bihon.ro Web analytics

Zeci de mii de persoane s-au înscris în grupurile de susținere pentru medicul Flavia Groșan. Anunță protest la Colegiul Medicilor Bihor

Reactualizat la:

Zeci de mii de persoane s-au înscris în grupurile de susținere pentru medicul Flavia Groșan. Anunță protest la Colegiul Medicilor Bihor

Reactualizat la:
Susținere fără precedent pentru medicul pneumolog Flavia Groșan: peste 46.000 de persoane au intrat până acum, în grupul „Alături de Flavia Groșan”, administrat de jurnalista Florina Drăgulin.
Susținere fără precedent pentru medicul pneumolog Flavia Groșan: peste 46.000 de persoane au intrat până acum, în grupul „Alături de Flavia Groșan”, administrat de jurnalista Florina Drăgulin.
Doamna dr. este invitată luni (22 martie 2021 – n.r.) la Comisia de Etică și Dentologie Profesională a Colegiului Medicilor Bihor pentru afirmațiile făcute în presa centrală legate de activitatea medicilor din spitalele care tratează pacienții de Covid. Legat de tratamentul dânsei nu aveam niciun fel de plângere din partea vreunui pacient. Nu a publicat nicăieri cercetări personale, nu le-a comunicat Societății Științifice a Pneumologilor din România. Ea mers direct în mass media și a vorbit despre acea schemă strict secretă. Nu a scris niciodată exact ceea ce dă pacienților ei. Nu este vorba despre această schemă de tratament. Ea tratează forme ușoare și medii online sau la telefon. Și într-adevăr tratamentul ei are succes. Nu îi contestăm calitățile profesionale. Este medic primar pneumolog, cu competențe în bronhoscopie. Lucrează de foarte mult timp în sistemul sanitar din Bihor. Are cabinet privat de patru ani unde lucrează și tratează acești pacienți. Nu contestăm toată activitatea dânsei profesională. Este vorba de partea de etică și deontologie medicală, pentru că nu te duci în presa națională și spui lucruri neadevărate despre colegii tăi anesteziști, infecționiști sau pneumologi care lucrează greu în spitalele Covid. Vom sta de vorbă de ea, vom vedea care este atitudinea dumneaei și vom face un comunicat după aceea, a precizat Carmen Pantiș, președintele Colegiului Medicilor Bihor.

UPDATE! Societatea Română de Pneumologie se distanțează față de declarațiile făcute de dr. Falvia Groșan.

„Având în vedere ultimele declarații ale dnei. Flavia Groșan, medic pneumolog Oradea, referitor la tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, Societatea Română de Pneumologie se distanțează față de aceste declarații care sunt neconforme cu protocoalele și recomandările internaționale și românești. Pe această cale recomandăm tuturor pneumologilor români să respecte indicațiile privitoare la diagnosticul și terapia infecției cu Sars-Cov-2, precum și ale complicațiilor ulterioare pulmonare conform protocoalelor legale existente în vigoare”, a transmis prof. Roxana Maria Nemeș, Președintele Societății Române de Pneumologie.


Știrea inițială:

Susținătorii medicului, foști pacienți se organizează pe grup, pentru a se strânge în fața Colegiului Medicilor Bihor, după ce acest organism a anunțat că o cercetează în urma unui interviu. În cadrul acestuia, medicul orădean exprima un alt punct de vedere despre schema tratamentului anti-Covid-19, prezentând o schemă care a funcționat.

„Ne vedem luni, 22.03.2021, pe strada Mărășești, nr 19, de la ora 13:30, în fața Colegiului Medicilor Bihor, într-un număr cât mai mare. Nu rămânem indiferenți. Susținem Flavia Groșan”, e unul dintre mesaje.

„Vă susținem până la capăt! Dacă dumneavoastră ați avut curajul să vă expuneți, atunci trebuie să avem și noi curajul de a lupta pentru dumnevoastră, pentru drepturile noastre, să avem curajul de a riposta și de a cere să se facă dreptate”, e un alt mesaj.

Contestată de unii colegi de breaslă, după zeci de ani de carieră în timpul căreia a fost unul dintre cei mai căutați și mai apreciați medici, Flavia Groșan a fost reclamată de către un coleg la Colegiul Medicilor, nu de un pacient.

Medic din Oradea, audiat în Comisia de etică pentru declarații legate de COVID

Studii clinice standard

Iată și părerea unei orădence, absolvente de studii în domeniul Medicinei la Oxford, pe care am preferat să nu o nominalizăm, pentru a nu o expune interpretărilor, dar a cărei părere e una avizată, fără doar și poate: „Nu există studii clinice standard care atestă că această terapie funcționează pentru tratamentul anti-Covid. Pentru a afirma că o terapie funcționează mai bine decât alta, este nevoie de prezentarea unor date concrete.

