bihon.ro Web analytics

Loc de joacă finanțat cu banii câștigați din colectarea gunoaielor

De Georgiana Anghel

Loc de joacă finanțat cu banii câștigați din colectarea gunoaielor

Orașul Aleșd, unul dintre cei șase câștigători ai locului I în cadrul concursului „Campionatul bihorean al curățeniei”, a decontat premiul de 100.000 de lei prin amenajarea unui loc de joacă.
Scris de Georgiana Anghel - Orașul Aleșd, unul dintre cei șase câștigători ai locului I în cadrul concursului „Campionatul bihorean al curățeniei”, a decontat premiul de 100.000 de lei prin amenajarea unui loc de joacă.

 

Primăria Aleșd a amenajat curtea Grădiniței cu program prelungit nr. 1, din Cartierul Șoimul, cu banii câștigați în cadrul concursului „Campionatul bihorean al curățeniei”. „Au fost montate tobogane, leagăne, un carusel și patru bănci de odihnă. Totodată, au fost plantați 18 arbori din specia Catalpa Bignioides Nana, de la intrarea în curtea grădiniței și până la incinta acesteia. Pentru asigurarea unui loc de educare a copiilor în aer liber au fost amplasate patru mese, cu câte șase scaune. În plus, au fost montate trei coșuri pentru colectarea separată a deșeurilor. Întregul spațiu de joacă este prevăzut cu o suprafață cauciucată tip tartan”, se arată în comunicatul Consiliului Județean Bihor.

Aproximativ 200 de copii de grădiniță și creșă vor beneficia de spațiul de joacă amenajat. Potrivit CJ Bihor, valoarea totală a proiectului este de 111.883,63 lei, din care 100.000 de lei reprezintă premiul acordat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group și Consiliul Județean Bihor. Locul de joacă este amenajat de firma SC Lavitex – Prod SRL, iar Aroma Trufelor SRL se ocupă de plantarea arborilor.

6 premii a câte 100.000 de lei

În cadrul campaniei „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor” a fost organizat concursul „Campionatul bihorean al curățeniei”. Acesta s-a desfășurat în cele șase zone de implementare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), iar la final au fost decernate 18 premii, câte 3 în fiecare zonă. În urma concursului, șase primării au câștigat fiecare câte 100.000 de lei, marele premiu. Potrivit regulamentului, câștigătorii sunt obligați să folosească banii pentru realizarea unui proiect verde (parc, loc de joacă, loc pentru picnic, teren de sport), care trebuie să fie destinat și copiiilor.

„Pe lângă Aleșd, ceilalți câștigători – Cociuba Mare, Biharia, Marghita, Sălacea și Criștioru de Jos sunt în diferite etape cu implementarea proiectelor, dar toate au trimis adrese către ADI Ecolect Group, cu intențiile lor. Astfel, în Cociuba Mare va fi amenajat un parc, inclusiv cu loc de joacă pentru copii. În Biharia va fi realizat un parc nou și vor fi extinse alte două. În Marghita va fi reabilitat spațiul de joacă pentru copii aflat pe strada Aleea Înfrățirii. În Sălacea, Primăria va amenaja un loc de joacă pentru copii în centrul localității, iar comuna Criștioru de Jos va amenaja spații de joacă pentru copii în localitățile Criștioru de Jos, Săliște de Vașcău și Poiana. În plus, va moderniza zona de agrement „La Izvorul lui Horea”, care se află între localitățile Săliște de Vașcău și Poiana”, se mai arată în comunicatul CJ Bihor.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Bihon CSM Oradea

  Renasc speranțele la calificare: CSM Oradea câștigă meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász
  CSM Oradea a câștigat cu scorul de 75-58 meciul din deplasare cu Szolnoki Olajbányász.

  România

  Incident halucinant: O familie a fost atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Selina și Construcții Bihor, oferte pentru parcarea de pe str. Iosif Vulcan 
  Inițiativa a stârnit nemulțumirea riveranilor, dar petiția lor n-a produs efectele dorite. Primăria a scos la licitație proiectarea și execuția parcării dintre case.

  BIHON CAO

  Cum se face accesul la Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  PSD și UDMR au blocat reorganizarea de la Școala Francisc Hubic
  Aleșii județeni au respins, pentru a treia oară, aprobarea organigramei Centrului de Cultură al Județului Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Victorie civică la Sântandrei: Justiția spune ”NU” definitiv incineratorului de animale de lângă Palota
  Asociația ”Santandrei Metropolitan Area” (SMA) a reușit să blocheze definitiv prin intermediul justiției înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Drumul Oradea - Sânmartin - exproprieri în valoare de 2 milioane euro
  Consilierii județeni au aprobat marți culoarul de expropriere pentru drumul de legătură Oradea - Sânmartin. 4

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.