bihon.ro Web analytics

Sfaturile pompierilor bihoreni pentru cei care ies la iarbă verde de Paște și de 1 Mai

De Bihon.ro

Sfaturile pompierilor bihoreni pentru cei care ies la iarbă verde de Paște și de 1 Mai

FOTO: Pixabay
Reactualizat la:
Odată cu sărbătorirea Paștelui și a zilei de 1 Mai, se deschide oficial „sezonul gătarelor". Cu această ocazie, pompierii bihoreni atrag atenția supra riscului producerii incendiilor, dar fac apel și la păstrarea curățeniei.
Scris de Bihon.ro - Odată cu sărbătorirea Paștelui și a zilei de 1 Mai, se deschide oficial „sezonul gătarelor". Cu această ocazie, pompierii bihoreni atrag atenția supra riscului producerii incendiilor, dar fac apel și la păstrarea curățeniei.

„În această perioadă, numeroşi cetăţeni aleg să-și petreacă timpul liber în mijlocul naturii, „la iarbă verde”, utilizând surse de foc în spaţii deschise în timpul desfăşurării diverselor activităţi recreative. În acest context, creşte riscul producerii unor incendii, ce pot afecta păduri întregi sau zeci de hectare de păşune şi mai grav, se pot propaga la gospodăriile cetăţenilor, punându-le în pericol viaţa şi bunurile materiale”, transmite „ISU Crișana”.

Recomandările pompierilor:

· Nu faceţi foc decât în locurile permise şi amenajate în acest sens, curăţând terenul din jur de orice se poate aprinde;

· Nu aprindeţi focul pe timp de vânt;

· Nu aprindeţi focul la o distanţă mai mică de 100 metri de liziera pădurii;

· Prepararea hranei se face numai în locurile de popas amenajate având la îndemană mijloace pentru stingerea focului;

· Nu fumaţi lângă mirişti şi păduri sau în alte locuri cu pericol de incendiu;

· Nu aruncaţi la întâmplare ţigara nestinsă;

· Nu lăsaţi copiii să se joace cu focul, înlăturând cu desăvârşire accesul acestora la chibrituri, brichete, lumânări sau alte asemenea surse de foc şi supraveghindu-i în permanenţă;

· Menţineţi curăţenia la locul unde preparaţi hrana: aruncaţi în locuri special amenajate hârtiile, resturile de mâncare ori sticlele. Ele pot contribui la propagarea incendiilor;

· Nu lăsaţi niciodată focul nesupravegheat, deoarece chiar şi o rafală slabă de vânt ar putea modifica direcţia focului, îndreptând flăcările spre vegetaţie sau transportând scânteile incandescente la distanţe mai mari, în interiorul pădurii;

· Stingeţi cu apă sau pământ cărbunii încinşi sau jarul înainte de a părăsi spaţiul de agrement;

· Dacă întâlniţi focuri lăsate de alţii, stingeţi-le;

· Anunţaţi imediat orice incendiu pe care il observaţi la 112.

„Stimaţi cetăţeni, prevenind incendiile de pădure, protejaţi viaţa, mediul şi bunurile!”, mai menționează pompierii bihoreni.

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. cetatean says:

  Si nu uitati distantarea si masca pentru ca e spatiu public.

 2. Anonimul says:

  Sfaturile pompierilor bihoreni sunt de bun simt, doresc ca foarte multi cetateni sa iasa la iarba verde, la un gratar bineinteles cu respectarea tuturor sfaturilor de mai sus a pompierilor si atunci nu vor fi probleme si dureri de cap.

 3. Indexaţi friptura sã fie fără pierderi says:

  Pandemie este, dar trebuie fonduri.

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Flux de vaccinare cu serul Johnson&Johnson la centrul drive-through din Oradea
  DSP Bihor a anunțat că începând de joi, 13 mai, în cadrul centrului de vaccinare drive through din Oradea va funcționa un flux de vaccinare Johnson & Johnson, pe lângă cele 6 fluxuri de imunizare cu serul Pfizer.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  A fost aprobat SF al Centurii Ocolitoare Aleșd și culoarul de exproprieri a terenurilor de pe traseu
  Centura Aleșdului prinde contur. În ședința extraordinară de miercuri a CJ Bihor au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai Studiului de Fezabilitate (SF). Totodată a fost aprobat și culoarul de expropriere a terenurilor de pe traseul viitoarei centurii.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  ANPC a luat pulsul sectorului HoReCa în Bihor
  Claudiu Dolot, noul președinte al ANPC, promite hotelierilor că se va merge mai mult pe consiliere și prevenție, iar amenzile vor fi aplicate doar în cazurile grave.

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa în Băile Felix, Băile 1 Mai, Sânmartin, Cordău și Cihei

  BIHON CAO

  Anunț Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  UPDATE! Pe încercate: PMO și CJ Bihor, protocol pentru „înviorarea” vieții culturale a Oradiei
  Valabilitatea protocolului a fost stabilită la un an, cu argumentul că 12 luni ar fi suficiente evaluarea reușitei sau eșecului strategiei. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Cauzele accidentului de la Josani, dintre o motoclicletă și un buldoexcavator
  Polițiștii rutieri bihoreni au stabilit circumstanțele în care s-a produs accidentul de pe DJ 108I, în localitatea Josani. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Consultația și ecografia urologică au un preț special în luna mai
  Recapătă-ți bucuria de a trăi fără griji legate de sfera urologică. Începe cu o consultație urologică completă, care până la finalul lunii mai are un preț mai mic, la MedLife Oradea.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.