Cele două tratamente ar trebui comparate cap la cap pe grupe de pacienți asemănătoare în ceea ce privește distribuția de vârste, severitatea bolii, ziua în care au început să ia tratamentul etc. De asemenea, o schemă obiectivă pentru a evalua rezultatele acestor tratamente este esențială pentru a putea compara rezultatele observate în cele două grupe de pacienți.

În absența unor date concrete, nu se poate trage nicio concluzie. De asemenea, este foarte probabil că pacienții care au acces la terapii și consultații online au o medie de vârsta mai mică decât media de vârstă a tuturor pacienților infectați cu Covid. Generația tânără are probabil mai mult acces la tehnologie, dar totodată este și mai puțin predispusă la cazuri grave de infecție.

Din punctul meu de vedere, un mod etic de a rezolva această dilemă ar fi demararea unor studii clinice standard. Dacă datele concrete ar atesta că această terapie funcționează cu adevărat mai bine decât alte terapii de pe piață, publicarea acestor date ar putea probabil să salveze mult mai multe vieți, decât fiind ținută «secret»”.

Colegiul Medicilor: „Nu riscă nicio sancțiune”

Colegiul medicilor Bihor s-a sesizat si a chemat-o pe doctorita sa dea explicatiii pentru declaratiile facute in presa referitoare la tratamentul anti-COVID acordat in spitale.

Presedintele CM Oradea a precizat pentru Ziare.com, că medicul nu risca nicio sanctiune, insa va trebui sa lamureasca aspecte referitoare la declaratiile privind schema natioanala de tratament.

„Noi am invitat-o pe doamna doctor luni (22 martie), la sediul colegiului, la Comisia de Anchetă, pentru că nu suntem de acord cu afirmațiile date de doamna doctor în presa națională. Toată medicația dânsei este foarte corecta, nu avem nicio plângere din punct de vedere profesional pentru doamna doctor, pentru ca dânsa trateaza la cabinetul privat, online si telefonic, pacienți cu forme ușoare si medii de COVID-19. Însă de aici și până a ajunge să spui că activitatea medicilor din spitale este incorect efectuată, că pacienții care ajung în terapie intensiva sunt intoxicați cu oxigen și așa mai departe, este totuși o cale. Protocolul național dat de Ministerul Sănătății dă o posibilitate foarte mare ca medicul curant să decidă exact care este tratamentul pacientului în funcție de starea acestuia, de evoluția bolii. Nu cred că ne putem permite noi ca simpli specialiști pe o anumită specialitate să contestăm un protocol național sau protocoalele internaționale. Acest aspect dorim să discutăm cu doamna doctor. Nu riscă nicio sancțiune. O să discutăm cu ea și sperăm să ajungem la un consens”, a explicat pentru sursa citată dr. Carmen Pantis, presedintele Colegiului Medicilor Bihor.

Groșan: „Le dau un răspuns năprasnic zilele astea”

„În urmă cu ceva ani am fost pur și simplu hărțuită pe un grup profesional pentru că nu eram eu de acord cu semnificatia cuvântului empatie. S-a sesizat și presa în urma confruntării mele. Le dau un răspuns năprasnic zilele astea. Empatia însemna încredere, dragoste de oameni si de ce faci. Prieteni, prin voi le-am explicat tuturor ce înseamnă empatie. Sunteți minunați. Fiecare dintre dumneavoastră oferiți o lecție de viața”, a scris dr. Groșan pe Facebook.

Rafila: Aș vrea să fiu tratat conform protocolului

Medicul epidemiolog Alexandru Rafila a precizat că tratamentul pe care un medic îl administrează unui pacient ce suferă de COVID-19 trebuie să se bazeze pe schema de tratament adoptată de autorități. Rafila a punctat că el personal nu ar putea apela la un alt tratament în afara celui stabilit în protocolul Comisiei de boli infecțioase din România.

„Dacă mă întrebați pe mine, eu aș vrea să fiu tratat de un medic din România, conform protocolului care este stabilit de Comisia de boli infecțioase din România, care în principiu respectă majoritatea recomandărilor din statele membre UE și Statele Unite”, a spus Rafila la Antena3, care a amintit că la rândul său a fost infectat cu Covid-19 și că s-a tratat conform protocolului aprobat.

129 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Dani says:

  Oare unde sunt acei 1000 de pacienti vindecati? Sa se arate unu si sa demonstreze ca a avut covid si ca o fost tratat de aceasta Doamna Doctor. Cu declaratiile ei pur si simplu vrea sa arate lumii ca toti ceilalti colegi ai ei sunt prosti. In ziua de azi aproape oricine cunoaste un doctor prin familia lui sau prin cunostinte apropiate, iar daca voi considerati ca ei fac parte dintr-o oculta mondiala care vrea sa starpeasca lumea inseamna ca sunteti rau cu capul.

