bihon.ro Web analytics

S-a stabilit constructorul pentru încă două tronsoane din Autostrada Transilvaniei, între Oradea și Cluj

De Costel Demian și Călin Corpaș
Reactualizat la:

S-a stabilit constructorul pentru încă două tronsoane din Autostrada Transilvaniei, între Oradea și Cluj

Reactualizat la:
În ziua în care s-a deschis tronsonul Biharia - Borș, CNAIR anunță rezultatul licitațiilor pentru încă două secțiuni de autostradă dintre Oradea și Cluj-Napoca.
Scris de Costel Demian și Călin Corpaș - În ziua în care s-a deschis tronsonul Biharia - Borș, CNAIR anunță rezultatul licitațiilor pentru încă două secțiuni de autostradă dintre Oradea și Cluj-Napoca.

CNAIR a transmis adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect «Proiectare și execuție Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Subsecțiunea 3A2: Nădășelu – Mihăiești (km 8+700-km 25+500) și Subsecțiunea 3B1: Mihăiești – Zimbor (km 0+000 – km 13+260)»”, transmit reprezentanții companiei.

Cele două secțiuni au o lungime totală de 30 de km.

Ofertantul desemnat caștigător este Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. ELECTROMONTAJ S.A., cu preţul de 1.390.614.495,32 Lei fără T.V.A.

Durata contractului este de 36 de luni, din care: 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este 60 de luni.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunerea eventualelor contestații si respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Stadiu autostrada A3 Oradea – Cluj

Reamintim că pe autostrada care va lega Oradea de Cluj mai sunt semnate contracte pentru încă trei tronsoane: Biharia-Chiribiș (28,5 km Trameco-Selina) și Zimbor-Poarta Sălajului (12 km – SC SA&PE CONSTRUCT SRL – SC SPEDITION UMB SRL – SC TEHNOSTRADE SRL), Nușfalău – Suplacu de Barcău (13,55 km – Nurol Insaat Ve Ticaret A.S.).

Ministrul Lucian Bode a trebuit să răspundă întrebărilor adresate de JB & BIHON, privind asumarea unui termen pentru finalizarea autostrăzii Oradea – Cluj Napoca. Însă ministrul a evitat să dea un termen precis pentru finalizarea întregii autostrăzi până la Cluj-Napoca, referindu-se la termenele contractuale pentru tronsoanele pentru care s-au semnat contractele.

În ceea ce privește tronsonul Chiribiș – Suplacu de Barcău, care nu are încă un contractor, ministrul Transporturilor spune că 23 noiembrie este termenul de depunere a ofertelor, în noua licitație inițiată. Lucrarea are prevăzute 6 luni termen de proiectare și 18 luni termen de execuție. Tronsonul Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău are data de 16 noiembrie ca termen de depunere a ofertelor, cu precalificare, pentru 12 luni termen de proiectare + 36 luni termen de execuție. “Include cel mai lung tunel din România – tunelul Meseș de aproape 3 km, lucrări în valoare de aproape 1 miliard de euro, cu TVA inclus”, spune Bode.

S-a deschis autostrada transfrontalieră Oradea – Debrețin!

3 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Rusu says:

  1,4 miliarde pentru 30 de km, este exorbitant de mult, cca 50 milioane pe km.

 2. cetatean says:

  Si ce daca au stabilit castigatorul licitatiei?? Semnati contractele si modificati legiile ca sa nu fie contestatii pana la infinit si sa aratati ca firmele alese o si sa lucreze si se termina la timp tronsonul. Si pana acuma am avut 14 ani in care au fost desemnate multe firme castigatoare inainte de alegeri, care numai au cerut bani si/sau au tras timpul 2-3 ani fara sa faca mare lucru. Aratati ca sunteti capabil birocratic ca platiti toate facturiile la timp, toate documentele le faceti la timp inclusiv exproprieriile terenuriulor.
  De anuntati castigatorii licitatiei m-am saturat deja de 14 ani, inainte de alwgeri fiecare partid vine cu mare tam tam ca noi o sa le facem… aratati ca si le faceti.

 3. dinca says:

  S-a stabilit constructorul pentru încă două tronsoane din Autostrada Transilvaniei, între Oradea și Cluj dar de lucrat nu se lucreaza pe nici un tronson, numai gargara ieftina.

 4. BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Microbuz de transport persoane implicat într-un accident în Hidișelu de Sus
  Un microbuz și un autoturism au fost implicate într-un accident produs pe DN 76, în localitatea bihoreană Hidișelu de Sus.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Focar de infecție coronavirus la un cămin de bătrâni din Marghita: 18 vârstnici și 4 angajați
  Căminul de bătrâni "Sfântul Anton" al Caritas Catolica din Marghita e confirmat aproape în totalitate cu coronavirus.

  Angajari BIHON

  INGEL FENSTER angajează personal
  Firma noastră produce in Germania ferestre și uși din lemn, PVC și aluminium.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Defileul Crișului Repede, „vedeta” unui film documentar
  Pădurea Craiului, singura destinaţie de ecoturism din Bihor, este vedeta unui nou film marca Mihai Moiceanu.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Gata gratuitatea! De joi, cu taxă în parcarea de pe Independenței
  La miezul nopții de miercuri spre joi intră în funcțiune sistemul de tichetare a parcării subterane de pe strada Independenței.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Niciun deces de COVID-19 înregistrat în Bihor, în ultimele 24 de ore
  După multe zile în care la Spitalul Curteanu s-au înregistrat decese provocate și de la coronavirus, de marți până miercuri, nimeni nu a mai murit din pricina acestui virus.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.