bihon.ro Web analytics

Leapșa la Street Delivery 2021

De Camelia Bușu
Reactualizat la:

Leapșa la Street Delivery 2021

Reactualizat la:
„Ne luăm orașul înapoi. Ieși cu noi la joacă?”, lansează provocarea organizatorii evenimentului.
Scris de Camelia Bușu - „Ne luăm orașul înapoi. Ieși cu noi la joacă?”, lansează provocarea organizatorii evenimentului.

Street Delivery, un eveniment care se desfăşoară la nivel naţional, a avut prima ediţie în Oradea în 2019, şi s-a numit Citadel Delivery, desfăşurându-se în Cetate. Conceptul care stă la baza acestui eveniment este redarea spațiului public cetățenilor pentru a-l face mai frumos și mai prietenos într-un oraș care își dorește să se dezvolte pentru oameni şi prin oameni.

După un an de pauză din cauza pandemiei, cu speranţă, ediția a II-a a evenimentului manifest Street Delivery Oradea își anunță tema. „În 2021, Street Delivery își pune pantaloni scurți, ia mingea la subraț și desenează orașul așa cum am vrea să fie, cu tot ce-i nevoie aproape de casă. Accesibilizare, siguranță, locuri de joacă și de întâlnire. Strada mea – Orașul nostru. Căutăm prin joc răspunsul la marile probleme ale orașului, acutizate de pandemie, și la marile lui lipsuri. Unde ne mai întâlnim? Unde mai mergem la școală? Cu cine mai avem voie să ne jucăm? Ce-a mai rămas din «hai afară»? Ne uităm la oraș prin caleidoscopul copilăriei. Un loc unde ideile sunt jocuri și jocurile sunt serioase. Schimbăm perspectiva de la mare la mic. Batem străzile în căutarea unui oraș în care bunele practici sunt mărite cu lupa, reproduse, aplicate. Un oraș cu repere adoptate, cu spații deschise comunităților, un oraș văzut de copilul cu înghețată în mână, care vrea să alerge și să se joace”, explică Maria Scripcă, manager Street Delivery Oradea.

Street Delivery vrea să transforme tot orașul într-un loc de joacă! „De ce nu? Când nu-i asculți pe copii, nu te asculți nici pe tine. Iar un oraș care nu e prietenos cu cei mici nu e deloc plăcut nici pentru cei mari. Copiii de azi sunt prima generație din ultima sută de ani afectată de o pandemie. Ce urmări va avea această izolare prelungită? Această rupere brutală de prieteni, colegi, rude? Încă nu putem ști, dar putem pune întrebările potrivite ca să regândim relația copii-părinți-oraș. Și pe cine să întrebi mai bine decât pe ”oamenii mici”, pentru care un an sau doi din viață înseamnă o veșnicie? Când ai 10 ani, a sta închis în casă o zecime din viață e o tragedie greu de înțeles pentru noi, «oamenii mari»”, adaugă Maria Scripcă.

Joaca în stradă

În 18-20 iunie, se va da drumul la joc în strada și parcul Petőfi Sándor și pe malul Crișului. Copiii vor putea transforma aceste spaţii cu multă imaginaţie, orice loc din stradă putându-l transforma într-un regat fantastic. „E timpul bucuriei, al (re)descoperirii și al recuperării”, spun organizatorii. Pentru a fi la curent cu programul evenimentului şi alte detalii, urmăriţi pagina https://www.facebook.com/streetdeliveryoradea. „Ne pregătim să arătăm o faţă mai colorată şi ludică a parcului, precum şi o îmbinare mai prietenoasă cu Crişul”, precizează Maria Scripcă.

În 2021, Street Delivery va avea loc în 10 orașe: București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Baia Mare, Bacău, Craiova, Sibiu, Oradea și Chișinău. Toate evenimentele din cadrul Street Delivery vor respecta regulile de protecție împotriva Covid-19. Evenimentul nu se va mai concentra pe o singură stradă, ci va anima întregul oraș, distanțându-ne fizic, dar apropiindu-ne social.

Identitatea vizuală Street Delivery 2021 aparţine Alinei Marinescu. Street Delivery este un eveniment organizat de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea
  S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna APRILIE 2021, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 800 şi 1600 după următorul program:

  Bihon CSM Oradea

  Revanșă după eșecul din Cupă: Aproape 100 de puncte marcate de CSM Oradea în partida cu CSO Voluntari
  CSM CSU Oradea a dispus în premieră de CSO Voluntari, cu scorul de 96-78.

  BIHON Opinii

  SUBIECTIV | După 18 ani
  Aniversarea majoratului meu în presă, la Jurnal Bihorean și Bihor Online – www.bihon.ro – coincide cu o schimbare majoră în viața mea profesională. Aventura mea în presă se oprește, după 18 ani care m-au format și modelat cu adevărat, ca om și ca profesionist al condeiului. 3

  BIHON CAO

  Întreruperi de apă în Sânmartin și în cartierele Grigorescu și Tineretului din Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Amenzi de peste 30.000 lei, aplicate de echipele mixte bihorene, pentru nepurtarea măștii de protecție
  În ultimele 24 de ore, echipele mixte bihorene au acționat în sistem intergrat și au legitimat 4.055 de persoane și au verificat 101 firme, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri și zone de agrement. 3

  România

  Ministrul Bode admite posibilitatea renunțării la mască pe plajă, chiar de la 1 mai
  Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a admis, într-o declarație televizată la Prima TV, că oamenii ar putea renunța la purtarea măștii pe plajă, înclusiv în minivacanța de 1 mai, posibilitatea urmând a fi discutată în CNSU. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un om de afaceri din Oradea, sub lupa DNA. Suspectul, reținut pentru o fraudă uriașă cu fonduri europene
  Asociatul unei firme este cercetat de către procurorii DNA Oradea după ce ar fi solicitat şi obţinut pe nedrept fonduri europene nerambursabile în sumă de peste 7 milioane de lei pentru achiziţia unui utilaj industrial, care însă nu a fost cumpărat niciodată.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.