bihon.ro Web analytics

Orban: Terasele vor fi închise după ora 23:00. De fapt sunt „cluburi mascate"

De Bihon.ro
Reactualizat la:

Orban: Terasele vor fi închise după ora 23:00. De fapt sunt „cluburi mascate"

FOTO: BIHON
Reactualizat la:
Premierul Ludovic Orban a declarat la începutul ședinței de Guvern, că s-a decis ca terasele să fie închise după ora 23:00.
Scris de Bihon.ro - Premierul Ludovic Orban a declarat la începutul ședinței de Guvern, că s-a decis ca terasele să fie închise după ora 23:00.

„Ieri (marți) am avut reunirea CNSU. La propunerea specialistilor din cadrul consiliului de suport tehnico-științific am formulat câteva propuneri pentru Guvern, pentru a fi adoptate în cadrul Hotărârii de Guvern privind starea de alertă, cele mai importante măsuri sunt: Posibilitatea de limitare a programului pentru terase, în special, dar și pentru alte activități economice similare. Această limitare a programelor urmează a fi decisă de CNSU, fie la propunerea comitetelor județene pentru situații de urgență, fie la propunerea grupului de suport tehnico-științific, pentru acele localități, județe, în care există un nivel ridicat de răspândire a virusului”, a declarat premierul Orban la începutul ședinței de Guvern.

Limitarea numărului de clienți, la numărul de scaune

„De asemenea în ceea ce privește organizarea activității pe terase, propunerea CNSU este aceea de a limita numărul de clienți care se află în același timp pe terase, la numărul de locuri disponibile pe scaune. Știm foarte clar că foarte multe terase se transformă pur și simplu în discoteci, în cluburi. De fapt sunt cluburi mascate. Aici, evident că riscul epidemiologic este foarte mare în cazul desfășurării altor activități, decât activitățile de servire a mesei, sau de consum de băuturi alcoolice sau nealcoolice. Măsura pe care o vom impune este aceea de a limita numărul clienților la numărul de locuri pe scaune care există pe terasă”, a precizat premierul.

Comitetele județene decid obligativitatea măștilor, în spații deschise

„De asemenea propunerea CNSU este aceea de a impune obligativitatea portului măștii și în aer liber, în anumite spații, în anumite intervale orare. Practic, vom împuternici comitetele județene pentru situații de urgență de a decide obligativitatea portului măștii în anumite spații deschise în aer liber, care sunt foarte aglomerate și unde nu există posibilitatea asigurării unei dinstanțe fizice de protecție, de minim 1,5 metri. Sunt foarte multe zone în aer liber cu astfel de aglomerări. Este vorba despre piețe. Sunt piețe aglomerate, unde circuitele nu permit păstrarea unei distanțe fizice, unde se formează cozi, inclusiv interacțiunea între vânzători și clienți este foarte apropiată. Este de exemplu vorba de faleze, este vorba de târguri, este vorba de diferite festivități sau serbări care vor fi, mai ales că în localități se vor organiza pe perioadă electorală zile ale localităților și alte tipuri de activități. Și aici va trebuie să se ia astfel de măsuri de obligativitatea a portului măștii. Sigur, măsura este doar în anumite spații în aer liber și doar în intervalele orare în care există aglomerație”, mai explicat Ludovic Orban.

Obligativitatea purtării măștilor în spațiile aglomerate

„De asemenea, pe cursele feroviare sunt peroane de așteptare, mai ales pe rutele foarte aglomerate unde nu se poate păstra distanța fizică. De asemenea, în stații, locuri de așteptare a mijloacelor de transport. Sunt anumite fabrici când ies de la muncă și mai ales persoanele care se află în așteptarea mijloacelor de transport, se creează o aglomerație foarte mare. Și acolo există un risc crescut de răspândire a virusului iar apărarea sănătății se poate dispune prin obligativitatea purtării măștilor de protecție”, mai detaliat premierul.

Măsurile se vor dispune local

„Noi permitem prin Anexa Hotărârii de Guvern, adoptarea unor astfel de decizii de către comitetele județene pentru situații de urgență, la propunerea DSP-urilor, care trebuie să facă o evaluare a riscului epidemiologic pentru diferitele categorii de activități. Ele se vor dispune local, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, dispune obligativitatea portului măștii pentru anumite activități și în anumite intervale orare în care se formează aglomerația”, a conchis premierul Ludovic Orban.

Alocațiile copiilor vor fi majorate treptat, cu câte 20%, până în 2022. Prima creștere, 1 septembrie

Orban: Nu se închide nimic. Anumite activităţi, unde, de regulă, după ora 23:00, există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise

K.Iohannis: E un moment critic, iar măsurile de protejare a populației sunt extrem de importante acum

7 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Salvați says:

  Daţi ordin militar.

 2. altuss says:

  Instaurarea Regimului Terorii.

 3. antiprosti says:

  daca sun mascate e ok, masca protejaza 🙂

 4. m😁epenele says:

  Baa ,zdrean1a ,”club” mascat ai facut tu don sediul guvernului. Esti de o incompetenta galactica.
  Iar seful tau de o prostie rara. Nu ma mira ca ati fugit de confruntarea cu Dancila! 😁

 5. ? says:

  Defapt mascat e Orban cu tot guvernul ..
  Rău îmi pare că am votat PNL.
  Mai votează pula cu PNL.

 6. Mapamond

  Numele pe care Prințul Harry și Meghan Markle l-au ales pentru un câine adoptat, obscen în România
  Ducii de Sussex au adoptat un labrador negru, imediat după căsătorie dar nu au dezvăluit până acum numele acestuia. Termenul reprezintă moneda oficială a statului Botswana.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Lidia Popa: Palatul Poștelor reabilitat cu 4,3 milioane euro
  Clădirea este monument istoric și a fost construită în stil ecletic între anii 1894-1909. 1

  BIHON Sport local

  Eșec drastic pentru CAO. Orădenii mai pot spera doar la locul 2
  Echipa orădeană a pierdut cu 1-3 duelul cu CSM Satu Mare și mai poate spera doar la locul 2, promovabil în anumite condiții. 2

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Polaris, scoasă din jocul salubrității orădene
  RER Vest SA a rămas unic ofertant în licitația pentru contractul multianual, scos la mezat de Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Klaus Iohannis: Școala începe pe 14 septembrie. Restricții aplicate după trei scenarii
  Președintele Klaus Iohannis a anunțat scenariile după care vor fi aplicate restricții în noul an școlar, care va începe pe 14 septembrie. 5

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Dacian Palladi, reacție la scenariile Președintelui: „Decizia ultimă trebuie a fi recunoscută ca aparținând părinților și nicidecum statului”
  Membru al Consiliului Școlii Doctorale de Sociologie din cadrul Universității din Oradea, profesor asociat al Universității ”Emanuel” din Oradea, profesor la școala lui Mihai Neamțu, alături de nume sonore precum Cătălin Avramescu, Dacian Palladi a oferit multă vreme consultanță de orientare în carieră pentru elevi.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.