  Daca din 1000 de doctori unul singur are parerea diferita culmea cum omu exact pe ala singur cauta sa-l asculte. Opriti-va din a asculta doar ceea ce va convine!

  • Anonimul says:

   E un punct de vadere al tau, insa nu cred ca d-na doctor a vrut notorietate, reclama sau sa declare ceva. Este o victima ca multe altele a mediei vizuale in principal. Nu o cunosc dar din cate constat a facut mult bine, prin luarea unor masuri din pripa in tratarea acestei boli nenorocite. Mai e un aspect, lumea medicala este una nemiloasa, iar medicii sunt feroci in cadrul breslei.Sa nu uitam ca multi oameni s-au stins in pofida “protocoalelor”. Daca face bine de ce sa nu o ascultam si luam tot ce-i bun si vindecator. Eu unul am numai cuvinte frumoase la adresa d-nei doctor Grosan.

   • Vasile says:

    Are cabinet privat de 4 ani. Hmm…

    • Hoha says:

     Multă plăcuță suedeză 🖕 îți dedic. Ce te fute grija pe tine? E singurul medic cu cabine privat? Căcănarul Vasile sile de la sculărie se baga ca musca în curu calului iarăși .

    • Anonimul says:

     Cu tot respectul @Vasile, nu vad nimic rau in detinerea unui cabinet privat, daca isi face nobila meserie, care este problema delatorilor ?

     • Vasile says:

      Dar în faptul că “rețeta” e secretă și o dă după “vocea pacientul de la telefon”? Că așa a declarat că prin telefon tratează.
      E un vraci ce vindecă prin telefon?
      Și unde e “noblețea” când găsești un leac pentru COVID dar nu îl împărți cu societatea față de care ai depus un jurământ?

   • Leu says:

    Anonimul, nu are rost lasă cretini sa se omoare cum vreau. In Italia toți medici care nu au respectat protocoalele criminale nu au avut niciun deces. Și acolo acești medici au fost amenințati ca vor fi radiați. Dar tribunalul a dat dreptate medicilor și acuma mai mulți pacienți sunt tratati acasă cu rezultate extraordinare. Evident ca toți media din Italia a ținut cu criminali de la OMS și după o sentința clară data de tribunal din Roma

    • wert says:

     da da.Banuiesc si plasticianula acela care a inventat ca anticoagulantul heparina salveza toti bolnavii (acum un an).De atunci nu mai murea nimeni de covid.Ibuprofen interzis alta gogoasa.Urmeaza acum Ivermectina.

   • m says:

    Concret, doamna doctor a facut experimente pe oameni. Da, cele mai multe experimente au avut efecte positive (sau poate nu toate).Dar ,ce se putea intampla in cazul in care efectele erau nocive ? Poate, mureau mult mai multi oameni! Colegiul medicilor trebuia sa intervina, in ambele cazuri.
    Asa e in toata lumea. Doamna doctor,de frica, pentru ca stia procedura (dorea evident si pastrarea “patentului” …ce patent ? ), a apelat la “presa opozitiei” , la domnul Astarastoaie si ulterior si la Sosoaca (pssst..)
    Daca citesti comentariile esti convins ca Oradea, nu numai ca a intrat in scenariul rosu, dar a devenit si rosu politic ( asa a fost si inainte de alegeri)
    Din pacate, majoritate doctorilor si evident nu numai ei ,au inteles nivelul de inteligenta al multora dintre acesti comentatori.Sa fie acestia reprezentativi ? si noi sa ramanem prostii anului 2021?

  • zzzzz says:

   Dani :
   Culcat!
   Salt înainte!
   Culcat!
   Salt înainte!

   • Mariana says:

    … ai COVID? ce vrei sa spui cu asta? … Dani are perfecta dreptate, vrem dovezi! ….

    • zzzzz says:

     Dovezile sunt oamenii vindecați de doamna doctor.
     “Culcat” și “salt înainte”, sunt niște comenzi din armată.
     Așa funcționează doctorii din Mafia Sanitară, execută niște ordine fără să gândească.
     La fel funcționează și oamenii din presa aservită.
     Dacă nu faci ca ei, te execută.

    • xxxxx says:

     Tu Marie cine esti tu de ceri dovezi ce faci cu ele fi calma sunt mii de oameni care o sustin oare de ce?
     doar nu ia platit,ia facut bine pe multi
     Si nu doar de covid sa te rogi daca te imbolnavesti marie sa te trateze un asemenea medic, pe unu il deranjaza ca are cabinet privat de 4 ani,da are dar de 4 ani nu mai lucreaza in nici un spital de stat in nici o policlinica de stat,nu cum fac multi dintre asa zisi eroi in halate obositii care nu mai au loc unde sa puna banul de la stat de la privat din spaga care o pretind si o asteapta mai toti, tu Marie vrei dovezi ca sa ce vrei sa-i faci tu dreptate?
     Daca nu taci in banca ta daca nu ai nimic de zis ca nu esti in masura sa ceri tu dovezi iar dca chiar le vrei dute pe Maniu la cabinetul dansei si vei avea dovezile care ti le doresti ori doresti o lista cu pacienti si adresele lor ce un cnp ceva?

