bihon.ro Web analytics

„Miercuri îmi voi depune demisia”

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Sorin Curilă, președintele Senatului Universității din Oradea, a anunțat că miercuri își va depune demisia din Senat.
Scris de Demian - Sorin Curilă, președintele Senatului Universității din Oradea, a anunțat că miercuri își va depune demisia din Senat.

După ce Senatul Universității din Oradea nu a supus votului conflictul de interese pe care l-a precizat marți, în ședința forului legislativ, Sorin Curilă a anunțat că miercuri își va depune demisia.

„Sunt un om corect până la capăt. Nu mă joc cu situațiile care privesc Senatul universitar. Mâine (astăzi – n.r.) îmi voi depune demisia din Senatul universitar”, a declarat Sorin Curilă,

Concret, rectorul Constantin Bungău a înaintat Senatului spre aprobare anularea diplomei de finalizare a studiilor eliberate în anul 2000 pe numele lui Eugen Tiberiu Popescu, directorul „Eudoxiu Hurmuzachi” din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Curilă s-a sustras de la semnarea dispoziției de retragere a diplomei de studiu, motivând că este într-o incompatibilitate etică. El și-a motivat starea de incompatibilitate din două perspective. Prima este că Eugen Tiberiu Popescu l-a vizitat, într-un cadru neoficial, la Universitatea din Oradea, în data de 2 aprilie 2019.

„Domnul Popescu a venit însoțit de o doamnă, pentru a-mi expune punctul său de vedere relativ la studiile efectuate, activitatea domniei sale de la Revoluție până în prezent și la problemele grave de sănătate pe care le are. Cu această ocazie mi-a precizat că demersurile de anulare a diplomei sale au fost generate de domnul Nicolae Brînzea, director general adjunct al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi”, a explicat Sorin Curilă.

În plus, acesta le-a arătat colegilor săi relația de colaborare apropiată pe care o are cu conferențiarul Brînzea.

„Pe domnul conf. univ. dr. Nicolae Brînzea îl cunosc din anul 2012, când domnia sa ocupa funcția de președinte al Senatului Universității din Pitești. În acest moment este membru al Senatului Universității piteștene. Din anul 2012 am colaborat continuu cu domnul profesor, consultându-ne asupra diverselor probleme pe care senatele celor două instituții trebuiau să le soluționeze. De asemenea, domnia sa și-a manifestat public susținerea mea în baza rezultatelor obținute la nivelul Senatului universitar, susținere bine cunoscută atât membrilor Senatului, cât și reprezentanților unor instituții publice locale și naționale”, a mai precizat Curilă.

Acesta le-a pus pe masă două articole din Codul de etică al Universității, stipulate și în Cartă, care arată că un angajat al universității „este în conflict de interese în situația în care are un interes personal care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor ce-i revin”, respectiv prevederea care evidențiază „obligația de a lua măsuri pentru a soluționa adecvat situațiile care pot conduce la conflict de interese”. Curilă consideră că cele două motive creează premisele conflictului de interese și a solicitat Senatului universitar să constate și să aprobe solicitarea sa, respectiv excluderea sa din orice procedură referitoare la acest dosar.

„Apreciez că nu trebuie să iau parte la nicio decizie sau procedură referitoare la subiectul menționat, pentru a se asigura funcționarea Senatului Universității din Oradea în condiții de deplină legalitate”, a mai menționat Curilă în cererea sa către Senatul Universității Oradea.

[related-post post_id=”2280197″]
0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  Start la Memorialul Antonio Alexe. Un punct diferență între vicecampioanele României și Bulgariei

  România

  Cum va fi verificat certificatul verde? Aplicaţia e deja disponibilă
  Autorităţile au impus noi restricţii în România: cei care merg la restaurant, nuntă, eveniment sportiv, spectacol sau concert vor trebui să prezinte certificatul care atestă vaccinarea anti-Covid-19, testarea sau trecerea prin boală. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Cauzele accidentului grav din Arieșeni, în care un bihorean a fost preluat de elicopterul SMURD, după ce s-a răsturnat cu autoturismul
  Accidentul rutier s-a produs joi după-masa pe raza comunei Arieșeni, județul Alba. 3

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON CAO

  Patru străzi din Oradea rămân luni fără apă

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Scandal în ședința CJ. Bolojan: „Mie nu mi-a prestat Ansamblul Crișana niciun fel de activitate"
  Contre în Consiliul Județean Bihor între Ilie Bolojan și consilierii UDMR și PSD pe marginea desființării Ansamblului Crișana și externalizării serviciilor folclorice. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La MedLife Oradea, consultația de diabet e gratuită cu bilet de trimitere CAS
  Diabetul zaharat reprezintă o boală cronică tăcută, netransmisibilă, care nediagnosticată și mai ales netratată duce la multiple complicații. Diagnosticarea și tratarea corectă previne apariția complicațiilor și mai ales persoana diagnosticată poate avea o viață perfect normală.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Raluca Turcan, de la Oradea: Salariul minim va crește, taxele pe muncă nu scad
  Ministrul Muncii promite că majorarea salariului minim va fi una consistentă, ea urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022. 2

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.