bihon.ro Web analytics

Un profesor din Oradea s-a filmat împreună cu elevii cu măști de clown pe față

De Veronica Bursașiu
Reactualizat la:

Un profesor din Oradea s-a filmat împreună cu elevii cu măști de clown pe față

Reactualizat la:
Profesorul Nelu Sandu Pop de la LPS s-a filmat împreună cu elevii cu măști de clown pe față.
Scris de Veronica Bursașiu - Profesorul Nelu Sandu Pop de la LPS s-a filmat împreună cu elevii cu măști de clown pe față.

Profesorul spune ca așa decurg orele și că elevii își dau jos masca doar 5 minute cât durează pauza. Potrivit acestuia, filmarea a fost făcută cu acordul elevilor și reprezintă o formă de protest față de „guvrnul care ne obligă sa purtăm măști, să fim ca niște animaluțe în țarc (…). Elevii nu au voie să părăsească țarcul, iar dacă trebuie să meargă la toaleta, o fac pe rând și tot pe rând își dau masca jos să ia o gura de aer”.

Nelu Sandu Pop îl dă ca ca exemplu pe George Simion, liderul AUR-Alianța pentru Unitatea Românilor, care protestează în București împotriva purtării măștii.

„Fiecare animăluț stă cuminte în țarc, asta vor guvernanții, asta vor cei care ne conduc, asta vrea Ministerul: să nu facem nimic..Dacă m-aș fi adresat în scris unii ar fi considerat că e pamflet, alții o aroganță. Vă îndem și pe voi să protestați , sub o formă pașnică, nu îndemn pe nimeni la violență… Haideți să încercăm să schimbăm ceva să nu ne comportăm și să devenim anumăluțe care nu putem gândi și să stăm cu capul plecat!”, este mesajul profesorului.

„Conducerea Liceului Sportiv spune că se delimitează de acțiunile profesorului. Ne delimităm de acțiunea profesorului Pop. A fost făcută din proprie inițiativă, fără acordul nimănui, cu atât mai mult, cu cât a fost precedată de o altă acțiune: a fost prezent în sala profesoarală și le-a cerut colegilor să semneze un memoriu împortiva purtării măștilor. Niciunul dintre dascăli nu au semnat. Atunci a mers în sala de clasă și ați văzut ce a făcut. Noi avem practic trei mijloace la îndemână pentru a lupta cu pandemia aceasta: distanțarea fizică, igiena și purtarea măștii. Nu putem renunța la niciuna și nu încurajăm pe absolute nimeni să facă acest lucru. Noi ne întâlnim în Consiliul de Administrație, vom analiza situația și vom lua măsurile care se impun. Este o situație neplăcută” – a spus profesorul Dan Matei, directorul Liceului Sportiv ,,Bihorul”.

Profesorul Nelu Sandu Pop a revenit cu o noua declarație.” Da…., am avut parte de o dimineață deosebită…
Vreau să vă anunț pe această cale că îmi susțin în continuare punctul de vedere, adică nu sunt de acord cu purtarea maștii în timpul orelor de curs. De ce ?
Păi atâta timp cât elevii stau și socializează împreună înainte și după orele de curs fără mască pe gură, stau înghesuiți la poarta școlii să li se ia temperatura…. înainte de gard nu iau COVID ??? decât după gard, în sala de curs???
Nu am îndemnat nici un adolescent să nu poarte mască, nu am îndemnat pe nimeni să nu respecte legea.
Dar cum rămâne cu art.30 din Constituția României, articol care ne spune că avem dreptul de a ne exprima liberi, fără nici o constrângere.
Dacă și libertatea de exprimare a opiniilor personale a ajuns o problemă reală pentru instituțiile statului, atunci ne întoarcem în comunism…
Am pretenția că trăiesc intr-o țară Democrată, liberă, care își respectă cetățeii.
Dacă ni se ia și dreptul la o exprimare liberă unde ajungem ???? Sclavi totali, supuși peste măsură????
Eu imi doresc pentru copii mei să se poată exprima liber, îmi îndemn copii să respecte legea, dar să-și cunoască și să lupte pentru drepturile lor”

 

60 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. daacumtrolez says:

  un om curajos. bravo!

