bihon.ro Web analytics

Loc de joacă finanțat cu banii câștigați din colectarea gunoaielor

De Georgiana Anghel

Loc de joacă finanțat cu banii câștigați din colectarea gunoaielor

Orașul Aleșd, unul dintre cei șase câștigători ai locului I în cadrul concursului „Campionatul bihorean al curățeniei”, a decontat premiul de 100.000 de lei prin amenajarea unui loc de joacă.
Scris de Georgiana Anghel - Orașul Aleșd, unul dintre cei șase câștigători ai locului I în cadrul concursului „Campionatul bihorean al curățeniei”, a decontat premiul de 100.000 de lei prin amenajarea unui loc de joacă.

 

Primăria Aleșd a amenajat curtea Grădiniței cu program prelungit nr. 1, din Cartierul Șoimul, cu banii câștigați în cadrul concursului „Campionatul bihorean al curățeniei”. „Au fost montate tobogane, leagăne, un carusel și patru bănci de odihnă. Totodată, au fost plantați 18 arbori din specia Catalpa Bignioides Nana, de la intrarea în curtea grădiniței și până la incinta acesteia. Pentru asigurarea unui loc de educare a copiilor în aer liber au fost amplasate patru mese, cu câte șase scaune. În plus, au fost montate trei coșuri pentru colectarea separată a deșeurilor. Întregul spațiu de joacă este prevăzut cu o suprafață cauciucată tip tartan”, se arată în comunicatul Consiliului Județean Bihor.

Aproximativ 200 de copii de grădiniță și creșă vor beneficia de spațiul de joacă amenajat. Potrivit CJ Bihor, valoarea totală a proiectului este de 111.883,63 lei, din care 100.000 de lei reprezintă premiul acordat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group și Consiliul Județean Bihor. Locul de joacă este amenajat de firma SC Lavitex – Prod SRL, iar Aroma Trufelor SRL se ocupă de plantarea arborilor.

6 premii a câte 100.000 de lei

În cadrul campaniei „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor” a fost organizat concursul „Campionatul bihorean al curățeniei”. Acesta s-a desfășurat în cele șase zone de implementare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), iar la final au fost decernate 18 premii, câte 3 în fiecare zonă. În urma concursului, șase primării au câștigat fiecare câte 100.000 de lei, marele premiu. Potrivit regulamentului, câștigătorii sunt obligați să folosească banii pentru realizarea unui proiect verde (parc, loc de joacă, loc pentru picnic, teren de sport), care trebuie să fie destinat și copiiilor.

„Pe lângă Aleșd, ceilalți câștigători – Cociuba Mare, Biharia, Marghita, Sălacea și Criștioru de Jos sunt în diferite etape cu implementarea proiectelor, dar toate au trimis adrese către ADI Ecolect Group, cu intențiile lor. Astfel, în Cociuba Mare va fi amenajat un parc, inclusiv cu loc de joacă pentru copii. În Biharia va fi realizat un parc nou și vor fi extinse alte două. În Marghita va fi reabilitat spațiul de joacă pentru copii aflat pe strada Aleea Înfrățirii. În Sălacea, Primăria va amenaja un loc de joacă pentru copii în centrul localității, iar comuna Criștioru de Jos va amenaja spații de joacă pentru copii în localitățile Criștioru de Jos, Săliște de Vașcău și Poiana. În plus, va moderniza zona de agrement „La Izvorul lui Horea”, care se află între localitățile Săliște de Vașcău și Poiana”, se mai arată în comunicatul CJ Bihor.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Recensământ în Bihor: Amenzi de până la 3.000 de lei pentru cei care refuză recenzarea
  Cu 20 de zile înainte de termenul-limită, 71% din populația țintă estimată a județului Bihor s-a recenzat.

  România

  ”Golden Gata de România” aproape finalizat. Podul peste Dunăre de la Brăila va fi deschis circulație anul acesta
  Ultimul segment de tablier metalic al podului peste Dunăre, de la Brăila, care va face legătura dintre sudul Moldovei, nordul Munteniei şi Tulceaa fost montat marți, 28 iunie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Atenție, șoferi! Joi seara se închide circulația pe traseul Cetatea Oradea – Piața Unirii
  Întreruperea circulației va avea loc în intervalul orar 20:00 - 21:30.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Strada Diasporei: 400 m și 2,5 milioane de lei
  Strada se află în zona Spitalului TBC, fiind mărginită la nord de str. Izvorului, iar la vest de str. Oituz.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Caz șocant în Bihor! Și-a înjunghiat fratele și și-a lovit mama, iar apoi a încercat să înjunghie un polițist
  Un bărbat de 27 de ani a fost reținut după ce a distrus mai multe mașini, și-a înjunghiat fratele și apoi a atacat un polițist. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Construcții Erbașu a început proiectarea centurii Sânmartin
  Constructorul are la dispoziție 14 luni pentru proiectare și execuție.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.