bihon.ro Web analytics

IȘJ Bihor: Note mai bune la simulări decât în anii precedenți

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

IȘJ Bihor: Note mai bune la simulări decât în anii precedenți

Șeful IȘJ vrea să implice părinții în procesul de învățare al copiilor
Reactualizat la:
Notele luate de elevi la simulările examenelor naționale la final de clasa a VIII-a și a XII-a (Evaluarea Națională și Bacalaureat) sunt cu mult mai bune decât în anul precedent. Aceasta este concluzia Inspectoratului Școlar Județean Bihor, după ce a analizat notele luate de elevii din județ.
Scris de Crina Dobocan - Notele luate de elevi la simulările examenelor naționale la final de clasa a VIII-a și a XII-a (Evaluarea Națională și Bacalaureat) sunt cu mult mai bune decât în anul precedent. Aceasta este concluzia Inspectoratului Școlar Județean Bihor, după ce a analizat notele luate de elevii din județ.

Astfel, la simulările pentru Evaluarea Națională, 65,71% dintre elevii bihoreni au luat note de trecere la examenul de Limba română (față de 67,58% anul trecut și 62,18% în 2019), 55,71% la matematică (mai puțini decât anul trecut – 57%, dar mai mulți decât în 2019 – 34%), respectiv 75,19% la Limba maternă (rezultatele fiind asemănătoare cu cele de anul trecut – 75,91%, dar mai puțini decât în 2019 – 83,26%).

La simularea examenului de maturitate, procentul este de 67% pentru proba de Limba și literatura română (85% anul trecut și 82% în 2019), 83% la limbă maternă, 60% la proba obligatorie a profilului (50% în fiecare din ultimii doi ani) și 75% la proba la alegere (70% în 2019, 75% în 2020).

Rezultatele elevilor sunt mai bune decât în anii precedenți, relevă analiza prezentată de inspectorul Horea Abrudan, șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor, procentul fiind mai mare cu până aproape de 20 la sută.

„Există o diferență destul de mare între rezultatele la simulare și la examenul propriu-zis, care probabil se datorează faptului că elevii nu sunt în vârf de formă sau nu arată un interes deosebit la simulare”, este opinia inspectorului șef. Acesta spune că este responsabilitatea conducerilor școlilor să analizeze mai amănunțit aceste rezultate ale elevilor și să ia măsuri acolo unde există probleme.

„Am elaborat un plan de măsuri la nivelul județului nostru, pe care l-am discutat cu colegii din Inspectoratul Școlar și care urmează să fie dezbătut în cadrul cercurilor pedagogice. Vom solicita și monitoriza desfășurarea orelor de pregătire suplimentare cu elevii de gimnaziu și de clasa a XII-a. Tot ce ne dorim este să valorificăm resursele educaționale online, pe care să le punem la dispoziția elevilor”, a anunțat șeful IȘJ.

Acesta a anunțat că vrea să dezvolte mai mult relația părinte – elev – școală și să implice mai mult părinții în procesul de învățare al copiilor, informându-i despre situația elevilor.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  CSM a pierdut finala la polo. Orădenii rămân vicecampioni
  CSM Oradea nu a putut repeta evoluția remarcabilă din meciul 3 al finalei cu CSA Steaua, fiind învinsă categoric în partida a 4-a, scor 4-12 (1-3, 1-3, 1-4, 1-2). Desfășurat la Bazinul acoperit Crișul, meciul a fost dominat cu autoritate de echipa bucureșteană, care nu le-a lăsat prea multe speranțe gazdelor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum să îți faci cafeaua perfectă: boabe de cafea sau capsule de cafea?
  Din ce în ce mai mulți oameni aleg să se ferească de cafenelele locale, ci doresc să-și cumpere propriul aparat de cafea pentru acasă. Și de ce nu? Acest lucru are sens din punct de vedere economic pentru oricine bea o ceașcă de cafea pe zi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cum să alegi cele mai bune servicii beauty. Aspecte esențiale de care să ții cont când alegi să apelezi la un centru de înfrumusețare
  Domeniul beauty este în continuă expansiune și numărul locațiilor care oferă astfel de servicii a crescut considerabil în ultimii ani.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Capriciile începutului de secol”, tema noului număr al revistei Familia
  Revista „Familia” o puteţi găsi şi la toate obiectivele turistice gestionate de Oradea Heritage.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice 2022, la Oradea
  Evenimentul va avea loc în cadrul Zilelor Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXIV-a.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  3 bărbați și o femeie condamnați la închisoare cu executare depistați și arestați de polițiștii bihoreni
  Cei patru bărbați au fost depistați în trafic de către polițiștii bihoreni și arestați.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.