  • xxxxx says:

   Dani eu cunosc persoane tratate de doamna dr,tu ce pregatire ai ca sa combati ce spune acest medic specialist PNEUMOLOG pentru tine nici un medic nu spune ca tratamentul care il foloseste doamna Grosan nu e bun plus ca doamna dr sustine ca in protocol se fac niste greseli cum ar fi codeina care are rolul de a inhiba tusa adica eliminarea pe cale naturala a mucozitatilor din plaman ori covidu asta face secretii mucolitice in plaman cariua ii osptructioneaza functionarea
   Cum poti tu sa afirmi cea ce ai scris cand pregatirea ta si o afirm in domeniul medical este egala cu zero cand nici un medic nu o face ori cat de mult il afecteaza declaratile doamnei dr care spune ca protocolul este gresit si o spune in calitate de medic specialist pneumolog

   • Florin popa says:

    Doctorita criminala pantisoaia ,din cauza careia procurorul Vasile Popa sta in puscrie,si-a gasit sa conteste aceasta doamna doctor pneumolog ,in ce baza? ca ea e doar o biata anestezista,adica un fel de asistenta care face injectii care pun oamenii in coma ,dupa care le recolteaza organele,adica un win -win ptr ca statul nu cheltuie bani cu pacientul spitalizat,cei dornici de achizitii de organe proaspete au de unde alege,iar madama probabil nu degeaba e sefa consiliului medicilor din Bihor

   • Dani says:

    Am doua rude de gradul 2 in familie, doctor si asistenta, care s-au infectat si au murit in timp ce incercau sa salveze alte vieti de COVID. Mai multe prefer sa nu comentez…

    • inad says:

     E mai bine sa nu comentezi mincinosule tu cu rudele de gradul 2.

     • Dani says:

      “inad“ esti capabil sa iti expui punctul de vedere intr-un mod civilizat? In fata tastaturii toti sunteti mari si tari astia din gloata ta de conspirationisti….de-as da fata in fata cu unu ca si tine, Vai de mucii tai…

    • Da-Da says:

     Asa se intmpla daca meri la spital, tratament tip protocol UE=moarte.

    • dan12 says:

     Inseamna ca protocolul nu e ok, nu crezi?

     Dr Grosan pretinde ca nu poarta masca la investigatii – crezi ca minte?

     • Dani says:

      “dan12“… Doamna doctor nu isi dezvaluie tratamentul si mai mult de atat se pare ca inca nu a aparut nici o persoana vindecata de ea (si sa demonstreze asta). Exista multe forme de Covid, chiar si asimptomaticii au Covid poate pe acele persoane pretinde doamna doctor ca le-a tratat. Ea nu are nici o dovada ca a facut ceea ce zice. Cum puteti sa va incredeti in asa ceva???

     • dan12 says:

      Am un comentariu mai jos despre ceea ce cred ca e metoda ei.
      Am vazut in direct vreo 5 pacienti de-ai ei, SI AZI NU M-AM UITAT – la 2 televiziuni, TU CUM DE I-AI RATAT?
      Crezi ca trateaza fara acte? Spune ca are peste 1000. Si da, i-a invitat pe cativa la ea sa le explice – pe Mahler de pilda. Medicina nu e algoritm si formule goale, doar pentru imbecili.
      Deci ea a tratat doar asimptomatici, paccientii minteau zici – esti ridicol.
      N-ai raspuns la prima intrebare – rudele tale au murit cu protocol cu tot?

     • Dani says:

      Esti incredibil de nesimtit, lipsit de respect si empatie. Pacat ca nu exista nici unu din gloata ta cu care se poate discuta decent.

     • Vasile says:

      Dani,

      Nu se poate discuta cu ei. Când nu știu ce să răspundă sau nu le convin întrebările devin agresivi și bădărani. Maimuțe carpatine.

     • dan12 says:

      In ce consta nesimtirea mea? Ca pun o intrebare absolut legitima despre cauza mortii unor oameni? PE CARE TREBUIA SA TI-O PUI TU? Debordezi de-atata empatie dar nu te intrebi DE CE au murit? Si, mega-empatic, oare nu cumva mai mor si altii la fel?
      Un bun pretext de altfel, javra, de a bloca orice argumentatie – woke style.

     • dan12 says:

      @ vasile
      Bietul snowflake dani!
      Din cauza ca m-am referit, LEGITIM, la rudele lui nu mai poate raspunde la celelalte intrebari.
      Lasa ma dani ca te intalnesti tu cu decervelatul vasile si schimbati redundante zi si noapte.
      Timp in care la ati mor 8 din 10, cu protocol cu tot.

