bihon.ro Web analytics

Parcul sportiv Salca, inaugurare cu întârziere

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Motivând că inaugurarea e aproape, viceprimarul Florin Birta a refuzat să detalieze motivul întârzierii de circa 8 luni. A dat, totuși, vina pe condițiile meteo.
Scris de Demian - Motivând că inaugurarea e aproape, viceprimarul Florin Birta a refuzat să detalieze motivul întârzierii de circa 8 luni. A dat, totuși, vina pe condițiile meteo.

Început în iunie 2017, cu șase luni termen de execuție, Parcul Salca III va fi inaugurat zilele acestea de aleșii urbei.

Valoarea lucrării este de peste 3,6 milioane de lei. Proiectarea a fost făcută de firma arhitectului Ernest Pafka, Pro-Arh SRL, cea care a realizat proiectele și pentru primele două etape ale Parcului Salca, iar titulara contractului de execuție este asocierea Abed Nego Com SRL – Sport Arena SRL. În portofoliul firmei Abed Nego există o multitudine de lucrări realizate pentru oraș, între care Autogara OTL de la Gară sau reabilitarea Palatului Moskovits Miska, ambele predate cu întârzieri scuzate, înțelegător, de edili.

Viceprimarul Florin Birta, coordonatorul Direcției Tehnice din Primărie, cea care a gestionat proiectul, s-a zgârcit în a oferi informații despre acest proiect, motivând prin faptul că inaugurarea este aproape. A dat de înțeles că întârzierea de aproape opt luni față de termenul contractual se datorează condițiilor meteo – adică temperaturilor scăzute din iarnă și ploilor de la începutul acestei veri.

Totuși, la finalul anului trecut, la începutul lui octombrie, lucrările erau destul de avansate pe unele dintre obiective: se înlăturase stratul vegetal, erau aproape gata săpăturile pentru aducerea la cotă și nivelarea terenului. Era pe terminate împrejmuirea terenurilor de sport, stâlpii perimetrali și separatorii fiind montați. Platforma de parcare, a cărei suprafață totală este de 900 mp, era și ea finalizată în procent de 50%. Parcul Salca sportiv acoperă o suprafaţă de 13.000 mp, proiectul prevăzând trei terenuri de tenis, două terenuri de baschet, un teren de minifotbal și trei terenuri destinate tenisului de masă.

Complementar, erau prevăzute accesul carosabil cu parcare, un foişor, două pergole, trei tribune, grupuri sanitare, vestiare, un spaţiu tehnic pentru asigurarea utilităţilor, precum şi un mini-bufet.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Călin Ungur, interimar la conducerea Termoficare SA
  Cu expirarea prelungirii mandatului directorului demisionar Stănel Necula, Consiliul de Administraţie al Termoficare SA a votat, miercuri, 19 februarie, instalarea lui Călin Ungur ca director interimar al operatorului de termoficare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Imperialul”, interpretat de Székely Attila
  Pianistul Székely Attila îl înlocuieşte în ultimul moment pe Răzvan Dragnea în concertul Filarmonicii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  „Revizorul” şobolanilor de ieri şi de azi
  Marţi s-a jucat în premieră spectacolul „Revizorul” de Nikolai Vasilievici Gogol.

  Mapamond

  Polițiști filmați în timp ce împărțeau mita primită de la șoferi
  Nouă polițiști din Republica Moldova sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă de la 5 la 10 ani de închisoare.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Recompensă 5.000 de euro pentru autoturismul furat din curtea unei case din cartierul Grigorescu
  Furtul autoturismului Audi Q3 a avut loc luni, 10 februarie. Hoții au furat mașina din curtea unei case din cartierul Grigorescu. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bihorenii, învățați iar: „Nu tremur la cutremur!”
  Pompierii continuă să informeze populația despre metode de protecție pe vreme de cutremur.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.