 2. Unom says:

  Eu nu înțeleg de ce se promovează asemena “personaje” în aceasta “fițuica” (și nu numai) online. Ce îl califica pe acest individ sa fie un vector de opinie în mass media? De unde știe el mai bine decât cei care chiar au “tocit coatele” pe băncile școlilor de medicina si recomanda PURTAREA MĂȘTILOR SI DISTANȚAREA ca cea mai EFICIENTA lupta împotriva virusului.

  • Altom says:

   Vaaai, iar ați apărut pe aici, am crezut ca am scăpat de inepțiile dvs.
   Da cine sunt ăia care și – au tocit coatele pe băncile scolii ??? Bineînțeles ca DOAR cei care fac temenele în fata marelui grup de cretinizare( ca să nu zic altfel) strategică.

   • Strix says:

    Iar ai iesit din cusca?

   • Unom says:

    Daca observați atent – vedeați ca : pe școlile DE MEDICINA !!! Nu la cei care studiază biologia în clasa a VI-a și deja se cred mari virusologi și masteranzi în microbiologie – dând indicații celor care chiar ȘTIU CE VORBESC (fiind de meserie), asa ca , comentariul dv e char pe lingă subiect(cam ca și dv. 🙂 , marele susținător al Răceli – sau sunteți iar tot dv. 😉 dl Răcit ???)

   • Sirius says:

    Stimate domn, stii cine sunt cei ce si-au tocit coatele pe bancile scolii, si care inteleg foarte bine ce inseamna acest nenorocit de virus si efectele lui devastatoare? Zeci de milioane de medici, profesori universitari, cercetatori, biochimisti, biologi, inventatori etc. din toata lumea. Oare toti sunt atat de prosti ca pot fi manipulati si cumparati? Nu ne jigniti inteligenta, va rog!

 3. a says:

  Inca un cadru didactic care o ia razna.
  1. D-ul profesor ar trebui sa predea ora elevilor si sa predea si la cei de acasa si nu sa faca filmari despre pareri personale.
  2. Imbracamintea d-ului profesor denota faptul ca probabil nu se tine ora ci a venit pe la scoala poate de la o cafea. Un profesor nu vine cu camasa care aproape pusca pe el si nici descheiata ca un betiv.
  3. Masca nu se da jos in timpul orei de predare de catre cadrul didactic sau elev.
  4. Daca toti ar sta 3 luni in banca lor si ar ajuta la trecerea mai repede a panemiei (inchipuita sau nu) doctorii care probabil lucreaza 25 din 24 ore imbracati in costume cu PAMPERS pe ei pt ca ei nu au voie la toaleta ca elevii, probabil ceva s-ar misca in tara asta si nu vom ramane fara medici pana anul viitor.
  5. Acest tip de profesor care a facut acest lucru in sala de clasa in timpul orei imbracat in halul asta si care isi da jos masca timpul orei (lucru care nu e voie pt ca poate el infecta pe elevi daca s-a prins de el ceva) nu are ce cauta la catedra.

 4. Radu says:

  Aștia sunt oamenii la care-mi trimit copilul la școală??? Ăștia???
  Oare câți alții ca acest individ mai sunt în acest sistem. Pentru că acum, că se filmează, ajungem să-i vedem și noi, dacă până acum au fost ascunși de pereții sălilor de clasă.

  Aștept ca Ministerul Educației să-l zboare pe acest clovn din sistem. Aștept camere de filmat și în sălile de clasă, să văd și eu ca părinte, de ce-s în stare acești dascăli clovni și ce anume fac ei la clasă. Mama ei de societate. Clovni, măi, clovni! Și te mai miri că sunt părinți reticeți să-și mai trimită copii la școală. CLOVNI!!!

