bihon.ro Web analytics

Va „cânta pădurea” la Băile 1 Mai

De Simona Drimbău

Va „cânta pădurea” la Băile 1 Mai

În data de 03.10.2021 Direcția Silvică Bihor în colaborare cu Garda Forestieră și alături de partenerii din Ungaria – Fundaţia Cântă Pădurea organizează o nouă ediţie a manifestării cultural-artistice „Cântă Pădurea”.
Scris de Simona Drimbău - În data de 03.10.2021 Direcția Silvică Bihor în colaborare cu Garda Forestieră și alături de partenerii din Ungaria – Fundaţia Cântă Pădurea organizează o nouă ediţie a manifestării cultural-artistice „Cântă Pădurea”.

Distracţie, valori forestiere, arte, prietenie, reîncărcare fizică şi mentală sunt cele promise de organizazori.

Vineri, 24 septembrie, la sediul Direcţiei Silvice Bihor a avut loc semnarea protocolului trilteral de colaborare în vederea organizării acestui eveniment. Protocolul a fost semnat de către Szabo Lajos preşedintele fundaţiei Cântă Pădurea, Suciu Teodor directorul Direcţiei Silvice Bihor şi Timaru Nicolae reprezentantul Gărzii Forestiere Oradea.

Ca și în edițiile anterioare şi acesta cea de a 6-a ediţe vor fi organizate ateliere de joacă pentru copii în vecinătatea cantonului Băile 1 Mai, parcurgerea unui traseu tematic pe ruta canton silvic Băile 1 Mai – loc de desfășurare a concertului (cca. 800 m), traseu pe care publicul participant are ocazia să afle informații despre pădure ca ansamblu, speciile de arbori întâlniți, specii de plante și alte informații legate de pădurea ca ecosistem. Prezentarea va fi interactivă reprezentanții domeniului silvic vor răspunde la întrebările celor prezenţi.

Va avea loc şi un concert de muzică de populară, muzică de cameră, corală, clasică și simfonică-instrumentală într-un cadru natural deosebit, reprezentat de pădurea Băile 1 Mai, administrată de D.S. Bihor.

Vor interpreta cvartetul Filarmoncii de Stat Oradea, corul Liceului de Arte Oradea, tinere speranţe ale Liceului de Arte Oradea, precum și coruri și ansambluri instrumentale din Ungaria. Va avea loc de asemenea o prezentare de modă în spiritul conştientizării ecologice.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Vânã de arcuş, frunză în frecuş, vânta e retuş says:

  Petul sună – vant, doza o aruncã sunetul de harpã de la sarma lungã şuierã prin coaste și se bate toba în carcase pungã, vioara e o vântã.

 2. Mapamond

  Alarmă în şcoli: Elevii le dau pumni colegilor ca în „Jocul calamarului”, serialul coreean de pe Netflix
  Nebunia este foarte populară în rândul elevilor din şcolile primare şi gimnaziale, care, teoretic, nu ar fi trebuit să vadă produsul TV, deoarece este interzis copiilor sub 14 ani.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Salonul Internațional de Artă Naivă Oradea se pregătește să-și deschidă porțile
  Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, partener fiind Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  La mulți ani, Armata Română!
  Luni, 25 ocombrie e Ziua Armatei Române, iar militarii locali de la Garnizoana Oradea organizează la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie Oradea o ceremonie militară cu intonarea imnului de stat, slujbă religioasă, alocuţiuni, depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori.

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă

  BIHON CAO

  Întrerupere furnizare apă

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Ultimul scărar din Bihor care reface „drumul pâinii”
  „Luați scări !”, „Luați scări!”, „Hai la scări!”. E un strigăt care se aude din ce în ce mai rar pe ulițele din Bihor. Singurul care mai duce scări de lemn făcute chiar de el la vânzare cu căruța e Dumitru Buha din Cresuia.

  BIHON Sport local

  Debut cu dreptul pentru voleibalistele orădene

  România

  Noile restricții care intră de luni în vigoare: Carantină de noapte și certificat verde obligatoriu. Magazinele, deschise până la ora 21. Lista completă
  Începând de luni, 25 octombrie, de la ora 00:00, intră în vigoare noile restricții aprobate de CNSU și decise de Guvern, iar mai apoi publicate în Monitorul Oficial al României. 3

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.