     • dan12 says:

      Apropos dani, cunosc personal pe cineva ex-internat aici la covid (nu ati), a scapat acasa dupa 3 zile, ingrozit.
      OARE SI RUDELE TALE ERAU VIZITATE DOAR O DATA PE ZI? OARE AU DAT SI ELE SPAGA SA PRIMEASCA PUTINA ATENTIE? OARE, DACA AR PUTEA SA ALEAGA, AR MAI REPETA EXPERIENTA?
      De prea multa empatie sa nu ratezi elementara inteligenta.

     • Vasile says:

      dan12,

      Mor 8 din 10 la ATI și tu consideri că de vină sunt protocoalele și medicii, că nu sunt eficiente.
      Omiți faptul că pentru COVID nu există protocoale sau tratament eficiente.
      Preferi și tu să nu se facă nimic pentru ei și să fie lăsați acasă?

      Consideri că un medic ce tratează prin telefon după vocea pacientului prezintă credibilitate.

     • Dani says:

      De te-as prinde ti-as crapa capul idiotule. Una ii sa vorbim strict despre un subiect si alta ii sa vb de lucruri personale. Te ascunzi dupa un monitor si te crezi mare erou de la tastatura de aceea iti permiti sa vorbesti asa, fute-o-ai pe mata!!! Dracu stie de unde rasariti atatia limbrici de eroi…

      Si stai linistit ca Doamna ta Doctor o sa fie aspru pedepsita pt ce a facut. Doar nu o sa iasa in strada armata de tastaturisti sa o apere:)))

     • dan12 says:

      @ vasi
      De protocol oms vorbesc toti doctorii ‘oficiali’, pe toate tv-urile; numai tu n-ai aflat.

      @dani:
      Asta e nivelul tau de argumentare, tampitelule?
      De fapt cred ca n-ai nici o ruda, esti doar un trol amarat.
      Ia da nume si locul unde au lucrat.

     • Dani says:

      ia da-ti tu numele adevarat ca te aflu intr-o ora!

     • dan12 says:

      Dati-l tu si te caut eu.
      Intotdeauna o potaie tare-n gura debordeaza de lasitate.
      Dupa primele picioare-n cur incepe sa fie amuzanta.

  • inaD-adaptabil says:

   daca unul dintro mie a spus “eppur si mouve” a fost ars pe rug… nu inseamna ca daca unul are alta viziune nu are dreptate… dar daca are…?

  • Petre says:

   Peste 90% dintre doctorii din romania sunt corupti, spagari, hoti la drumul mare. Avem spitale pline de bacterii si virusi pt ca sunt corupti. Mor oamenii in spitale pt ca doctorii trateaza doar pe spaga. Toti au cabinete private si trateaza acolo pe bani negri. Asa ca nu mai apara tu clica doctirilor din romania care ar merita arsi pe rug

   • Oradean says:

    Peste 99% din locuitorii Romaniei sunt niste trogloditi cu doi neuroni, si aia incalciti. Asa tara, asa doctori! Dar e simplu de rezolvat dilema ta: dupa cum cei carora li se face lehamite de poporul asta isi iau bocceluta in spinare si pleaca prin tari mai civilizate, tot asa si tu, daca nu-ti place de doctori, esti liber sa mergi la vraci si vrajitoare sa te vindece! Daca-s tampiti, nu-i mai cauta daca da boala in tine! Oricum, tu stii mai multa medicina decat ei de pe goagle si de la frizerita din colt!

    • George says:

     Corect. Dacă tot îi desconsidera pe medici să apeleze la vrăjitori atunci.😁

     Ps. Nu se zice goagle ci goagă-l.

   • Dani says:

    Eu cred ca tu traiesti cu vreo 20 de ani in trecut, sau vorbesti doar ca sa te afli in seama. Doar sti sa te plangi pe cum ii place romanului sa faca, sa se planga si sa se vaite toata ziua.
    Eu am multi prieteni care profeseaza medicina, doctori specialisti, asistenti, rezidenti, dar pe niciunul nu l-as vedea in stare sa umble dupa spaga sau sa fie corupti. Spre surpdinderea ta sunt chiar foarte multi doctori de treaba, doar ca sunt bagati de tine in aceiasi oala cu spagarii. Sa sti ca si in Germania, Franta sau Italia sunt manevre cu spagi doar ca lumea nu se vaita atata ca si tine.
    Si sa fim seriosi o mare parte din vina o aveti si voi aceia care mergeti pregatiti la doctor cu plicul, voi sustineti aceste obiceiuri cu argumentul vostru penibil “ca asa se face“!

    Esti patetic te rog frumos ca pe viitor cand ai nevoie de doctor sa stai acasa si sa te tratezi singur daca esti mai destept.

