bihon.ro Web analytics

Un strop de culoare la început de primăvară

De Crina Dobocan
Reactualizat la:

Un strop de culoare la început de primăvară

Elevii s-au bucurat de interacțiunea cu alți colegi Foto: Maria Duma
Reactualizat la:
Activitățile au avut loc în cadrul proiectului Erasmus + „Colors”, derulat împreună cu școli din Spania, Suedia, Turcia, Serbia, Grecia și România.
Scris de Crina Dobocan - Activitățile au avut loc în cadrul proiectului Erasmus + „Colors”, derulat împreună cu școli din Spania, Suedia, Turcia, Serbia, Grecia și România.

La inițiativa prof. înv. primar Maria Duma, Colegiul Național „Iosif Vulcan” derulează proiectul Erasmus + „Colors” 2020-1-SE01-KA229-077901_5. Acesta se desfășoară din 1 septembrie 2020, până la 31 august 2022. În proiect sunt implicați elevi și profesori din șase țări: Spania, Suedia, Turcia, Serbia, Grecia și România. Pentru acest proiect, colegiul orădean a obținut o finanțare de peste 18.000 de euro.

„«Colors» este un proiect de parteneriat cu schimb interșcolar, fiind implementat la învățământul primar din unitățile școlare din șase țări (Grecia – „4 DimotikoPefkon”, România – Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea, Spania – „Ceip El Peñascal”, Serbia – PU „Nasa Radost”, Suedia – „Johannesskolan”, Turcia – „Sehit Polis Volkan SabazIlkokulu”). Pornind de la „Teoria Inteligențelor Multiple” a lui Gardner, proiectul dorește să dezvăluie tipurile de inteligență pe care elevii le posedă și să le valorifice prin activitățile planificate”, a spus Maria Duma, coordonatorul proiectului.

Activitățile au început în septembrie – octombrie 2020, cu aplicarea chestionarului de identificare și evaluare a tipurilor de inteligențe, au continuat cu activități prilejuite de Ziua Mondială Origami (în luna noiembrie 2020), iar în decembrie 2020 a fost marcată Ziua Protejării Biodiversității, prin activitatea „Protejează viața pe Pământ” și prin alte acțiuni foarte interesante.

Ziua Siguranței pe Internet – „Împreună pentru un internet mai bun” a fost sărbătorită la 9 februarie 2021, iar Dragobetele a fost prezentat partenerilor de proiect la 24 februarie 2021.

Întâlniri online

În luna martie (15-19 martie 2021) s-au desfășurat trei întâlniri online între 3 clase de ciclul primar de la „Ceip El Peñascal”, din Segovia (Spania), școală parteneră în cadrul proiectului „Colors”) și 3 clase de la Colegiul Național „Iosif Vulcan”. Activitățile s-au derulat sub generiul „Let’s meet online”. La întâlniri au participat 150 de elevi și opt profesori din cele două școli.

Cadrele didactice din echipa de proiect sunt: dir. prof. Simona Martin; coordonator – prof. înv. primar Maria Duma; membri: prof. de limba engleză Teodora Popa, prof. înv. primar Angela Clonda, prof. înv. primar Anamaria Horga, prof. înv. primar Cătălin Lazăr și prof. înv. primar Aurelia Susan. Cu toții au sprijinit activitățile din partea celor mici, care au necesitat documentare, realizare de hărți ori prezentări în format PowerPoint, în limba de comunicare engleză.

„Activitățile au facilitat oportunități de discuții cu elevi de aceeași vârstă, aspecte ale vieții lor școlare. S-au prezentat materii preferate, mâncăruri specifice, cărți, filme dar și jocuri video favorite. Aceste activități de interacționare au fost gândite pentru a accelera procesul de învățare a unei limbi străine și pentru a da sens experienței de învățare la o vârstă școlară timpurie. Elevii claselor implicate au conștientizat diversitatea culturală, relaționând cu alți copii din Europa, au avut ocazia de a comunica în limba engleză, de a concluziona cu privire la similarități și diferențe între cele două țări, între cele două culturi”, a explicat Maria Duma.

La final, elevii au fost cuprinși de emoții și și-au exprimat dorința de a participa și pe viitor la activități care ies din tiparele vieții școlare de zi cu zi, care au „un strop de culoare”.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Sport local

  CAO a marcat 10 goluri în primul meci de pregătire

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Bilanț COVID: Aproape 800 cazuri noi în Bihor. Oradea a depășit incidența de 12‰
  În ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de către DSP Bihor au fost diagnosticați pozitiv 788 de bihoreni, iar alții 457 s-au vindecat de virus. 2

  România

  Accident violent pe Centura Caransebeș, între un TIR și un microbuz. O femeie a murit
  O femeie a murit și alte șase persoane au fost rănite, sâmbătă dimineața, în urma unui accident produs pe Centura Caransebeș, din județul Caraș-Severin, între un microbuz și un TIR. Toate victimele se aflau în microbuzul înmatriculat în Bulgaria.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă

  Mapamond

  A murit Louie Anderson, îndrăgitul actor din ”Viaţa cu Louie”
  Louie Anderson a murit la un spital din Las Vegas din cauza complicaţiilor cauzate de cancer, a spus Glenn Schwartz, publicistul său. Actorul avea 68 de ani. Anderson s-a interpretat pe el însuşi în serialul de animaţie ”Viaţa cu Louie” despre copilăria sa.

  Mapamond

  VIDEO | Un câine salvează un pui de căprioară de la moarte
  Un pui sălbatic este salvat dintr-un pârâu mocirlos de către un câine, aflat la plimbare cu stăpânul său. Internauţii l-au comparat cu celebrul Fenton.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Creaţiile lui Ovi Pascu, armonii de lemn, metal şi lumină
  La Galeriile de Artă – Reperaj s-a deschis expoziţia personală de sculptură mică şi iluminat ambiental a artistului plastic Ovi Pascu.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.