bihon.ro Web analytics

Peste 250 de posturi de directori, scoase la concurs în Bihor. Lista funcțiilor vacante

De Crina Dobocan

Peste 250 de posturi de directori, scoase la concurs în Bihor. Lista funcțiilor vacante

Ministerul Educației a lansat marți, 14 septembrie, concursul pentru ocuparea a zece mii de posturi de conducere în școli.
Scris de Crina Dobocan - Ministerul Educației a lansat marți, 14 septembrie, concursul pentru ocuparea a zece mii de posturi de conducere în școli.

Oradea. Inspectoratul Școlar Județean Bihor a afișat, marți, pe pagina web – www.isjbihor.ro, lista posturilor vacante de director și director adjunct din județul Bihor pentru care se organizează concurs.

În județul Bihor, 255 de posturi de directori de şcoli sunt scoase la concurs în luna octombrie de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Dintre acestea, 175 de posturi de director, respectiv 80 de posturi de director adjunct.

„Nu se organizează, în această etapă, concurs pentru ocuparea funcției de director al Centrului Județean de Excelență Bihor și al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională”, a anunțat inspectorul Florin Negruțiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Bihor.

Pe lângă colegii, licee, şcoli gimnaziale şi grădiniţe, pe lista posturilor scoase la concurs se numără şi cele de la cluburile copiilor şi de la centrele pentru educaţie incluzivă.

Calendar

Conform calendarul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director si director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat (sesiunea 2021), în perioada 15-26 septembrie 2021 se depun dosarele de înscriere la proba scrisă. Acestea se depun pe platforma informatică dedicată. În perioada 27-29 septembrie 2021 are loc evaluarea dosarelor de înscriere. În data de 30 septembrie va fi afișată lista candidatilor admiși la evaluarea dosarelor.

Candidații la funcția de director și director adjunct vor susține proba scrisă a concursului în data de 15 octombrie 2021, iar în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie ei vor susține un interviu.

„Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct din unităţile de învăţământ de stat se organizează, în conformitate cu prevederile art. 257 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, sub coordonarea Ministerului Educaţiei, prin Inspectoratele Şcolare Judeţene. Monitorizarea şi coordonarea concursului de ocupare a funcţiilor de director şi de director adjunct din unităţile de învăţământ sunt asigurate de Ministerul Educaţiei, prin Comisia naţională de monitorizare şi coordonare a concursului”, a precizat Negruțiu.

Lista funcțiilor vacante și detaliile referitoare la ocuparea acestora poate fi consultată accesând link-ul:

https://www.isjbihor.ro/management-isjbihor/management-institutional/1891-concursul-pentru-ocuparea-functiilor-de-director-si-director-adjunct-din-unitatile-de-invatamant-preuniversitar-de-stat-judetul-bihor.

Inspectoratele au obligația de a posta pe pagina de web informații și documente necesare fiecărei etape din concurs.

Urmează să fie anunţată și bibliografia de concurs, aprobată cu o lună înainte de proba scrisă de pe 15 octombrie. În procesul de selecţie vor fi implicaţi, în premieră, şi specialişti din zona privată.

Conform metodologiei de concurs, profesorii şi actualii directori care vor să participe la concurs trebuie să parcurgă selecţia de dosare şi proba scrisă, iar cei care vor lua cel puţin nota 7 vor participa şi la ultima probă, cea a interviului. În această etapă, candidaţii vor fi evaluaţi de o comisie mixtă formată din doi profesori titulari din şcoala respectivă, aleşi prin vot secret, un inspector şcolar, un reprezentant al consiliului local şi un specialist în resurse umane de la companii private.

Noii directori îşi vor lua în primire posturile abia în 10 ianuarie 2022. Până atunci, şcolile vor funcţiona cu directori numiţi interimar de inspectoratele şcolare.

Lista funcțiilor vacante

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Multă ue says:

  Ca pe vremea PSD-ului, în primul rând îți trebuie o pilă, apoi bani pentru șpagă.
  Șpaga se de dă doar la angajare sau mai trebuie cotizat lunar?

 2. xxx says:

  Pixul lui Bolojan va corecta lucrarile si va desemna “castigatorii” care merita sa faca economii, comasarii si sa semneze inchideri de scoli pt a eficientiza costurile.

 3. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  N-a mai prins tortul! Nuntă încheiată tragic după ce nuntașii l-au aruncat pe mire și l-au scăpat
  O nuntă din Băile Felix s-a încheiat la doar o oră de la începere, după ce nuntașii l-au luat prind surprindere pe mire și l-au aruncat în sus. Finalul a fost tragic deoarece, aceștia l-au scăpat din brațe. Tânărul a ajuns la spital cu coloana fracturată în două locuri. 7

  BIHON Sport local

  CAO a câștigat duelul cu Luceafărul. Marius Hosu a marcat de trei ori!

  România

  Alte scumpiri: Producătorii anunță că apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%
  După ce prețul energiei electrice și al gazului metan a urcat, o nouă scumpire este așteptată în România. 1

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  7 străzi din Oradea rămân miercuri pentru câteva ore fără apă

  BIHON CAO

  CITIRI CAO 13.09.2021-17.09.2021

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Expoziţia „Descoperiri arheologice recente din Țara Crișurilor”
  Vernisajul a avut loc la Muzeul Ţării Crişurilor de Zilele Europene ale Patrimoniului.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vulcanistul Mircea Flonta, academician titular. Coleg de clasă cu alți doi academicieni de la Samuil Vulcan
  Liceul de la Beiuș este prima unitate școlară din învățământul preuniversitar care a dat țării, dintr-o singură clasă, trei academicieni: Marius Sala, Mircea Flonta și Lazăr Dragoș. Mircea Flonta era până acum membru corespondent.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Curteanu și secția Maternității a Județeanului, iluminate în portocaliu pentru marcarea Zilei Siguranței Pacientului
  Două vești - una rea și una bună. Cea rea e că a crescut numărul copiilor născuți cu malformații, dar și a nou-născuților ce ajung la ATI Neonatologie la Maternitatea de stat ce aparține de Spitalul Județean.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.