bihon.ro Web analytics

UPDATE! Formular online STS pentru completarea declarațiilor pentru persoanele care ies din casă

De Bihon.ro
Reactualizat la:

UPDATE! Formular online STS pentru completarea declarațiilor pentru persoanele care ies din casă

Reactualizat la:
Ministerul Afacerilor Interne a publicat modelul de declarații pe care cetățenii trebuie să le posede în cazul în care ies pe stradă.
Scris de Bihon.ro - Ministerul Afacerilor Interne a publicat modelul de declarații pe care cetățenii trebuie să le posede în cazul în care ies pe stradă.

Precizare! „De pe platorma stirioficiale.ro pot fi descărcate în continuare modelele declarațiilor pe proprie răspundere / adeverințe angajator în format PDF, care pot fi completate ulterior descărcării fișierelor. În cazul platformei formular.sts.ro completarea datelor se realizează anterior generării și descărcării documentului în format PDF”, transmite GCS.

UPDATE! Formular STS pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere și pentru adeverință angajator.

Completează online noul formular STS

„Platforma operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale le permite cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Menționăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora.

Este foarte important de menționat că datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului.

Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

Precizăm faptul că formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.

Precizăm faptul că formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale”, a anunțat sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică.


UPDATE! Autoritățile au simplificat modelele de declarații pe care trebuie să le prezentăm în cazul în care părăsim locuința.

Descarcă de aici Model Declarație pe proprie răspundere

Descarcă de aici Model Declarație Angajator

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Totodată, reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.

În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).

Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.


Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Menționăm faptul că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie. Astfel, în intervalul orar 22:00 – 06:00, circulația persoanelor pe stradă este permisă doar cu adeverințe pe proprie răspundere și/sau de la angajator.

Declarația pe proprie răspundere online

Declarația pe propria răspundere poate fi completată și online.

Potrivit ministrului Marcel Vela, declarația poate fi prezentată autorităților și în format electronic, fiind o metodă mai simplă și mai eficientă. Datele personale rămân salvate în caz de o viitoare completare a unei alte declarații, iar la final declarația se primește pe e-mail în format electronic, la interval de câteva secunde.

Ordonanță militară: se închid mallurile. Fără grupuri mai mari de 3 persoane pe străzi. Granițe închise pentru străini

 

70 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ungureanu says:

  Bun bun, firmele cand le inchideti? Sunt firme in Bihor care au odata 200-300 de angajati… pe strada ai voie minim 3 dar la job? Prea mult timp asteptat in care riscul e si mai mare..

 2. morons says:

  Birocrati pana la moarte.
  Luptam cu virusul prin formulare si adeverinte.
  Parca sunt retardati toti.

 3. Andrei says:

  Stie cineva?se poate merge la.pescuit daca mergi singur sau cu inca o persoana….pe raza localitatii tale?

 4. Si firmele? says:

  Si firmele cu peste 100-200 de angajati, de ce nu le inchideti??

 5. Corectați, vă rog says:

  Ce facem cu motivaţia din art.4, lit.b, din Ordonanţa 2 ?
  Nu este scrisă ca şi opțiune în Declaraţia (de motivare)pe propria răspundere? Deși Ordonanţa o menţioneazã.

 6. Graur says:

  Alo miliția magazinul lui baba zică din Dobrești de țigări din contrabandă funcționează și acum vin nenumărați clienti

 7. Rodica Manz says:

  TREBUIE ADAUGAT CA SE COMPLECTEAZA DE CEI CARE IES NOAPTEA INTRE 22-6/////////////////////////////////////

 8. Raul Oradea says:

  Îți dai seama ca cei de vârsta a 3’a acuma intra pe bihon sa retranscrie declarația !!! Ma , ce substanțe consumati când publicați așa ceva ? Primăria sa facă bine sa pună declaratii in magazine si unde sunt frecventate locurile cu ce vârstnici sau mai bine cam in toate locurile ! Nu mai am tuș in imprimanta si îmi tremura mâna sa scriu atâta , prefer sa joc barbut cu hamsterul decât sa scriu atâta !!! Vreau sa completez o declarație de acest gen dar de unde sa o iau ? Taxe la stat am plătit destule încât sa primesc o hârtie cu tuș de 0,20 de bani !!!!!!!!

 9. SIMONA CURA says:

  Ar trebui sa fie obligatorie completarea ei si pe parcursul zilei nu doar a nosptii, deoarece noaptea nu se iase asa mult ca si ziua. Ziua sunt sansele mai mari sa avem tangente cu persoane infectate decat noaptea. Obligati si ziua nu sa ne plimbam hai hui ca sunt o gramada de persoane ce ies aiurea nu cu un scop motivat.

  • Bravos says:

   Noaptea iase hoții care venit acase și nu avut acuma ocupație. Venit ambasadorii acase.URAAAAA
   Ne-au spus din start că măsurile se iau treptat. Nu vă temeți că veți avea timp să vă plângeți și de abuzurile care urmează. Yeah,Yeah,…. spank me!!!