    • inad says:

     Dar tu sa sfatuesti pe familia ta Dani mincinosu si propagandistu covidian.

    • George says:

     Corecte afirmatiile tale în proporție de 99%.
     Ca in orice domeniu, există persoane care au vocație pentru meseria respectivă și aceeia vor ajunge profesioniști adevărați, și unii care o fac doar pentru bani.
     In domeniul medical din România e la fel.
     Raportul e probabil 50\50,nicidecum cum afirmă mulți in comentariile pe bihon, 99% dintre medici ar fi niște criminali in halate albe, șpagari, dezinteresați etc.
     Am cunoscut în România și medici cu vocație, oameni deosebiți,și nu puțini.
     O scurtă observație în legătură cu sistemul medical de stat din România. Cu toate că e departe de a fi perfect,pot afirma că si unele țări mult mai dezvoltate ca Ro au de asemenea probleme majore in sistemele publice de sănătate.
     Iau acum cazul Angliei,unde la fel ca in Ro, lipsa de personal medical e acută, timpii de așteptare pentru afectiuni, care ei le consideră ca nefiind vitale este de luni de zile poate chiar ani(nu exagerez deloc, cei ce trăim acolo cunoaștem situația).
     Deci tot la medici privați ajungem și aici la fel ca in Ro.
     Singura diferența majoră între cele două sisteme ,e cea a șpagii. In Romania stim cum e. Dincolo,simpla intenție de a oferi bani unui medic din sistemul de stat ,e considerat o gravă ofensă adresată NHS-ului(sistemul public de sănătate englez),deci nici un cadru medical de acolo nu s-ar preta la așa ceva.

  • Adela Matei says:

   Suntem aici!
   Dr Groșan nu își desconsideră colegii, dar poate să avea o altă părere.Da, a tratat foarte bine astfel încât pacienții dânsei nu au devenit cazuri grave.

  • fana says:

   Pentru ca majoritatea se supun dictaturii banului, din pacate…emai simplu sa executi, în loc sa mai si gandesti, sa fie foarte clar, stimabile!!!

  • Yr says:

   Nu credem un medic,nu credem un strungar.credem doar ce vrem noi.de ce trebuie să se delimiteze? că a salvat vieți? dacă omoara,era mai bine?nu ai văzut medici care pun diagnostic greșit niciodată?sau te încarcă aiurea cu medicamente doar pentru vânzare?și mai spun ceva,o cărare bătătorită nu e întotdeauna cea mai bună

  • #dani says:

   eu sunt unul din cei tratați de doamna doctor și tare aș vrea să dau ochii cu tine !

  • Ion says:

   Asculta tu pe aia de la A.T.I.care din 10 salvează 2 că ei respectă protocolul.

  • Aniaa says:

   Te confrunți cu o criza interioara profundă.
   La doamna doctor au apelat și pacienți tratați și confirmați pozitiv.
   Existe registre de evidență, există consultații și rezultate care confirmă că medicamentația indicată a dat rezultate.
   Sunt sute de persoane care au apărut în public, și sunt mulțumiți de tratamentul folosit.
   Dar sunteți,, orb” ,cu scuzele de rigoare și negați evidență aveți probleme destul de serioase.
   Deschideți-vă puțin ochii..

   • Dani says:

    Te rog uita-te cand am postat eu comentariul si apoi mai comenteaza. De atunci de la prima afirmatie a Doamnei doctor multe s-au schimbat. Si informatiile din media acuma altfel o mediatizeaza. Chiar si ea astazi a vorbit intr-un mod total diferit de care nu se mai poate lega nimeni. Daca isi spunea din prima punctul de vedere in modu acesta atunci nu isi mai atragea atatia oameni pe cap.

 2. Liviu Dragnea says:

  … eram sigur ….. numai la Antena antenelor putea sa apara un astfel de interviu bomba, incendiar, explOzie … etc, … bai bolovanilor din televiziuni de acest gen (Realitatea paralela intra si ea aici …) treziti-va mai! … sunteti penibili. Invatati de la celelalte televiziuni cum se face o emisiune daca nu ati invatat la scoala. …. breaknews …. a cazut un caine intro groapa … alt breaknews … numarul infecatrilor cu COVID a crescut cu 2 persoane … va ide capul vostru si al pisoiului care va da de mancare …

 3. Vlad says:

  Zeci de mii de sosoi auriti…
  Cand vor face o forma grava, unde se vor trata?
  Sanatosi, e usor sa o sustii. Cand vor ajunge in stare grava, tot la ATI vor merge. Dar si atunci tot medicii din spital vor fi de vina.
  Nu i glorific pe cei din spital, sunt doar exponantii poporului roman. Acelasi profesionalism il vezi si intr o institutie publica, si intr un service, si intr un magazin, si intr un restaurant, o fabrica… cu diferenta ca in spital e vorba de viata unui om, nu de o ciorba, o masina, o scula, un formular…
  Din pacate acest caz, e doar un alt mod prin care unii, in conditiile actuale, aleg sa denigreze un intreg sistem medical (si aici intri si cei empatici si profesionisti, nu doar cei obsedati de spaga si miserupisti)

 4. Cosa Nostra says:

  Respect pentru doamna Doctor.

