bihon.ro Web analytics

Orădenii care au fondat ABMA, academia aflată pe locul 2 în top 3 cele mai bune școli de muzica din Anglia în 2019

De Veronica Bursașiu

Orădenii care au fondat ABMA, academia aflată pe locul 2 în top 3 cele mai bune școli de muzica din Anglia în 2019

Reactualizat la:
Ea a absolvit Masteratul la Academia Regala de Muzică, iar el a fost primul bursier roman la Drumtech - University of West London, prima universitate destinată doar tobelor din Europa.
Scris de Veronica Bursașiu - Ea a absolvit Masteratul la Academia Regala de Muzică, iar el a fost primul bursier roman la Drumtech - University of West London, prima universitate destinată doar tobelor din Europa.

Acum puteți studia chiar din confortul casei dumneavoastră la academia de muzică fondată deAndrada Maria Pascu ( Brisc ) și Florin Constantin Pascu.

„Muzica fără frontiere” e un nou proiect marca AB Music Academy Londra ce are rolul de a crea legături între românii din toate colțurile lumii.
AB Music Academy, prima școală romaneasca din Anglia a fost fondata în 2012 de doi muzicieni orădeni, Andrada Maria Pascu ( Brisc ) și Florin Constantin Pascu. Cei doi au plecat la Londra în 2009 pentru a-și aprofunda studiile muzicale. Andrada a absolvit Masteratul la Academia Regala de Muzică, iar Florin a fost primul bursier roman la Drumtech – University of West London, prima universitate destinată doar tobelor din Europa.
Acum, AB Music Academy are 13 profesori colaboratori, majoritatea români, dar nu numai. Sub instruirea profesorilor de la ABMA se găsesc peste 150 de elevi, copii de la 3 ani și pâna la adulți de 70 de ani, numărând acum 24 de nationalități. În rândul profesorilor se regăsesc nume precum Oliver Popa, fost profesor de canto la X-Factor București, cunoscut ca și “Profesorul de canto al vedetelor” și Anca Negruț, originară și ea din Oradea, fost profesor de teorie muzicală la Școala Americană din Timișoara și Școala Internațională din Dubai.

„ABMA are deja conexiuni cu România prin colaborarea directă cu International School of Oradea, unde participă activ la Școala de vară prin profesori nativi și prin ore de muzică în limba engleză”, explică Andrada Maria Pascu.

Datorita standardelor înalte de predare, AB Music Academy se bucură de recunoașterea meritelor elevilor și a muncii profesorilor. Criticii de specialitate au clasat AB Music Academy pe locul 2 în top 3 cele mai bune școli de muzică din Anglia pe anul 2019, ceea ce a ridicat prestigiul școlii în mediul londonez. „Situația nou creată de virusul COVID-19 a pus la încercare sistemele educaționale din toată lumea și a adus cu sine o creștere a creativității și posibilităților în lumea artistică. Făcând trecerea la o catedra virtuală, AB Music Academy deschide acum invitația tuturor românilor de pretutindeni, de orice vârstă, de a studia cu profesorii din Londra, chiar din comfortul sufrageriei. Internetul poate fi folosit în numeroase scopuri, iar unul dintre cele mai benefice e de a ne ajuta să ne descoperim și să ne âmplinim vise pe care le credeam apuse”, explică Andrada Maria Pascu demersul său.

Profesorii de la ABMA îi asteapta cu drag pe toti cei care vor să învețe să cânte la un nou instrument sau să aprofundeze cunoștinte deja dobândite. Orele disponibile în limba româna sunt: canto muzică ușoara, canto popular, canto clasic, pian, flaut, tobe și teorie muzicală ( pregătire pentru orice examen din sistemul educational românesc sau britanic).

Orele cu profesorii străini se desfășoară în limba engleză, o bună metodă de a practica o limbă străina. Toti profesorii străini de la ABMA lucrează și cu elevi români, chiar dacă nivelul de limba engleză nu e foarte ridicat. Așadar nivelul de engleză nu e un criteriu selectiv. Orele disponibile doar în engleza sunt următoarele: chitară, chitara bas, ukulele, mandolină, vioară și trompetă.

„Prima ora virtuală e gândită pentru a oferi elevilor posibilitatea de a cunoaște profesorul și de a avea o evaluare obiectivă asupra potențialului muzical deținut. La sfârșit se face un curriculum personalizat în funcție de abilitățile muzicale și de dorințele elevului.

După cum spune și motto-ul care stă la baza ABMA, suntem aici pentru a Instrui și Inspira muzicieni – Training and inspiring musicians. Pentru a începe un nou drum muzical împreună vă așteptăm pe pagina de contact de pe www.abmusicacademy.com”, spune Andrada Maria Pascu.

Andrada și Florin Pascu au introdus Stave House România, o metodă de predare a citirii muzicale pentru copii. Metoda e acreditata în Anglia de Universitatea de Vest din Londra si e accesibilă prima dată la Oradea. „Avem profesor pregătit deja în Oradea, dacă părinții vor, suntem disponibili”, a spus Andrada Maria Pascu.

 

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. sisi says:

  nimic nu e exagerat aici … lol

 2. BIHON CAO

  Spălări de magistrale: se întrerupe furnizarea apei potabile
  SC COMPANIA DE APĂ ORADEA SA îşi anunţă consumatorii situaţi pe malul stâng al Crişului Repede că, în cursul nopţilor din zilele de marţi spre miercuri 02.06.2020 / 03.06.2020 şi miercuri spre joi 03.06.2020 / 04.06.2020, furnizarea apei potabile se va întrerupe total după următorul program:

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Tratamentul obezitatii -- chirurgia bariatrica ultramoderna
  Suntem in plina pandemie cu COVID-19. Este cunoscut faptul ca majoritatea celor care au pierdut lupta cu coronavirus au avut ca principala comorbiditate obezitatea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Un TIR a rămas suspendat pe podul de la Groși
  Un camion încărcat cu pufuleți a rămas suspendat pe marginea unui pod din localitatea bihoreană Groși. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bolojan cere părerea despre viitorul stadion: 14-15.000 de locuri, fără pistă de alergat și cu parcare subterană
  Primarul Ilie Bolojan s-a deplasat la Târgu Jiu pentru a vedea care sunt costurile de întreținere ale unui stadion nou. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  De 1 iunie la Solonta se redeschid locurile de joacă
  La nivel național acestea au rămas închise, chiar dacă parcurile s-au redeschis.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Efectele pandemiei - zootehnia a lucrat pe stoc
  Ministrul Agriculturii: chiar dacă a fost secetă, nu sunt premise pentru creșterea prețurilor la alimente.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.