bihon.ro Web analytics

Terenuri de la Guvern, pentru Parc Industrial și terminal cargo la Aeroport

Atât Prefectura Bihor, cât și Primăria Oradea anunță că Guvernul a hotărât joi trecerea imobilului ce a aparținut fostului Tancodrom (construcții și terenuri) din administrarea Ministerului Apărării Naționale în administrarea Primăriei Oradea.
Scris de erdei - Atât Prefectura Bihor, cât și Primăria Oradea anunță că Guvernul a hotărât joi trecerea imobilului ce a aparținut fostului Tancodrom (construcții și terenuri) din administrarea Ministerului Apărării Naționale în administrarea Primăriei Oradea.

Acest transfer s-a realizat în vederea extinderii, de către municipalitate, a Parcului Industrial Eurobusiness II, cu suprafața de 58,79 de hectare.

”În cursul lunii noiembrie, după publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial, vom semna protocolul de predare-primire, iar apoi vom preda firmei Drumuri Orășenești lucrarea privind realizarea drumului de acces în Parcul Industrial II, lucrare care până în prezent nu a putut fi realizată deoarece terenul nu era în proprietatea municipiului.

Totodată doresc pe această cale să mulțumesc Guvernului României, Ministerului Apărării Naționale, Instituției Prefectului Bihor și în special domnului Mircea Dușa, ministru al Apărării Naționale, domnului Codrin Munteanu, secretar general al Ministerului Apărării Naționale și domnului Claudiu Pop, prefectul județului Bihor, pentru că au colaborat cu Primăria Oradea și ne-au sprijinit în toate documentațiile necesare preluării acestor active”, a declarat cu această ocazie primarul Ilie Bolojan.

”Hotărârea de Guvern prevede ca Primăria Municipiului Oradea să execute pentru Ministerul Apărării Naţionale lucrările stipulate într-un protocol anterior şi aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local”, se arată în comunicatul Primăriei.

Către CJ Bihor, pentru Aeroport

De asemenea, Prefectura mai anunță trecerea unui alt teren din proximitatea Aeroportului de la M.Ap.N. către Consiliul Județean Bihor, în vederea realizării unui terminal cargo pentru aerogara orădeană. Suprafața este de 14,38 de hectare, iar CJ Bihor are termen de realizare a obiectivului zece ani. Recent, Consiliul Județean anunțase că vor fi demarate procedurile pentru realizarea licitației în vederea modernizării pistei de la Aeroportul Oradea. Aceste demersuri pot fi întreprinse, după ce Ministerul Transporturilor a dat undă verde finanțării acestui obiectiv în valoare de circa 22 milioane de euro, ce va beneficia de fonduri europene.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Nebunia este foarte populară în rândul elevilor din şcolile primare şi gimnaziale, care, teoretic, nu ar fi trebuit să vadă produsul TV, deoarece este interzis copiilor sub 14 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Salonul Internațional de Artă Naivă Oradea se pregătește să-și deschidă porțile
  Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, partener fiind Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La mulți ani, Armata Română!
  Luni, 25 ocombrie e Ziua Armatei Române, iar militarii locali de la Garnizoana Oradea organizează la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie Oradea o ceremonie militară cu intonarea imnului de stat, slujbă religioasă, alocuţiuni, depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimul scărar din Bihor care reface „drumul pâinii”
  „Luați scări !”, „Luați scări!”, „Hai la scări!”. E un strigăt care se aude din ce în ce mai rar pe ulițele din Bihor. Singurul care mai duce scări de lemn făcute chiar de el la vânzare cu căruța e Dumitru Buha din Cresuia.

  BIHON Sport local

  Debut cu dreptul pentru voleibalistele orădene

  România

  Noile restricții care intră de luni în vigoare: Carantină de noapte și certificat verde obligatoriu. Magazinele, deschise până la ora 21. Lista completă
  Începând de luni, 25 octombrie, de la ora 00:00, intră în vigoare noile restricții aprobate de CNSU și decise de Guvern, iar mai apoi publicate în Monitorul Oficial al României. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.