 5. mihai says:

  Ca profesor in Romania nu o sa mai activeze. Cu atitudinea asta probabil ca nu o sa activeze foarte mult in nici o alta slujba. Pacat, strica statistica somajului in judetul Bihor.

 6. Răceala 19 says:

  Respect pentru domnul profesor.

  S-a întrebat cineva ce efect psihologic are repetarea cuvintelor “Spălați-vă pe mâini” apoi “Purtați mască”?
  Este vorba despre programare mentală.
  Astfel, fără să ne dăm seama, prin acțiunea subconștientului, devenim supuși conducătorilor.
  Devenim mulțumiți de orice decizie se ia de către guvern… de exemplu : scăderi de salarii, concedieri, vaccinare, sau limitarea libertăților până la interzicerea lor.
  Toate astea se fac pas cu pas.

  • Răceala 19 says:

   Cercetatorii au cerut unui numar de 40 de voluntari sa aleaga intre doua CD-uri sau doua borcane de dulceata. Ei le-au solicitat apoi sa se spele pe maini si sa reinceapa. Dar participantii nu stiau ce doreau sa demonstreze cercetatorii si nu erau obligati sa-si spele mainile. Cei care au facut acest lucru s-au simtit mai satisfacuti de alegerea lor si nu au mai resimtit nevoia sa o justifice.
   “Rezultatele arata ca, tot asa cum spalarea mainilor poate sa ne scape de urmele unui comportament imoral trecut, ea ne poate ajuta sa ne debarasam si de urmele deciziilor noastre trecute, reducand nevoia de a le justifica”, explica profesorul Norbert Schwarz.
   Citește aici mult :
   https://www.manager.ro/articole/life-style-121/semnificatia-psihologica-a-spalarii-mainilor-33901.html

  • Radu says:

   Spune-i asta vecinului meu care a rămas fără soție și copil, ambii fiind răpuși de ceea ce tu numești în batjocură ”Răceala 19”. Ca să nu mai spun că el încă are probleme, fiind internat de aproape o lună în spital. Și pentru ce? Pentru că unii din voi nu sunteți în stare să acceptați spălatul pe mâini, păstratul unei distanțe de bun simț, să nu-mi sufli-n ceafă când stau la rând la magazin, sau purtatul unei nenorocite de măști. Scârbă îmi este mă, de ăștia ca voi.

   • Pixul says:

    Pentru Radu

    ” Sars-Cov-2 este un virus ARN, la fel ca virusul hepatitei C sau Ebola; asa cum nu ați văzut în 30 de ani un vaccin real pentru ele, nu o sa vedeți prea curând nici pentru Sars-Cov-2;

    – atât contagiozitatea, cât și severitatea îmbolnăvirii cu Sars-Cov-2 sunt un pic mai mari decât în cazul gripei sezoniere, dar nu atât de dramatice precum ni se prezintă => da, și cu gripă poti fi intubat, și de gripă poți muri, și de la gripa poți rămâne pe termen mediu cu sechele;

    – neavând posibiltatea unui vaccin, singurul fel în care ne putem proteja de un virus respirator este de a obține imunitatea de turmă;

    – imunitatea de turmă apare dupa ce 60-70% din oameni intră în contact cu virusul => cei mai mulți dintre ei nu vor face boala în forma ei activa, ci vor deveni temporar acei purtători asimptomatici pe care ii internăm noi sine die = DAR = vor dobândi imunitate;

    – cu cat avem mai mulți imuni, cu atât virusul nu va avea pe cine infecta => prevalența Covid-19 scade mai repede;

    – Sars-Cov-2 nu este nici tifos, nici holera => purtătorul asimptomatic are un titru viral scăzut și nici nu strănuta, nici nu tușește => șanse minime sa îl dea mai departe;

    – un RT-PCR pozitiv nu arata decât statutul de purtător de material viral și nu se poate interpreta în absenta unor probe imunologice din care sa rezulte prezenta sau absenta unui răspuns imun la virus => noi încă nu numai ca nu suntem în stare sa efectuam analiza ca lumea, dar luam și decizii exclusiv datorita ei ”

    Medic Andra Thea

    • ghost says:

     Pixule… Iar copy/paste?

