bihon.ro Web analytics

Produse tradiţionale din Bihor la Olimpiada culinară

De Dan Birta
Reactualizat la:

Produse tradiţionale din Bihor la Olimpiada culinară

Şefii bucătarilor din întreaga lume au fost încântaţi de produsele din Bihor
Reactualizat la:
Şefii bucătarilor din întreaga lume au gustat, în premieră, produse alimentare tradiţionale bihorene.
Scris de Dan Birta - Şefii bucătarilor din întreaga lume au gustat, în premieră, produse alimentare tradiţionale bihorene.

Produsele alimentare tradiţionale bihorene au fost promovate la cel mai important eveniment culinar mondial al anului: Olimpiada gastronomică de la Stuttgart. La degustarea organizată luni, 17 februarie 2020, de „Good Chefs Oradea” au participat conducerea World Association of Chefs Societies (inclusiv preşedintele Thomas Gugler), şefii bucătarilor din mai toate ţările participante la Olimpiadă, dar şi echipele naţionale de seniori şi juniori ale României.

„Pe masă au fost pâine, mezeluri şi brânzeturi, miere şi dulceţuri, zacuscă şi murături, siropuri, sucuri şi ceaiuri, pălincă, vin şi bere, toate din Bihor. Degustătorii au fost încântaţi”, transmite Nicu Pop, adminstratorul „Good Chefs Oradea”.

Degustarea a avut loc chiar la standul W.A.C.S. (World Chefs Village). Produsele oferite spre degustare, pe care le enumerăm integral mai jos, au fost oferite gratuit de producătorii bihoreni. De asemenea, mulţumim şi conducerii A.N.B.C.T. România (în special preşedintelui Ştefan Bercea, lui Paul Siserman şi Adrian Neag) pentru oportunitate şi pentru munca de pregătire a mesei!

Produse din Bihor

Enumerăm câteva dintre produsele degustate de şefii bucătarilor: Pâine tradiţională, cornuleţe cu gem de prune, chec cu vişine (Pită Lugaş); Salam „D’ALE PORCULUI” (Carmangeria Bene – Salonta); Cârnaţi, jumări şi salam de mangaliţă, salam de vânat, tobă tradiţională (Andromi, Carmangeria Bene – Salonta); Pastramă de vânat (Carmangeria La Seba – Oradea); Caşcaval maturat din lapte organic de capră cu busuioc/chimen (Lapte organic de capră – Uileacu de Munte); „Fructonată”, dulceaţă bio din fructe (Phenalex); Sirop şi dulceaţă bio din cătină, cătină bio în miere (Mateaş Ramona I.I. – Oşorhei); Miere de brad şi zmeur, castan, mană, salcâm, tei, polifloră; sâmburi de nucă în miere (Stupina Popa – Pomezeu, Maria Brânzaş P.F.A. – Calea Mare);

Păstrăv afumat cu brad, pate din ficat de păstrăv, zacuscă cu păstrăv (Păstrăvia Şoimuş – Roşia); Zacuscă bio de pitoance şi ghebe/ fasole/ vinete (Straiţa Bunicii – Sălişte de Vaşcău, Phenalex); Dulceaţă de ardei iute cu pepene galben/ prune/ piersici (Straiţa Bunicii); Siropuri naturale (Straiţa Bunicii, Bocceluţa cu Bucate, Melisa Plant – Poienii de Jos); Trufe din Ţara Beiuşului (Bocceluţa cu bucate); Fructe bio uscate (Phenalex); Hribi şi gălbiori uscaţi (Bocceluţa cu bucate); Pălincă de Pomezeu; Pălincă de gutui (Manufactura Fenesi Oradea); Vin de Diosig (Crama Mados); Vin de coacăze (Manufactura Fenesi); Prima bere sălbatică românească, fermentată pe coacăze negre (Addictive Brewing Oradea); Must concentrat de struguri (Phenalex); Suc din fructe presate la rece (Freshbit Oradea); Ceai din plante medicinale (Melisa Plant); Produse bio din lavandă (Lavanda Criss – Calea Mare).

Proiectul a fost iniţiat şi derulat de „GOOD CHEFS Oradea”, cu sprijinul Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT) România. Delegaţia „Good Chefs Oradea” i-a cuprins pe Nicolae Pop, iniţiatorul conceptului, Ciprian Urs (ManagEvent) şi Horia Ciocan (Addictive Brewing).

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Se dezinfectează scările de bloc și aleile pe Cazaban
    Liniștea mai multor blocuri de pe strada Alexandru Cazaban a fost spartă în jurul amiezii de dumincă, 29 martie, de un bâzâit puternic. 5

    România

    Alexandru Rafila: „Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent"
    Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că sunt 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent. „Rămâne să vedem câte sunt cazurile de Covid-19”, a afirmat Rafila. 4

    România

    Povești din carantină: „Se apelează la conștiința civică a fiecăruia”
    Cum trăiesc oamenii din lumea largă trista experienţă a pandemiei de coronavirus, care sunt reacţiile locuitorilor din alte ţări, cum merge viaţa mai departe acolo sau cum stă pe loc. 3

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Guvernul ajută artiştii independenţi!
    Guvernul a dat curs solicitării senatorului USR Vlad Alexandrescu privind protecția artiștilor independenți. 1

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Corespondență din Roma: Al șaselea simț, simțul civic
    Alina-Maria Balaj este asociat în Biroul de Comunicarea al Universității Pontificale Santa Croce și al Centrului de Cercetare Markets Culture and Ethics, Roma. Tânăra din Ştei este absolvent de Jurnalism și Relații Internaționale, Universitatea Oradea.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Magia actorului păpuşar, cu Alexandru Pop
    Teatrul Arcadia îşi prezintă în fiecare săptămână câte un actor din echipă.

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.