bihon.ro Web analytics

O lună şi jumătate de aşteptat la RAR!

Eliminarea timbrului de mediu atrage consecinţele de rigoare, de vreme ce asistăm la o inflaţie de importuri a maşinilor second-hand.
Scris de farcas - Eliminarea timbrului de mediu atrage consecinţele de rigoare, de vreme ce asistăm la o inflaţie de importuri a maşinilor second-hand.

Piaţa auto românească se va umple de maşini second-hand de import, până când se va găsi o nouă soluţie pentru taxarea autovehiculelor poluante. Cine îşi face miercuri, 15 martie, programare pentru inspecţia RAR are şanse să se programeze abia în data de 28 aprilie.

Aşadar, abia peste o lună şi jumătate. Aceasta în cel mai bun caz! Cum, însă, serverul RAROM funcţionează doar pe o perioadă de programare fixată pe maximum 45 de zile, există șanse reale ca, dacă suni azi, pentru 28 aprilie să nu mai există poziţie disponibilă pentru programare. De exemplu, cine suna ieri la amiază pentru programarea inspecţiei RAR, nu se mai găsea loc pentru data de 27 aprilie. Astfel, eşti nevoit să suni zilnic, până găseşti o zi pentru care să poţi fi programat!

Prefectul de Bihor, Claudiu Pop, precizează că programările se fac online sau telefonic, prin call-center-ul naţional al Registrului Auto Român (RAR), fără să aibă contact direct cu angajaţii RAR Bihor. Motivul precizării: invalidarea bursei zvonurilor, conform căreia unii pot intra „peste rând” la inspecţia pentru înmatriculare. „RAR face verificarea pentru toate maşinile care intră în ţară şi astfel se previn pericolele de pe şosea. Nu doar pericolele, ci este vorba şi despre eliminarea traficului cu maşini furate”, declară prefectul Pop.

100/zi la prima înmatriculare!

După eliminarea timbrului de mediu, a explodat numărul de maşini aflate la prima înmatriculare în România, spre disperarea dealerilor auto autorizaţi. Implicit, volumul maşinilor second-hand de import ce trec pe la RAR pentru verificare a crescut enorm. Într-o singură zi, prin reprezentanţa RAR Bihor trec în medie 125 de maşini, 100 dintre acestea fiind la prima înmatriculare, ultimele fiind maşini second-hand din import.

Cele transmise de comisarul-şef Alexandru Laza, de la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto al judeţului Bihor, arată clar că dispariţia timbrului de mediu a generat o inflaţie de maşini de import second-hand. De la 1.399 de înmatriculări în luna ianuarie, din care 380 aflate la prima înmatriculare, s-a ajuns în februarie la 5.792 de înmatriculări, din care 3.155 aflate la prima înmatriculare!

Chiar dacă prima lună a anului este considerată a fi una mai slabă, inclusiv pentru înmatricularea autovehiculelor, diferenţa între cele două luni este una uriaşă.

Un ghişeu în minus

Marți, prefectul Claudiu Pop a anunţat reducerea unui ghişeu la Serviciul de Înmatriculări, după ce s-a constatat faptul că, paradoxal, zilnic au rămas neutilizate între 30 şi 60 de numere de ordine. Omul de la ghişeu va fi mutat la Permise, pentru probele practice.

„Constatând faptul că nu mai există un număr foarte mare de solicitări pentru înmatricularea autovehiculelor şi pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor cetăţenilor de a participa la examenele de susținere a probei practice de obţinere a permiselor de conducere, facem cunoscut faptul că, începând cu data de 17 martie 2017, în fiecare vineri programul de lucru la serviciul menţionat va fi între 8:00-13:00”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Două din cele patru ghişee vor fi destinate celor care au optat pentru programarea online. Marți, 14 martie, la ora 9:00, pe www.serviciicomunitare.eu, prima dată şi oră ce erau disponibile pentru rezervare online pentru Înmatriculări Auto era abia peste trei zile lucrătoare.

Adică pentru luni, 20 martie, ora 11:42. De altfel, este şi singura oră disponibilă pentru ziua respectivă! Deja pentru marţi, 21 martie, erau disponibile variante de ore fixate pentru programare.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  Poenaru vrea să lucreze cu Claudiu Keșeru la UTA Arad

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dezvoltatorul campusului școlar internațional, o firmă înființată în 2021
  Campusul școlar internațional este o investiție privată în valoare totală de 4.500.000 de euro, realizată pe un teren al Consiliului Județean Bihor.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Marșul Memoriei (25 mai 1944 – 25 mai 2022), în memoria evreilor orădeni deportați în lagărele naziste
  Acțiunea „Marșul Memoriei” doreşte să amintească de deportarea evreilor orădeni în lagărele naziste.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  11 percheziții pentru droguri în Oradea. Au fost vizați șase orădeni care vindeau cannabis, amfetamină și 3CMC
  Șase tineri orădeni suspectați că ar fi vândut prin Oradea cannabis, amfetamină, 3CMC, au fost prinși de procurorii DIICOT și polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate.

  Anunturi intreruperi energie electrica

  ÎNTRERUPERI ENERGIE ELECTRICĂ - Perioada 26.05.2022 - 03.06.2022 - PL Alesd + Marghita + Rural + Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 12 tone de deșeuri din cauciucuri oprite la Vama Borș
  Polițiștii de frontieră bihoreni au oprit intrarea în România a unui camion încărcat cu 12.800 kilograme de deșeuri constând în cauciucuri uzate.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.