     Who the fuck is andra thea??? Ceva linkuri? Sa aflam si noi cine e si unde a studiat medicina. Eventual cu bodog?

     • Pixul says:

      Ghost

      The same old same old
      Looking for by yourself.

     • Aboriginal says:

      Chiar te rog sa te imunizezi si pentru noi Pixule… ai putea sa mergi si la Municipal, poate chiar pe ATI, eu te sustin.

     • ghost says:

      Pixule, same old… Ok, dar raspunsul la intrebarea cine e andra thea, unde a studiat, eventuale lucrari stiintifice? Nici macar dr. andra thea, doar medic andra thea?

      Asa-i ca habar n-ai?

   • Bubu says:

    Întrebarea mea este,ce boli mai are?oare ști că o viroza care duce spre pneumonie te lasă lat…..cred că nu ai habar

  • bihoreanul says:

   Daca indemnul de a te spala pe maini ti se pare un afront adus orgoliului, nu prea ai ce cauta liber pe strada.

  • ghost says:

   Raceala19… Se pare ca parintii tai nu te-au invatat cele mai elementare reguli de igiena. Esti unul din cei care nu se spala pe maini dupa ce mergi la buda. Apoi te duci cu mainile jegoase sa-ti iei produse de patiserie de la magazin cu autoservire. Ca nu cumva sa te supui conducatorilor. Care iti scad salariul daca te speli pe maini. Mai bine sa infectezi oamenii cu rahatul tau care ti-a ramas sub unghii si pe chiloti, pentru ca nu folosesti hartie igienica si pentru ca refuzi sa te speli pe maini. Esti un jeg nespalat. Spalat doar pe creier.

   • Unguru Sultan says:

    Jeg ești tu boule, ai grija cum pizda matii vb, tampitule. De unde știi tu mă ca nu se spala omu asta pe mâini, tampitule, da ce plm, suntem chiar retardați cu toții în România, sa ni se spuna la nesfârșit sa ne spălăm pe mâini, NORMAL CA NE SPĂLĂM PE MÂINI, piptpalacule ! În nicio tara din Europa nu li se spune oamenilor la tv non stop spălați-va pe mâini, purtați mască, numai în România vezi asta, ca noi suntem rahatii lumii.

    • Vasile says:

     Da, românii sunt cei mai retardați din Europa! Statistic, nu păreri. 40% sunt analfabeți funcționali, media în țările dezvoltate este de 9%.

    • Strix says:

     La ce pornit esti ungure, e evident ca nu te speli pe maini, sau doar asa cateodata cand iti mai aminteste ma-ta. In alte tari nu trebuie sa le zica, fiindca nu sunt atat de redusi ca tine si toti cretinii care activati pe-aici.

    • ghost says:

     Se pare ca si tie trebuie sa ti se aminteasca sa te speli. Din moment ce sari in apararea unuia care spune ca indemnul la igiena face parte dintr-o programare mentala, conspiratie mondiala in care vei fi supus conducatorilor. Ma-ta nu te-a invatat sa te speli? Sa nu puti cand iesi pe strada. Alt jegos, spalat pe creier.

 7. Darius says:

  Din cauza unor astfel de progenituri vom amâna tot mai mult revenirea la normalitate.

  Profesor?.. e doar un circar

  • anonim says:

   daca asupra elevilor a avut un efect pozitiv, gestul profesorului e chiar ok. in vremurile astea cand in copii este indusa starea panica din toate partile e chiar binevenita orice ideie pt ai mai linisti !