  Colegiul Medicilor funcționează după principiul mafiei siciliene?
  Exact ca în mafie : nu respecți protocolul, ești executat.

 5. Grigore says:

  Respect pentru doamna doctor Grosan.
  S-a desființat pluralismul medical, trăim în dictatură medicală.
  Oamenii trebuie legați de pat și sedați.

  • Respect says:

   Respect! Eu cred in doamna doctor, ne este motivata de mita UE pentru protocol, vaccin si alte chestii dubiose.

   • STOEAN MARIAN says:

    Când toți incompetenții ajung în funcții de conducere se întâmplă lucruri de acest gen și bineînțeles banul are prioritate în societatea colonie.

 6. Unu says:

  Încetați sa mai hartuiti un Înger, pt ca aceasta femeie este un Înger!
  Luați-vă ghearele de pe doamna doctor Flavia Grosan, voi toți cei care ați devenit agenți de marketing pentru tratamente experimentale .
  Când establishment-ul demonizeaza și hartuieste oameni buni, care riscă totul doar pentru a spune că sunt îngrijorati cu privire la un nou tratament medical (protocol), voi avea încredere mereu în acești oameni curajoși. Manipularea maselor pentru a participa la un experiment medical, sub pretexte false, încalcă fundamentele eticii medicale și drepturile democratice.

 7. hahahaha says:

  “Iată și părerea unei orădence, absolvente de studii în domeniul Medicinei la Oxford, pe care am preferat să nu o nominalizăm, pentru a nu o expune interpretărilor, dar a cărei părere e una avizată, fără doar și poate: „Nu există studii clinice standard care atestă că această terapie funcționează pentru tratamentul anti-Covid. Pentru a afirma că o terapie funcționează mai bine decât alta, este nevoie de prezentarea unor date concrete.”

  Parere fara nume, nu e doctor, unde , cind si cine a izolat virusul? Unde sunt studiile clinice care atesta ca vaccinurile functioneaza?

  “protocolului care este stabilit de Comisia de boli infecțioase din România, care în principiu respectă majoritatea recomandărilor din statele membre UE și Statele Unite”

  Protocol? Comitetul Centtral de la Statele Comuniste din Europa? Statele Unite? Acuma tratamentul e pe recomandari bigpharma care plateste pentru “recomendari” si “protocol”?

  Vai de capul nostru!

 8. Vaisamar de noi!!! says:

  S.R.P.-ul asta ar trebuii desfintat, sunt niste imbecili la fel si comisiile care au aprobat procedura cu tratamentele pt COVID.
  Mor pe capete cei de la ATI din cauza medicamentelor si nu a bolii. Ai nostrii “specialisti” nici nu se sinchisesc sa caut un tratament si cand cineva il gaseste sar cu toti la gatul acelei persoane ca nu respecta protocoalele lor de rahat.
  Isi face de cap industria farmaceutica cum vrea ea cu medicamentele, ei conduc toata medicina la noi in tara!!
  Mai vor si sa ne prosteasca sa facem mizeria aia de vaccin care nu are nici un efect si pe unii ii mai si omoara, iar 6 luni isi pierde efectul si trebuie sa il faci iara… OMG in ce lume si tara traim…

 9. M says:

  Ce inseamna amestecul politicului si in acest domeniu. ” Si ce daca nu se respecta unele reguli (scheme de tratament) .Eu sunt cea mai buna doctorita pneumolog. Zeci de mii de cazuri vindecate. Poate sa confirme doctorul Vasile Astărăsoae….., precedentul sef al Colegiului Medicilor” Le trebuie oxigen si unor medici ( dar nu legati…nu,nu)

 10. ....... says:

  Jegosi ordinari de doi bani se distanteaza auzi la ei pneomologii ei respecta recomandarile internationale si romanesti niste idioti si dobitoci, dr Pantis este dupa organe non stop o stie toata lumea unde e unu care e in coma ia recomanda familiei sa i doneze organele imediat vorba aia sa salveze pe altii care pot fi salvati
  Dentologie asa numeste dansa ce face si acum reclama cea ce ia habar nu are care e un fel de macelar cu titula de dr ….

