Evaziunea fiscală (IX)

Evaziunea fiscală (IX)
Conform art. 9 alin. 1) lit. d) din Legea 241/2005 constituie infracţiune de evaziune fiscală şi se pedepsește cu închisoare de la 2 ani la 8 ani şi interzicerea unor drepturi, alterarea, distrugerea sau ascunderea de acte contabile, memorii ale aparatelor de taxat ori de marcat electronice fiscale sau de alte mijloace de stocare a datelor.

Dacă prin această faptă s-a produs un prejudiciu mai mare de 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, limitele pedepsei vor fi de la 7 ani la 13 ani, iar dacă prejudiciul este mai mare de 500.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, limitele pedepsei vor fi de la 9 ani la 15 ani.

Alterarea presupune fie modificarea datelor deja înregistrate de aparatele de taxat ori de marcat, fie modificarea aparatului, astfel încât acesta să nu mai înregitreze, ori să înregistreze mai puțin.

Ascunderea actelor contabile se poate realiza prin mai multe modalități, de exemplu: cesionarea părților sociale unui terț și încheierea unui proces verbal de predare-primire fictiv cu acesta. Ascunderea actelor contabile reprezintă o metodă de sustragere de la îndeplinirea obligațiilor fiscale. O altă formă de ascundere este nerespectarea obligației de arhivare și păstrare a documentelor justificative și de evidență contabilă în cazul în care contribuabilul are intenția de a se sustrage de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

Evaziunea fiscală (VIII)

Evaziunea fiscală (VII)

Evaziunea fiscală (VI)
Evaziunea fiscală (V)
Evaziunea fiscală (IV)
Evaziunea fiscală (III)
Evaziunea fiscală (II)
Evaziunea fiscală (I)

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !