bihon.ro Web analytics

Poștașii continuă protestele la București

De Dan Birta

Poștașii continuă protestele la București

FOTO: FAN
SLPR solicită Guvernului României să dispună o analiză temeinică și sănătoasă asupra stării Companiei Naționale Poșta Română.
Scris de Dan Birta - SLPR solicită Guvernului României să dispună o analiză temeinică și sănătoasă asupra stării Companiei Naționale Poșta Română.

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), cu reprezentatitate legală la nivelul Poştei Române, reunind un număr de peste 17 mii de membri de sindicat, continuă acțiunile de protest la București. Astfel, reprezentanții SLPR vor picheta Guvernul în perioada 25 – 27 mai de la ora 9:30. În data de 14 mai 2022, peste 2.500 de poștași au protestat în fața Palatului Victoria.

Motive

Sindicaliștii reclamă starea avansată de sărăcie a salariaţilor Poştei Române. Pentru 17.000 dintre angajaţi, adică pentru aproape 80% din întreg personalul, salariul net lunar este sub 1.700 lei, la limita traiului de subzistență, în condiții de muncă foarte grea, solicitantă, de uzură.

SLPR acuză iminența pierderii unui număr semnificativ de locuri de muncă din rândul agenților poștali, al factorilor, oficiantelor, diriginților, lucrătorilor din tranzite în urma introducerii unor posibile automatizări şi în lipsa abordării unor noi linii de business. Ei vor ca un astfel de subiect să fie discutat în mod deschis, transparent, cu date și cifre pe masă.

Dintr-o întâlnire internă de lucru, la care au participat mai multe persoane, directorul general al Poştei Române a afirmat că Poşta Română va deveni un hub logistic regional şi global, cu maximum 10 mii de angajaţi. Adică 14.000 de salariaţi îşi vor pierde locul de muncă.

Poștașii mai sunt nemulțumiți de iniţiativele conducerii companiei de a elimina din contractul colectiv de muncă articolele prin care sunt protejate locurile de muncă şi drepturile salariaţilor.

SLPR îl acuză pe directorul general de încercarea constantă de a induce în eroare salariații și de evitarea mijloacele de dialog social prevăzute de lege, prin epistole către angajați cu promisiuni de îmbunătațire a condițiilor de muncă si de majorări salariale într-un procent incert și într-un viitor nesigur.

Poștașii spun că le lipsesc uniformele, echipamentele de muncă și protecție, iar condiţiile de muncă sunt improprii.

Cea mai mare nemulțumire a poștașilor este legată de intenția de modificare a organigramei și efectuarea de concedieri colective, fără a oferi sindicatului informaţiile referitoare la modul in care va funcționa compania după aplicarea modificărilor organigramei propuse, începând de la aparatul central, până la baza companiei.

Altă acuzație a SLPR este lipsa de performanţă a actualei echipe manageriale și desconsiderarea grosolană a inteligenței salaraților. Directorul general aduce explicația aberantă că, „pentru situaţia din Poşta Română este vinovat … sindicatul”.

Reprezentanții SLPR consideră că previziunile sunt sumbre și solicită Guvernului să dispună „o analiză temeinică și sănătoasă asupra stării acestei companii, înainte ca actuala echipă de conducere să o scoată definitiv din piaţa de profil, iar salariaţii să ajungă pe drumuri”. JB-D.B.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  2022 se anunță un an bun pentru afine
  2022 pare să fie un an al revenirilor. Lumea călătorește mai mult, participă la mai multe evenimente, fără grija pandemiei care făcea ravagii în urmă cu doi ani.

  Bihon CSM Oradea

  Adrian Țenghea va apăra poarta echipei CSM Oradea
  CSM Oradea și-a „blindat” poarta în perspectiva dificilelor meciuri din Liga Națională.

  Bihon CSM Oradea

  Noii antrenori ai echipei de handbal masculin CSM Oradea: „Sperăm din suflet să reușim”
  Antrenorii George Tăutu și Cosmin Liberț sunt mulțumiți de lotul echipei de handbal.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dol Guard Oradea îmbină perfect munca specializată pe pază și protecție cu sportul de performanţă - peste 15 ani experienţă în domeniu! „Lăsați protecția voastră, în grija noastră!”
  Firma bihoreană Dol Guard SRL, licențiată în pază și protecție prestează diverse servicii de specialitate având un portofoliu al clienților de circa 70% din domeniul privat.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La Clarfon reparăm gratuit orice aparat auditiv
  În situația în care o persoană se confruntă cu o acuitate auditivă scăzută, relaţiile sociale din jur se deteriorează vizibil. Când auzul nu funcționează optim, oricare dintre activităţile pe care le desfăşurăm, au de suferit considerabil.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE Accident grav în Gepiu între două mașini și un microbuz. Toate 3 au luat foc
  Accidentul a avut loc cu puțin timp înainte de ora 16.00, pe DN79 în zona Comunei Gepiu.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.