  • Tipic prostesc says:

   E pentru zi, declaraţia. Fiecare a înţeles ce a vrut nu ceea ce trebuie.

 10. Anonimul says:

  Pana la urma nu-mi extrem de clar aceasta ne ajuta in intervalul 22,00-6,00 sau este valabila si pentru tot timpul zilei ?
  Daca citesc atent Art. 4 din O.M nr. 2, in intervalul 6,00-22,00, pentru timp scurt se poate iesi din casa pentru cumparaturi, plimbarea animalului de companie sau o plimbare scurta cf. pct. e).

  • Mea cursa says:

   Eu credeam că noaptea este interzisã ieșirea.
   Cã numai ziua ar fi fost nevoie.Când redactezi texte, trebuie să fii matematic, pentru cã faptele pot fi.
   De aici confuzii de interpretare ca şi pe acest articol, comentariile.

 11. ROBERT says:

  ATI UITAT SA PRECIZATI DUPA ce ORA, ADICA SEARA DE LA ORA 22 PANA LA 6 DIMINEATA !

 12. Mari says:

  Ok, o descarc. Nu am imprimantă, unde o printez?

 13. Adeverinta? says:

  Daca nu am iesit din casa de mai bine de 1 saptamana, si nu am acasa imprimanta dar trebuie sa ma duc in control la medic, ce fac?
  Adica inteleg ca trebuie sa am adeverinta, dar cum fac rost de ea??
  Prin “control la medic” inteleg un control la o sarcina de 31 saptamani !

 14. Mark says:

  Puteti sa pupati libertatea castigata la revolutie….

 15. SRG009 says:

  Da. Efectele virusarii se vad si peste o luna…Sa zicem ca azi iei virusul, are minim 14 zile incubatie, prin ziua a 14-a incep simptomele, nu te panichezi, incepe febra, dureri de gat si cap, incepi sa te iei de ganduri. Dupa 2 zile vezi ca nu mai respiri bine, te panichezi, chemi numerele speciale si anunti, te duc cu izoleta in cortul din fata spitalului unde se face triajul, un medic iti face testul, e clar pozitiv. Te baga pt un TAC, vede ca plamanii sunt foarte inflamati, ai o pneumonie bilaterala hemoragica. Te baga in preterapie intensiva, deocamdata cu balon cu oxigen, nu te intubeaza. Nimeni nu are voie sa vina la tine, esti singur tu cu tine si teroarea ta.Dupa 2 zile horcai, nu mai poti respira deloc, virusul a provocat o reactie hiperactiva a sistemului imunitar, care a dus la inflamarea totala a spatiilor interstitiale din plamani, nu mai trece oxigen. Esti intubat, daca ai noroc sa gasesti locul si aparatura libera. Un furtun gros ca ala de stropit gradina ti se baga in plamani, de acum aparatul respira pentru tine, e dureros si tu esti constient tot timpul. Incepe lupta, care rezista mai mult, virusul sau plamanii tai? La baiatul acela de 38 de ani, primul infectat din Italia, intubatia a durat 2 saptamani. El a invins, tu nu. Dupa 2 saptamani, cedezi. Esti bagat intr-un sac gros de plastic, esti stropit cu clor, bagat intr-un sicriu si urcat intr-un camion al armatei. In orasul tau nu mai sunt locuri la cimitir, nici crematoriul nu face fatza, asa ca esti dus in alta regiune unde esti cremat. Fiul tau primeste un telefon:”maine, la ora x, du-te si ia urna cu cenusa tatalui tau, sa vii din timp ca este coada. ” Astia sunt timpii. Nu e fictiune. E realitate. E ce se intampla acum in Bergamo. In Romania nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi.
  #StaiAcasa!

  • DIAVOLESCU says:

   Debilule nu mai panica oamenii.

   Din 1000 de oameni doar 3 mor EXCLUSIV din cauza virusului de rahat.

   Restul au murit din cauza bolilor grave multi in faza terminala.

   Mortii au fost incinerati pentru ca spectacolul sa continue fiind interzise inmormintarile cu multi apropiati.

   #IesitiDinCasa

   • Ed says:

    Si tu esti mai debil
    Chiar daca a spus si cel de mai sus niste informatii gresite (max 14 zile pana la simptome nu minim) victimele nu mureau de la alte boli
    A murit o fata de 6 ani si una de 13 fara probleme
    Au mai murit alti tinerii de 14, 17 ,21 de ani
    NU MOR DOAR DE LA ALTE BOLI!
    citeste inainte sa spui

 16. Popey the Sailor says:

  Sufletele noastre sunt teraformate sub ciocanul urâțeniei cotidiene.
  Fiecare zi de inhalat balustrade de inox, betoane, termopane, moruni din plastic, balcoane închise cu ferestre tip autobuz, cefe de primari transpirați, coafuri de secretare acre, toate astea ne urâțesc și pe noi pe dinăuntru.

  O curvă se caca pe câmp.
  Are autorizație?

 17. Eu says:

  Eu merg la munca respectand regulile de igiena. Prefer ca, dupa criza Covid 19, sa mai am loc de munca. Nu vreau mici somaj tehnic, nici pierderea locului de munca.

  • Hahaha says:

   As merge si eu la munca, doar ca restaurantele si saloanele de infrumusetare s-au inchis din data de 17 !!
   De ce plm nu se inchid atunci si magazinele de bricolaj, fabricile de pe borsului si tot ce nu tine de farmacii si alimente??

 18. Maya says:

  Stie cineva daca am voie sa imi duc prietenul cu masina la munca? El nu are permis. Ce trebuie sa bifez pe declaratie?

 19. alttds says:

  Modelele s-au schimbat inca de ieri seara pe pagina storioficiale.ro. Anuntyul cu schimbarea a fost pus pe stirioficiale.ro azi 26.03 la ora 12:30. Voi ati actualizat articolul abia la 13:42. Daca primea amenda cineva care lua vechea declaratie de pe pagina bihon, va dadea in judecata si voi erati de vina. RUSINE !

  • Victor says:

   Aberezi la greu.
   Vechile declaratii sunt valabile oricum, noua versiune este doar o forma simplificata, adica necesita doar datele specificate in lege.

 20. Remus says:

  In 2 saptamani nu au fost in stare sa faca nici macar un formular bun si oficial…. e al 3-lea deja. Cel vechi mai ramane valabil?

 21. Cumpărături,plimbat animal de companie

 22. data says:

  trebuie alta in fiecare zi? vad ca are si data pe ea

 23. Calin says:

  Buna ziua,

  As putea sa merg cu aceasta declaratie, sa bifez punctul 2, dupa apa de la izvor la Alparea? Din Oradea?

  Va multumesc,
  Calin

 24. Anonin says:

  Nu recomand completarea acestei ordonanțe sts. Se salvează toate datele la ei.

 25. Mi says:

  Se adună fonduri pentru dotarea spitalelor din Bihor, prin SMS trimis la 8837 cu textul BIHOR

 26. Mi says:

  Prin SMS la 8837 cu textul BIHOR se fac donații de 2 euro, pentru dotarea spitalelor din Jud.Bihor în această v perioada

  • T. says:

   1. Băncile o să fie salvate din banii noștri.
   2. Tarom va fi salvată din banii noștri.
   3. Politicienii, generalii, securiștii, voiculeștii, vâlcovii, udrele și opreștii o să-și păstreze pensiile speciale și salariile colosale, prefăcându-se că donează unor fundații și asociații care sunt, de fapt, tot ale lui Voiculescu-Năstase-Constantinescu-Cocoș-Vâlcov.

 27. Black Night says:

  Si fetele proaspat intoarse din Italia au dreptul la ajutor! Lasa-ti noaptea oamenii legii sa i-si faca datoria! Au in dotare masca (de gaze), baston de cauciuc,dar si catuse pt.izolare!

 28. CrisDumi says:

  Adta înseamnă “online” pentru “neterminații” de la PNL … completezi formularul, îl descarci pe device, îl printezi ca să-l poți semna olograf, apoi îl scanezi și îl încarci iar pe device ca să-l salvezi și să-l poți vizualiza la cererea vreunui “milițian” !?!

 29. Graur says:

  Formularele la hoții de paduri cine le da, noaptea asta la ora 2 au trecut 4 platforme cu remorci pline pe ăștia nu i vede nimeni ce legali șanț noaptea că hoții

 30. Graur says:

  Taganii din Dobrești vin toată ziua la bă ba a din mijlocul satu ii după țigări de contrabandă fara nici o declarație

 31. România

  Alertă la Ministerul Sănătăţii. Director, depistat cu coronavirus/ Nelu Tătaru, testat de urgenţă pentru COVID-19
  Ministerul Sănătăţii anunţă că şeful Corpului de control - directorul Direcţiei Control şi Integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii (MS) - a fost depistat pozitiv cu infecţie cu noul coronavirus.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  România: locul 23 la nivel mondial, lider între vecini
  Cazurile de persoane infectate cu coronavirs se înmulțesc de la o oră la alta.

  România

  Primul român arestat pentru că a fugit de un filtru de control
  Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a transmis sâmbătă că un român a fost arestat pentru că a fugit de un filtru de poliție.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ordonanța militară nr. 7: Se suspendă zborurile spre 9 țări. Încă un oraș intră în carantină
  Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au prezentat sâmbătă Ordonanța Militară nr. 7. 8

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Și-a donat primul salariu de medic rezident pentru a face măști de protecție
  În urmă cu mai bine de cinci ani, David Banda salva, împreună cu un prieten, viața unui om.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Internaționalii bihoreni sunt „nerăbdători să reînceapă antrenamentele"
  Internaționalii bihoreni Claudiu Micovschi și Ricardo Farcaș sunt în Italia și așteaptă depășirea crizei de coronavirus. Singurul care s-a repatriat fiind atacantul Patrick Gânțe.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.