipamentele vor fi utilizate pentru dotarea spațiilor de învățare.
Scris de Veronica Bursaşiu - Școala generală 11, face parte din lista scurtă a celor 5 școli din țară, cele mai active prin numărul elevilor implicați, care au câștigat echipamente smart classroom în valoare totală de 7.000 euro. Echipamentele vor fi utilizate pentru dotarea spațiilor de învățare.

Echipamentul de la Școala nr. 11 a fost achiziționat în cadrul proiectului „Școala și viitorul meu”, organizat de Junior Achievement România cu susținere financiară din partea Telekom Romania. Conform unui comunicat de presă 4.000 de elevi de gimnaziu din 43 de școli din 12 județei au participat la o competiție organizată de Junior Achievement, cu susținerea Telekom Romania.Competiția a urmărit încurajarea inițiativelor ce au ca obiectiv orientarea profesională și prevenirea abandonului școlar în rândul elevilor, prin utilizarea tehnologiei și a resurselor educaționale disponibile în format digital interactiv.

Profesorii și elevii participanți au parcurs online modulul Junior Achievement (JA), acumulând astfel puncte pentru școala lor, și au realizat și prezentat, în echipe, proiecte practice prin care au identificat soluții pentru prevenirea abandonului școlar în comunitatea din care provin.

Feedback-ul oferit de participanți demonstrează faptul că tehnologia joacă un rol din ce în ce mai important în educație, facilitând accesul la resurse educaționale, contribuind la apropierea școlii de viața reală și la pregătirea tinerilor pentru viitor și piața muncii.

Comform comunicatului remis redacției un profesor din cadrul Școlii Gimnaziale nr.11 Oradea a declarat că: „Mă bucur că am avut șansa de a participa la acest proiect, pentru școala noastră fiind un real beneficiu. Vorbind despre educație și cum am putea preveni abandonul școlar, nu doar teoretizând, ci folosind tehnologia, elevii au arătat interes, implicare, motivație.”

Dotări și la Ștei

Cu sprijinul Asociației Ateliere fără Frontiere, au fost acordate premii speciale (donații constând în calculatoare recondiționate în atelierul de inserție socio-profesională reconect) pentru alte cinci școli, lista fiind deschisă de Școala Gimnazială Miron Pompiliu, Ștei

Competiția face parte din proiectul „Școala și viitorul meu”, implementat de Junior Achievement România cu susținere financiară din partea Telekom Romania, fiind unul dintre cele trei proiecte câștigătoare în cadrul concursului Teimplici.ro, ediția 2018. Scopul proiectului este de a contribui la prevenirea abandonului școlar, prin utilizarea de mijloace tehnologice moderne ce facilitează accesul a peste 1.000 de elevi din 40 de școli din județele selectate la educație, printr-un program la clasă, learning by doing (conținut digital) și studii de caz despre abandonul școlar.

Junior Achievement România este o organizaţie non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaţionale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate şi viaţă activă şi dezvoltarea abilităţilor pentru viaţă. 40 de ţări din Europa şi peste 100 de ţări din toată lumea derulează programele JA.

În România, acestea sunt urmate de peste 200.000 de elevi și 4.100 profesori din 1.700 de şcoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi prin susţinerea financiară a comunităţii de afaceri din Romania.

1 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. FumFumPicaPSDul says:

  Investiție de 7000 de euro într-o școală, în condițiile în care în Elveția acesta este salariul unui electrician… Lasă ca se dau pensii speciale pentru dragoni, dinozauri și fosile, iar viitorul țării poate beneficia în continuare de niște investiții minuscule, aproape inexistente. Să te mai miri că pleacă tineretul peste hotare după ce își termină studiile în țară!

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2022 - primarul promite 100 de străzi să fie reabilitate
  Consiliul local a adoptat, joi, în ședința ordinară, studiile de fezabilitate pentru reabilitarea a trei străzi orădene - str. Liviu Rebreanu, str. Vincent van Gogh și str. Tompa Mihály, care totalizează peste 1km.

  Angajari BIHON

  Elka Prod angajează personal

  BIHON Sport local

  Crișul Sântandrei a câștigat faza județeană a Cupei României
  Pe un gazon excelent și pe o bază sportivă care arată din ce în ce mai bine, Stadionul Crișul din Aleșd, Viitorul Borș și Crișul Sântandrei și-au disputat joi trofeul pus în joc la faza județeană a Cupei României.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  CSM își face secție de sărituri în apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  171 de bilete de tratament pentru bihoreni în toată țara
  Bihorenii care doresc să meargă la tratament cu bilete de la Casa Județeană de Pensii (CJP) Bihor au la dispoziție nu mai puțin de 171 de bilete de tratament în stațiuni balneare din toată țara.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Recensământul Populației și al Locuințelor 2021: Vineri, 27 mai, ultima zi pentru autorecenzare
  Cei care refuză să participe la recensământ riscă amenzi de până la 3000 de lei.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.