BIHON

BIHON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
Select Page
APLICAȚII
MOBILE
AndroidDescarcă aplicația BIHON iOSDescarcă aplicația BIHON
BIHON
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Retata lui Anni: Tartă cu urda si caise

Retata lui Anni: Tartă cu urda si caise

la 12 August 2017 16:22
12 August 2017 16:22
Pentru acest sfârșit de săptămână, Anni recomanda o tarta cu urda si caise. 
Scris de Demian - Pentru acest sfârșit de săptămână, Anni recomanda o tarta cu urda si caise. 

Trimite articolul

X

Ingrediente:

Pentru Blat

150 gr faina alba 000

50 gr zahar pudra

100 gr unt 82% bine racit

1 ou sau 2 galbenusuri

1 varf de cutit sare

2-4 lingurita de apa de trandafir sau apa simpla

esenta de vanilie

1 varf de cutit cardamom macinat.

Mod de preparare 

Se adauga faina si zaharul pudra intr-un bol impreuna cu sarea, cardamom macinat, esenta de vanilie si untul. Se framanta cu varful degetelor pana se obtine o compozitie sfaramicioasa, apoi adaugati oul sau 2 galbenusuri. Se amesteca bine cu aluatul, apoi cu apa de trandafir (mai intai o lingurita), depinde de cat de uscata este faina, iar pe urma omogenizati aluatul. Daca nu se leaga mai adaugati 1-2 lingurite de apa.

Aluuatul se infasoara intr-o folie alimentara si se pune la rece cel putin o ora.

  • Dupa ce s-a odihnit, intindeti aluatul cu ajutorul sucitoarei si asezati in forma de tarta, unsa initial cu unt sau ulei, iar apoi intepat din loc in loc cu o furculita.
  • Peste aluat puneti o hartie de copt pe care o acoperiti cu boabe de fasole uscata.
  • Coaceti aluatul de tarta 12-15 de minute la 180 ° C, pana se rumeneste usor. Acesta este coptul in orb sau coptul aluatului fara umplutura.

Pentru Umplatura

200 gr. caise proaspete

500 gr. urda dulce

150gr. zahar sau dupa gust

150 gr. smantana

2 oua

coaja de la o lamaie si o lingurita suc de lamaie

esenta de vanilie

1-2 liguri faina.

Urda impreuna cu zaharul si faina se pun in vasul unui mixer si se bat cateva minute bune, pana se omogenizeaza foarte bine. De cateva ori va fi nevoie sa se desprinda compozitia de pe peretii vasului cu o spatula, apoi continuati sa bateti. Se adauga smantana, esenta de vanilie, coaja de lamaie si sucul de lamaie si se bate in continuare pana cand compozitia devine cremoasa. Pe rand, se adauga cate un ou, se bate cu mixerul pana la incorporare apoi se adauga si urmatorul. Compozitia finala trebuie sa fie neteda si spumoasa.

Se aranjeaza caisele taiate in 4 peste blatul de tarta si se toarna umplutura peste. Se niveleaza usor si se pune la copt in cuptorul incins la 160 de grade Celsius, pentru 50-60 minute.

Se lasa sa se raceasca complet in forma inaintea servirii. Se poate servi ca atare, pudrat cu zahar praf vanilat sau se pot adauga fructe proaspete de caise, topping de fructe, sos caramel, vanilie, conform preferintelor fiecaruia.

Pofta Buna!

 Alte retete recomandate de Anni: 

Reteta Hyderabady Biryani cu pui

Reteta supa crema de linte

Reteta frigărui din piept de pui cu orez și legume

Trimite articolul

X
Taguri:
reteta ,
tarta cu urda si caise
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    powered by Surfing Waves

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Parchetul Curții de Apel Oradea și unitățile subordate, pe primul loc în țară la eficiență și fermitate
    Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea și din cele 10 parchete subordonate - locale și județene, din Bihor și Satu Mare - au fost desemnați cei mai buni din țară pe parcursul acestui an.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Un inspector de la Carrefour a recunoscut că a primit mită de la un patron din Beiuș și a încheiat un acord cu Parchetul
    Un bărbat de 37 de ani, din Hunedoarea, inspector de calitate în cadrul Centrului Logistic din Deva al lanțului de supermarketuri Carrefour, a admis în fața procurorului de caz de la Parchetul Bihor că ar fi primit mită peste 46.000 de lei de la omul de afaceri beiușean Dumitru Gal, patron al unei firme specializată în distribuția fructelor de pădure.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Băut și fără permis, a fugit de Poliție cu o mașină radiată din circulație. A primit 2 ani de închisoare, cu executare
    Un bărbat de 28 de ani, din comuna bihoreană Lunca, a fost condamnat de Judecătoria Beiuș la 2 ani de închisoare, cu executare, după ce s-a urcat băut și fără permis la volanul unui autoturism radiat, pe care a montat numerele altei mașini, și a fugit de Poliție, ascunzându-se pe un câmp.

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    De trei ori mai multe înscrieri la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" prin noul sistem de informatizare
    Noul sistem de informatizare al Bibliotecii Judeţene generează un ritm lunar de activitate cu peste 35% mai mare.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    România, focarul de rujeolă și rubeolă al Europei. Cum arată situația în Bihor
    Europa raportează cazuri, România raportează decese. În 2024, 22 din cele 23 de decese provocate de rubeolă la nivel european s-au înregistrat în România, majoritatea în rândul copiilor mici, nevaccinați.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    ADVERTORIAL
    Comunicat de presă
    PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” „REABILITARE TERMOENERGETICĂ A ȘCOLII GENERALE COCIUBA MARE
    • Bihon.ro
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Redactia
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Bihor Online

    ISSN 3008-234X

    ISSN-L 3008-234X

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.