 8. Misu says:

  Eu sper sa moara ma-sa
  Poate asa o sa renunte la atitudinea de betiv si va sta inchis intre 4 pereti departe de societate

 9. Unom says:

  Petru ca userul @Raceala19 ne tot da tot felu de citate și texte preluate de pe la diverși “experți” si “luptători contra spălări de creere” , vin și eu cu un citat din CTP , care punctează foarte bine în cazul de fata :
  „Acest ins a folosit sala de clasă, plătită de la buget de stat, s-a folosit de elevii veniţi aici să înveţe, s-a folosit de titlul său de profesor pentru a-şi promova aceste idei. Aşa ceva nu poate să nu fie sancţionat şi nu poate să continue. Şi după ce este dat afară din sistemul şcolar nu are decât să posteze câte filmuleţe doreşte, să nu i se ia libertatea de expresie, să se ducă prin pieţe împreună cu Cristi Puiu şi Viorel Cataramă şi să protesteze, dar nu în calitate de profesor”

  • Răceala 19 says:

   Domnule Unom,

   CTP e plătit de o televiziune, televiziune care e plătită de un guvern. Guvern care e o rotiță a guvernării Mondiale… o rotiță a morții albe.
   Guvern care ne vrea binele.
   Când un guvern îți vrea binele, trebuie să fugi.
   Cu tot respectul,prefer sursele alternative de informare.

   • Radu says:

    Dar sunt curios, tu nu îți vrei binele? Sau binele alor tăi părinți, care poate au o vârstă? Dă-l dracului de guvern, de acord. Dar spală-te mă pe mâini. Stai la distanță. Poartă o mască să-i protejezi pe cei din jurul tău, că nu ești doar tu în comunitatea de care aparții!

   • ghost says:

    Raceala19… Guvernul nu-ti vrea binele… Fugi, poate pici cand ajungi la capatul pamantului. Pentru ca probabil sursele tale alternative iti spun ca pamantul e plat.

    • Yard says:

     Hai sictir ghost,
     Trage folia de protecție la-o-parte și ai să descoperi culoarea roșie-sângerie,culoarea PCR–ului.
     Da,guvernul ne vrea binele(când zboară porcu’)

     • ghost says:

      Ia-l pe raceala cu tine si sariti impreuna, tinandu-va de mana, de pe marginea pamantului. Poate asa am scapa de cei pe care dupa ce tragi folia de protectie, apare carnetul rosu de pesedist.

   • Unom says:

    Stimabile, dl. CTP e plătit ȘI DE O (nu doar de una) televiziune care aparține de o firma PRIVATA, e acea firma care e printre cei mai mari contribuabili la bugetul local, deci nu e plătit de STAT sau de GUVERN.
    Acel “individ”, în schimb, e plătit din BUGET sa EDUCE copii nu sa își exprime părerile personale în spațiul public și în timpul orelor de curs. REPET, plătit din bani PUBLICI și aflându-se în timpul SERVICIULUI!!!
    referitor la Guvern, de ce nu fugiți dv. dacă considerați ca “GUVERNELE” (din exprimare asa se înțelege) nu ne vor binele, de ce nu EMIGRAȚI???
    Acele surse alternative de care pomeneați de cine sunt FINANȚATE?? – asta nu va întrebați? Cine dorește cultivare unor “idei” de neîncredere si ura în cei ALEȘI (chiar democratic de cel putin 30 de ani) sa ne conducă? Daca considerați ca SOCIETATEA în care trăim nu mai e compatibila cu convingerile dv fata de valorile ei, de ce nu o părăsiți, totuși trăim într-o societate DEMOCRATICA în care aveți libertatea de a ne părăsi și a va alege alta, care sa corespunda CRITERIILOR dv.

 10. Mirela Gaadt says:

  Bravo, felicitări domnului profesor care a avut o asemenea atitudine, împotriva bătăii de joc la care sunt supuşi copiii noştri, să stea ore în şir cu mască pe față, să fie carantinați fără a fi testați, amenințați că vor face şcoală online, care numai “şcoală” nu se poate numi, cei disperați de frica virusului să stea în casă şi cu zece măşti dacă vor, dar nu vă mai bateți joc şi nu mai agresați şi abuzați psihic copiii!

