bihon.ro Web analytics

Un strop de culoare la început de primăvară

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Un strop de culoare la început de primăvară

Elevii s-au bucurat de interacțiunea cu alți colegi Foto: Maria Duma
Reactualizat la:
Activitățile au avut loc în cadrul proiectului Erasmus + „Colors”, derulat împreună cu școli din Spania, Suedia, Turcia, Serbia, Grecia și România.
Scris de Crina Dobocan - Activitățile au avut loc în cadrul proiectului Erasmus + „Colors”, derulat împreună cu școli din Spania, Suedia, Turcia, Serbia, Grecia și România.

La inițiativa prof. înv. primar Maria Duma, Colegiul Național „Iosif Vulcan” derulează proiectul Erasmus + „Colors” 2020-1-SE01-KA229-077901_5. Acesta se desfășoară din 1 septembrie 2020, până la 31 august 2022. În proiect sunt implicați elevi și profesori din șase țări: Spania, Suedia, Turcia, Serbia, Grecia și România. Pentru acest proiect, colegiul orădean a obținut o finanțare de peste 18.000 de euro.

„«Colors» este un proiect de parteneriat cu schimb interșcolar, fiind implementat la învățământul primar din unitățile școlare din șase țări (Grecia – „4 DimotikoPefkon”, România – Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea, Spania – „Ceip El Peñascal”, Serbia – PU „Nasa Radost”, Suedia – „Johannesskolan”, Turcia – „Sehit Polis Volkan SabazIlkokulu”). Pornind de la „Teoria Inteligențelor Multiple” a lui Gardner, proiectul dorește să dezvăluie tipurile de inteligență pe care elevii le posedă și să le valorifice prin activitățile planificate”, a spus Maria Duma, coordonatorul proiectului.

Activitățile au început în septembrie – octombrie 2020, cu aplicarea chestionarului de identificare și evaluare a tipurilor de inteligențe, au continuat cu activități prilejuite de Ziua Mondială Origami (în luna noiembrie 2020), iar în decembrie 2020 a fost marcată Ziua Protejării Biodiversității, prin activitatea „Protejează viața pe Pământ” și prin alte acțiuni foarte interesante.

Ziua Siguranței pe Internet – „Împreună pentru un internet mai bun” a fost sărbătorită la 9 februarie 2021, iar Dragobetele a fost prezentat partenerilor de proiect la 24 februarie 2021.

Întâlniri online

În luna martie (15-19 martie 2021) s-au desfășurat trei întâlniri online între 3 clase de ciclul primar de la „Ceip El Peñascal”, din Segovia (Spania), școală parteneră în cadrul proiectului „Colors”) și 3 clase de la Colegiul Național „Iosif Vulcan”. Activitățile s-au derulat sub generiul „Let’s meet online”. La întâlniri au participat 150 de elevi și opt profesori din cele două școli.

Cadrele didactice din echipa de proiect sunt: dir. prof. Simona Martin; coordonator – prof. înv. primar Maria Duma; membri: prof. de limba engleză Teodora Popa, prof. înv. primar Angela Clonda, prof. înv. primar Anamaria Horga, prof. înv. primar Cătălin Lazăr și prof. înv. primar Aurelia Susan. Cu toții au sprijinit activitățile din partea celor mici, care au necesitat documentare, realizare de hărți ori prezentări în format PowerPoint, în limba de comunicare engleză.

„Activitățile au facilitat oportunități de discuții cu elevi de aceeași vârstă, aspecte ale vieții lor școlare. S-au prezentat materii preferate, mâncăruri specifice, cărți, filme dar și jocuri video favorite. Aceste activități de interacționare au fost gândite pentru a accelera procesul de învățare a unei limbi străine și pentru a da sens experienței de învățare la o vârstă școlară timpurie. Elevii claselor implicate au conștientizat diversitatea culturală, relaționând cu alți copii din Europa, au avut ocazia de a comunica în limba engleză, de a concluziona cu privire la similarități și diferențe între cele două țări, între cele două culturi”, a explicat Maria Duma.

La final, elevii au fost cuprinși de emoții și și-au exprimat dorința de a participa și pe viitor la activități care ies din tiparele vieții școlare de zi cu zi, care au „un strop de culoare”.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  FIFA a vândut 1,8 milioane de bilete pentru Cupa Mondială din Qatar
  Organizatorii au vândut 1,8 milioane de bilete pentru Cupa Mondială din acest an din Qatar, a anunțat miercuri FIFA, organismul de conducere al fotbalului mondial, înaintea următoarei runde de vânzare a biletelor, care va începe pe 5 iulie.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Începe Festivalul Medieval: defilarea cavalerilor, în Piața Unirii
  Joi seara, în deschiderea Festivalului Medieval, va avea loc „Parada coifurilor” - defilarea alaiului de personaje medievale, de la Cetate până în Piața Unriii.

  BIHON CAO

  Se întrerupe apa potabilă în zona blocului Cicero
  S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că, în ziua de joi 30.06.2022, din cauza lucrărilor de remediere a avariei apărute pe rețeaua de alimentare cu apă DN 125 mm PE situată în zona blocului CICERO, furnizarea apei potabile se va întrerupe total, între orele 08:00 şi 17:00.
  tombola lunii

  BIHON CAO

  Avarie în Nufărul. Se întrerupe furnizarea apei potabile

  BIHON CAO

  Anunț citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  România

  Mircea Bravo va juca într-un film de comedie realizat chiar de el. S-a aflat și data lansării în cinematografe
  Mircea Bravo, unul dintre cei mai urmăriți vloggeri din România, cu peste un milion de abonați pe YouTube, a făcut public trailerul oficial al comediei „Mirciulică”, un film de lungmetraj produs împreună cu asociatul său, Cristian Iliușan.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Recensământ în Bihor: Amenzi de până la 3.000 de lei pentru cei care refuză recenzarea
  Cu 20 de zile înainte de termenul-limită, 71% din populația țintă estimată a județului Bihor s-a recenzat.

  România

  ”Golden Gata de România” aproape finalizat. Podul peste Dunăre de la Brăila va fi deschis circulație anul acesta
  Ultimul segment de tablier metalic al podului peste Dunăre, de la Brăila, care va face legătura dintre sudul Moldovei, nordul Munteniei şi Tulceaa fost montat marți, 28 iunie.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.