bihon.ro Web analytics

Start la „Start-up Nation”, din 15 iunie

Firmele pot solicita finanţări nerambursabile de până la 200.000 de lei în perioada 15 iunie – 14 iulie 2017.
Scris de Demian - Firmele pot solicita finanţări nerambursabile de până la 200.000 de lei în perioada 15 iunie – 14 iulie 2017.

Aşteptarea antreprenorilor care vor să obţină finanţări nerambursabile prin intermediul programului „Start-up Nation” se apropie de sfârşit. Aplicaţia de înscriere online în cadrul schemei de ajutor de minimis „Start-up Nation” va deveni activă din 15 iunie, ora 10:00.

Beneficiari şi condiţii

Prin schema de ajutor de minimis „Start-up Nation”, statul român finanţează cu până la 200.000 de lei proiectele întreprinzătorilor privaţi care şi-au înfiinţat o firmă după data de 30 ianuarie 2017 sau îşi vor înfiinţa o firmă în perioada următoare, până la închiderea perioadei de înscrieri online. Suma de 200.000 de lei este nerambursabilă şi este maximul ce poate fi accesată de o firmă prin acest program, reprezentând 100% cheltuieli eligibile.

Pentru programul „Start-up Nation”, statul a alocat, în acest an, un buget de aproximativ 1,7 miliarde de lei (din fonduri de la bugetul de stat şi din fonduri europene ). Vor beneficia de această finanţare aproximativ 10.000 de firme start-up.

Normele schemei de ajutor de minimis ale programului au fost publicate pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat: www.aippimm.ro. De asemenea, a fost publicată şi lista codurilor CAEN eligibile în cadrul schemei, precum şi modelul de plan de afaceri care va trebui completat de solicitanţi.

În vederea înscrierii în cadrul programului, solicitanţii (operatori economici) vor completa şi transmite on-line planul de afaceri începând cu ora 10:00 a primei zile de înscriere (joi, 15 iunie), timp de 30 zile calendaristice, până la ora 20:00 a ultimei zile de înscriere (miercuri, 14 iulie), cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului.

Admiterea în program se va face în ordinea punctajului obţinut la evaluarea planurilor de afaceri on line. La punctaje egale se vor aplica o serie de criterii de departajare prevăzute în procedura programului.

Durata de implementare a programului este de maxim 12 luni de la semnarea acordului de finanţare, în acest timp beneficiarii având posibilitatea de a efectua maxim trei cereri de plată (deconturi).

Ambiguităţi

Specialiştii sunt de părere că în program sunt o serie de probleme nerezolvate şi ambiguităţi. „Deocamdată, nu a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru aprobarea procedurii «Start-up Nation». De asemenea, nu ştim cum va arăta aplicaţia on line în care se vor înregistra proiectele. În plus, există o modificare majoră de ultim moment, care poate influenţa semnificativ decizia unora de a depune sau nu proiectul. Mă refer la obligaţia de decontare integrală la prima cerere de rambursare/plată a activelor corporale şi software prevăzute în proiect. Acest aspect face dificilă implementarea proiectului pentru anumiţi antreprenori din cauza lipsei resurselor financiare şi face inutilă, în unele cazuri, existenţa a trei tranşe de plată”, a declarat Liviu Sav, vicepreşedinte al Asociaţiei Firmelor Bihorene şi administrator InfoCredit. Acesta adaugă că modificarea contravine celor spuse anterior de Ilan Laufer, care a susţinut că cele trei tranşe au fost prevăzute pentru a reduce cât de mult presiunea banilor pe care antreprenorii ar avea-o la implementarea proiectelor.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul polițist local Paul Kover a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Karpaten Bistro Haus, un restaurant orădean în stil bavarez! Evenimente private, meniul zilei, happy hour 1+1 gratis, muzică live, livrări la domiciliu!
  Orădenii care doresc să servească un meniu deosebit cu specific bavarez o pot face aproape de centrul orașului, la Karpaten Bistro Haus. Localul este situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 77/A, pe locul fostului restaurant Intim.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Festivalul Baroc în Cetate: Oradea devine capitala muzicii baroce
  A doua ediție a Festivalului Baroc se va derula în perioada 23-31 mai 2022.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  An pregătitor pentru studenții străini din cadrul Universității din Oradea
  Studenții străini au la dispoziție un an pentru a învăța limba română, în cadrul unui program dezvoltat de Facultatea de Litere din Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 1,3 milioane de euro pentru Universitate din Oradea în cadrul Erasmus+
  Universitatea din Oradea se află în topul alocărilor de fonduri pentru proiectele de mobilitate Erasmus+. 1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Aleșii din Vadu Crișului, la „Trezoreria domnească” din Hajduszoboszló
  În cadrul unui proiect comun finanțat de către BGA (Ungaria), o delegație de 12 persoane din Vadu Crișului a făcut cunoștiintă cu oportunitățile de vizitare oferite de localitatea maghiară Hajduszoboszló.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.