  • Cretacic says:

   Ti-as da o replica pe masura comentariului tau, dar nu ma pot cobora asa jos. Deci ma voi multumi sa spun ca e trist ca orice cretin/a ca tine are voie sa se reproduca. Sa speram ca intr-un viitor apropiat se vor instaura niste limite si cerinte… nu te miri ca a ajuns tara asta in situatia in care e.

 11. esad says:

  Era clovn si fara masca, nu trebuia sa si-o puna

 12. vasi says:

  nu are ce cauta in invatamant un asemenea specimen. Sa iti fie rusine Nelu Pop! Sa dea Dzeu sa ti se imbolnaveasca cei apropiati de covid19 si sa vedem ce filmulete mai postezi dupa aceea.

 13. traian says:

  Nelu pop, cate clase ai ?! ca, asa pari foarte retardat

 14. Nemo says:

  Felicitari domnului Nelu Pop!!!

 15. Iuonas says:

  Cacaciosul asta de profesor parvenit trebuie dat afară din învățământ pentru todeauna, un astfel de specimen nu are ce căuta cs profesor, el este dus cu pluta, un prostoc ordinar si mizerabil, cum naiba ajuns un astfel de intrus profesor.

 16. cornel says:

  O meritat asta ca sa fii dat afara din invatamant? Asta insemana sa fii prost

 17. drop says:

  Nu exista virus, totul e o manipulare

 18. Jos idiotii si maimutele says:

  Vad ca Bihon a sters toate mesajele de incurajare a domnului profesor. In Anglia copii tin orele fara masca si pot sa iasa in pauza la aer liber. Doar niste idioti potsa faca o lege care impune elevilor sa stea toata ziua in aceeasi camera sau sala de clasa fara sa poata iesi la aer liber. Si expertii in domaniu incurajeaza petrecerea timpului in aer liber.

 19. Viziunea atractivã says:

  În loc de STABOLON hai sã facem un circ! Fix, Circul VARADINUM! Al Oradiei. Caii etc de la ZOO care rãmâne pe loc chiar se extinde ca şi ZOOM al ŢÃRII CRIŞURILOR.
  Clujul are grãdinã botanicã, de exemplu, dar nu are papagali.
  Dresurile, dansurile şi acrobaţiile vor face din ZOOM-ul orãdean, un complex de atracţie unic chiar şi faţã de Timișoara, cu zoo, grãdinã botanicã, circ, totul la un loc. Pe locul ÎNGHESUITULUIi de STABOLODION, banal cum are toatã lumea, inclusiv Tg.Jiu.

 20. Adrian says:

  Bravo ! Ma bucur ca inca mai exista razboinici pentru drepturile si libertatea noastra. Incå mai existå cineva care se gåndeste cu capul pe umeri la drepturile si libertatea noastra a oamenilor, putini si rar dar mai existå. Tuturor celor care sustine masurile de austeritate si cedeaza totul asupra parlamentarilor o sa ajungeti sclavi cu botnite si arestati pe domiciliu, nu mai låsati paranoia si frica sa va månånce
  sufletul !!! Bravo profesore !!! Esti un adevarat erou !! Respect !!! Adrian dk

 21. Yard says:

  Respect Profesore!

 22. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ce vrea PSD de la Guvernul Cîțu, pentru Bihor

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Doi orădeni, numiți secretari de stat. Bihorul are acum șase oameni în Guvern!
  1

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  #OraISO Creativitate în Restaurante!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Clarfon marchează pe 3 martie Ziua Mondială a Auzului, prin testarea gratuită a auzului in toate cabinetele din România!

  BIHON Opinii

  Accident rutier. Recuperarea sumelor plătite de asigurator

  Mapamond

  Globurile de Aur 2021: Filmul „Nomadland” și serialul „The Crown”, marii câștigători ai galei. Vezi lista câștigătorilor

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.