bihon.ro Web analytics

Lenuța din Chinteni, distincție la Mănăstirea Izbuc

De Crina Dobocan

Lenuța din Chinteni, distincție la Mănăstirea Izbuc

Foto: Episcopia Ortodoxă a Oradiei
Reactualizat la:
Călugării Mănăstirii Izbuc i-au oferit Lenuței din Chinteni o diplomă de excelență, pentru sprijinul oferit constant în promovarea străvechii vetre monahale de la Izbuc.
Scris de Crina Dobocan - Călugării Mănăstirii Izbuc i-au oferit Lenuței din Chinteni o diplomă de excelență, pentru sprijinul oferit constant în promovarea străvechii vetre monahale de la Izbuc.

Aproximativ 2.000 de pelerini au participat, duminica trecută, 5 iulie 2020, la Mănăstirea Izbuc, la un program special de slujbe. Astfel de slujbe se desfășoară aici în primă duminică din fiecare lună. Călugării au înălţat rugăciuni, împreună cu credincioşii, pentru iertarea păcatelor și au cerut binecuvântarea și ocrotirea Maicii Domnului și a Sfinților din ceruri.

Programul liturgic a început de la ora 07:00, cu Slujba Ceasurilor și Acatistul Domnului Iisus Hristos, a continuat de la ora 08:00, cu Sfânta Liturghie și s-a încheiat cu Taina Sfântului Maslu, cu dezlegări. Slujbele au fost oficiate în aer liber, pe altarul de vară al mănăstirii, respectându-se îndrumările bisericeşti pentru starea de alertă ale Patriarhiei Române.

„S-au înălțat rugăciuni pentru tot poporul cel binecredincios de aici și de pretutindeni, pentru toți bolnavii, pentru toți ctitorii și binefacătorii Mănăstirii, dar și pentru toți cei care nu au putut fi prezenți la Sfânta Taină a Maslului”, a transmis preotul Cristian Rusu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Oradiei.

La finalul slujbelor, arhimandritul Mihail Tărău, stareţul mănăstirii, a mulțumit tuturor pelerinilor și a oferit, din partea episcopului Sofronie Drincec, trei diplome de apreciere. Acestea au fost acordate profesorului Dănilă Filipoi, renumit interpret de muzică populară din localitatea Șanț, județul Bistrița-Năsăud, Elenei Moldovan (tanti Lenuța) din Chinteni (județul Cluj) și Floarei Cosmii din localitatea Runcu Salvii (județul Bistrița-Năsăud), pentru dragostea şi râvna depusă în slujba Bisericii Ortodoxe, dar și pentru sprijinul oferit constant în promovarea străvechii vetre monahale de la Izbuc.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  Test negativ SARS-Cov2, necesar pentru cetățenii străini la intrarea în Serbia din România, Bulgaria, Macedonia și Croația
  Măsuri restrictive impuse de autoritățile din serbia celor care călătoresc din România, Bulgaria, Macedonia și Croația. Cei care doresc să intre în țara vecină din aceste țări trebuie să prezinte un test negativ SARS Cov2.

  România

  Covid-19, întâmplări din izolare. Problemele cu care se confruntă doi actori din Timișoara
  Pandemia de coronavirus „face pași repezi”. Din ce în ce mai mulți oameni, rude, prieteni, sunt suspecți sau chiar „pozitivi” la testele Covid-19.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2.000.000 de lei pentru Universitatea din Oradea
  La Universitatea din Oradea, patru facultăţi au fost câştigătoare la granturile pentru finanţarea învăţământului. Banii sunt alocaţi pentru o perioadă de 24 de luni, pentru proiecte destinate prevenirii abandonului şcolar şi îmbunătăţirii procesului de învăţământ.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Corina Crețu l-ar vedea primar pe Claudiu Pop, dar acesta nu candidează
  Fostul comisar european l-ar fi văzut pe Claudiu Pop primar al Oradiei, de vreme ce Bolojan nu mai candidează. Însă candidatul ProRo pentru Primăria Oradea este un alt Pop, mai tânărul Daniel Pop. Deși Oradea face excepție, Crețu deplânge incapacitatea României de a profita cu adevărat de fondurile europene. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Coronavirus în Bihor: 58 de cazuri noi, 73 persoane vindecate. 1.328 infectări în România
  Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, numărul cazurilor noi la nivel de județ se mențin tot peste 50. 7

  România

  FSLI: Deschiderea anului școlar pusă sub semnul întrebării
  Deschiderea noului an școlar este pusă sub semnul întrebării, dacă nu se acordă salariile majorate de la 1 septembrie cadrelor didactice, avertizează Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). 1

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.