bihon.ro Web analytics

Modificări de lege la fondurile europene

Modificări de lege la fondurile europene

<p>FOTO: Gov.ro</p>
Reactualizat la:
Ministrul Fondurilor Europene și e echipa Autorității de Management pentru Programul POCU au avut o reuniune de lucru cu beneficiarii POCU, privind propunerea de modificare a OUG 40/2015 referitoare la mecanismul de acordare și recuperare a prefinanțării.
Scris de Simona Drimbău - Ministrul Fondurilor Europene și e echipa Autorității de Management pentru Programul POCU au avut o reuniune de lucru cu beneficiarii POCU, privind propunerea de modificare a OUG 40/2015 referitoare la mecanismul de acordare și recuperare a prefinanțării.

Ministrul Marcel Boloș a subliniat nevoia simplificării procedurilor și reducerii birocrației, dar și importanța creării unui mai bun parteneriat între minister și beneficiari.

Printre propunerile MFE de modificare a mecanismului se numără: prefinanțarea se poate solicita doar pentru plata salariilor și contribuțiilor, subvențiilor (excepție START-UP), burse/premii, deplasări, onorarii. De asemenea, cu excepția primei tranșe de prefinanțare, următoarele tranșe se acordă prin deducerea sumelor necheltuite din tranșa anterior acordată.

Beneficiarul respectiv partenerul care a depus cererea de prefinanțare are obligația depunerii, în maximum 10 zile calendaristice de la expirarea perioadei pentru care a fost acordată tranșa de prefinanțare, o cerere de rambursare care să cuprindă toate cheltuielile efectuate și plătite pentru care s-a acordat prefinanțarea iar beneficiarii/ partenerii au obligația restituirii integrale sau parțiale a prefinanțării acordate, în cazul în care aceștia nu justifică, în termenul prevăzut, prin cereri de rambursare, utilizarea corespunzătoare a acesteia.

La finalul întâlnirii au fost agreate creșterea procentului de prefinanțare acordat de autorități beneficiarului, de la maxim 10% la maxim 20% precum și păstrarea mecanismului actual de acordare și recuperare a prefinanțării.

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. 1 says:

  Bolos, sfintit diacon cu orientari sexuale de gay.

 2. Oradean says:

  Ajung banii si pt iubite la excursii la Bruxelles-stie Bolo

 3. Pe bune says:

  Luxul, regenerare.

 4. Undeva, prin Piramidã says:

  -Salut, Taxes! Sunt Carataxes.

 5. Oradean says:

  Se pot duce si iybitele la Bruxelles pe fonduri europene- stie bolo

 6. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  15 milioane de euro, finanţări pentru împăduriri
  S-a prelungit până, pe 31 martie 2020, depunerea cererilor de sprijin pentru schema de împădurire.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ePiramida, funcţională de luni
  Platforma online poate fi accesată parţial, în baza codului numeric personal. Pentru acces la toate secţiunile, utilizatorul trebuie să ceară Primăriei, online sau la ghişeele din Piramidă, validarea contului.

  Bihon CSM Oradea

  CSM Oradea va juca cu Dinamo în semifinalele Cupei
  Turneul Final Four al Cupei României se va desfășura la Cluj-Napoca, la 9-10 februarie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Discoteca anilor '70-'80”, la muzeu
  Este vorba despre prima expoziție permanentă dedicată discotecilor din anii comunismului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Parc industrial în locul vechiului CET
  Directorul demisionar al Termoficare SA, Stănel Necula, anunţă refuncţionalizarea terenului de la CET-ul vechi de pe Borșului. După toate probabilităţile, Necula va rămâne în administraţia locală, la Termoficare SA şi după intarea în vigoare a demisiei depuse ca urmare a unei condamnări penale. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Debitul Crișul Repede, de trei ori mai mic decât media multianuală
  Debite scăzute și fenomene de iarnă în bazinul hidrografic Crișuri. Vremea rece din ultima perioadă a dus la apariţia formaţiunilor de gheaţă pe cursurile de apă din bazinul hidrografic Crişuri.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.