bihon.ro Web analytics

Şedinţă de CL „cu mască", următoarele vor fi pe telefon, cu ajutorul STS

De Cristina Ghilea

Şedinţă de CL „cu mască", următoarele vor fi pe telefon, cu ajutorul STS

Prima şi, probabil, ultima şedinţă de Consiliu local cu măşti şi mănuşi @ Foto: IP
Reactualizat la:
Şedinţa de Consiliu Local s-a terminat cu vreo 10 minute înainte de ora de începere anunţată.
Scris de Cristina Ghilea - Şedinţa de Consiliu Local s-a terminat cu vreo 10 minute înainte de ora de începere anunţată.

Joi a avut loc ultima întrunire a Consiliului Local în varianta cunoscută, în Sala Mare a Primăriei, pentru vot cu mâna ridicată, până la terminarea pandemiei de Covid19. Nici aceasta nu a fost una obişnuită: deşi fusese anunţată pentru ora 14:00, şedinţa de plen era gata la 14 fără 10 minute. Întruniţi pentru şedinţele de comisii, aleşii au votat propunerea de a nu mai aştepta ora 14:00 şi de a ţine şedinţa în continuare.

Anterior, la intarea în sală, consilierilor locali li s-a luat temperatura şi li s-au oferit măşti şi mănuşi de protecţie.

„Eram toţi prezenţi, am fost toţi de acord, prin vot, să ţinem şedinţa în continuarea şedinţelor de comisii, chiar dacă nu era încă ora 14:00″, ne-a declarat preşedintele de şedinţă, Laurenţiu Chiană.

„Am avut de la grupurile politice modurile de vot în sistem electronic. Noi le-am trimis materialele pe tabletele lor să le vizualizeze. Ca să simplificăm lucrurile şi ca să respectăm ordonanţele militare, în primul rând, ne-am împrăştiat în sală. Am procesat modurile de vot comunicate dinainte, după care am trecut la vot. Anterior, am mai vorbit cu liderii de grup, cu dna Kirei, cu dl Sabău şi cu dl Birta şi le-am cerut să ne trimită obiecţiile pe care le au. Ne-au trimis obiecţini dna Kirei şi dl Sabău şi le-am cominicat poziţia noastră, pe baza legii. S-a votat cu mâna ridicată”, spune secretarul Consiliului local, Ionel Vila.

Cu implicarea STS

Următoarele şedinţe intră într-o altă metodologie de organizare, municipalitatea a cerut ajutorul STS pentru suportul informatic care va asigura salvarea discuţiilor dar nu oferă nici suport video şi nici acces public. Există, totuşi, varianta, ca municipalitatea să posteze pe pagina proprie înregistrările care se fac în sala virtuală de conferinţe.

Astfel, fiecare consilier va intra într-o sală de conferinţă pe baza unui număr de telefon şi a unui pin. Toţi se aud între ei dar poate avea acces la cuvânt o singură persoană la un moment dat. Probabil, fiecare consilier îşi va anunţa verbal modul de vot şi acesta va rămâne înregistrat. Pe baza înregistrării, se va redacta procesul verbal al şedinţelor.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. rusinos! says:

  hello !!!!
  reveniti in 2020! ce STS pe voce aberati?
  Skype? Zoom?? licenta costa in jur de 500 de euro pe an!
  vai de capul vostru si pensionarul ala incompetent fost ofiter la STS!
  rusine!!!! incompetentilor!!!!

 2. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Octogenar orădean dispărut. L-ați văzut?
  Un octogenar orădean este dat dispărut, după ce, în cursul zilei de sâmbătă a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Focare de infecție coronavirus: Șapte infectați la Spitalul din Salonta, 5 de la o firmă de telecomunicații
  Lucrurile riscă să scape de sub control, după ce s-a renunțat la coordonarea unitară a spitalelor: 15 persoane infectate. 3

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Amenzi de aproape 100.000 lei, aplicate bihorenilor pentru nerespectarea normelor de protecție. Prefectul face apel la respectarea măsurilor
  Echipele mixte de control au desfășurat o nouă acțiune de control pentru respectarea măsurilor împotriva COVID-19, în special în locurile aglomerate. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Prima expoziție din pandemie: Simfonii de culoare şi umor
  Prima expoziție de după restricţiile impuse de pandemie, „Simfonii fără cuvinte”, e semnată de artiștii naivi Camelia Constantin şi Nicolae Pătru.

  România

  Pensionar nervos către Ministrul Muncii: „Eu te omor cu mâna mea. Mărește pensia!"
  A fost circ în toată regula, iar Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a fost nevoită să-și întrerupă conferința de presă, după ce un pensionar a devenit recalcitrant. 7

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  În „Roşu”, la Galerii de Artă - Reperaj
  Expoziţia de artă vizuală s-a deschis sâmbătă, 4 iulie, în Cetatea Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.