  • Localnic says:

   Doctorita Pantis este o proasta cu cabina , originara din Sarbi- Bihor!!
   A fost o doctorita care numai ea stie prin ce metode si-a obtinut diploma, o taranca proadta care s-a ridicat din moloz cu implicarea si traficul de influenta a comunitatii pocaiesti din care face parte.
   A vrut sa isi faca clinica privata, au sfarsit in faliment cu firmele ei si ale sotului, cu tepe si datorii pe la banci si catre alte firme.
   Tot timpul a fost interesata doar sa parvina, a fost mereu interesara de posturi si functii.
   Tipologia tipica a parvenitului ce da din coate si foloseste orice tertip ca sa isi atinga scopul marsav.
   Medic foarte slab, dornuc sa isi atraga foloasele si beneficiile de pe urma practicarii meseriei.
   Si atunci nu discutam despre invidie atunci cand tu (o proasta) contesti anii de pregatire si experienta cat si rezultatele incontestabile ale doctoritei Grosan.

 11. Nicoară Daniela says:

  Intr o Pandemie cu atâția morți, nu cred câ mai conteaza cercetarile stiintifice de durată pe care le propun unii medici pe la TV. Haideți sâ vedem câți pacienți a vindecat doamna doctor Groșan cu schema proprie de tratament. Da, cred cu tărie că in medicinâ trebuie sa nu facem experimente, dar in același timp nu cred că e loc de rigiditate acum, in situația creșterii numărului de infectați!

 12. Cinca Cornelia says:

  Suntem alaturi de doamna dr.Flavia Grosan !! O sustinem !!

 13. Ionica says:

  Adevarul adevarat i-e ca lumea nu are masca corect si corespunzător pe strazi lumea nu se spala pe maini i i-e multe jeguri de omeni care crede decât în internet si ei nu respecta indicațiile specialiștilor cu studii de la facultate

 14. Covidiu says:

  Societatea Română de Pneumologie se distanțează față de declarațiile făcute de dr. Falvia Groșan.

  Cu cacatu de Roxana Nemes – să respecte indicațiile privitoare la diagnosticul și terapia infecției cu Sars-Cov-2,

  Sa respecta dictatura bancaro-medicala de unde e platita Nemes.

  RUSINE!

 15. dan12 says:

  Ce nu inteleg acesti imbecili, dintre care unii sunt doctori, este faptul ca esential in tratamentul ei este simptomatologia.
  FIECARE PACIENT ESTE ALTFEL DECI PROTOCOLUL NU POATE FI DECAT ORIENTATIV. Investigatia personala semiotica e baza – si asa stabilesti si faza bolii si dozajul medicamentos.
  In plus insista pe relatia excelenta cu pacientul, pe DETENSIONARE. E un placebo care face jumatate din vindecare.

  Sunt calitati umane si profesionale pe care nu multi medici le au, mai ales la noi.
  LA 8 MORTI DIN 10 LA ATI SI DACA-I LASI DRACULUI ACASA IN PLATA DOMNULUI SI TOT OBTII STATISTICA ASTA.

 16. Völkermord says:

  Cineva care vorbeste impotriva ,,Stapanului,, cov-ID normal ca va fi dat afara din societate si unele institutii se vor distanta de ea. Sunt aistent medical general si am avut cov-ID si am tratat persoane cu cov-ID iar cand vad ce se intampla la TV tot ce ramane sa spun este ,,it’s just a hoax,,.

 17. Grigore says:

  PANDEMITA si CLANUL HALATELOR ALBE

  Totul pleaca de la asociatul lui Adrian Streinu Cercel in off-shore ul Cipriot, si anume dl. ADRIAN COTIRLA.
  Citiți continuarea aici :
  https://ochr.ro/pandemita-si-clanul-halatelor-albe-continuare/

 18. scortosul says:

  camarila de “doctore” care nu gandeste doar ia leafa nu suporta un medic constiincios si cu constiinta in practicarea meseriei! Pusi vesnic pe ciolaniada, interesati doar de profiturile materiale nu-i intereseaza decat comoditatea utilizarii unor protocoale invechite, ineficiente, criminale dar, dar care sunt viztae de o gramada de sefi si ei sunt scutiti de orice responsabilitate.

 19. Orădeanul says:

  Da d-le Rafila; tu sa fii tratat conform protocolului, pentru că ești plătit de criminali OMS. Iar eu vreau sa fiu tratat de oameni care gândesc și studiază și alte moduri de tratament. Voi criminali de la CURTEANU, aveți lozinca deontologică a minerilor din anii 90; NOI MUNCIM SI NU GANDIM. Și mai aveți tupeul să judecați oamenii ce nu gândesc că, voi? CRIMINALILOR. Unde e RAȚIU cad zicea; voi lupta până voi opțiune de la dumneavoastră să aveți o părere diferită de a mea. Asta înseamnă democrație zicea Rațiu. Voi in loc să vă puneți capul la contribuție îi judecați pe ce-i ce au făcut ceva bun pentru societate. Oare cât credeți că vă va ține figura. O să iasă masele in stradă și o să vă scuture bărbia o țârucă. RUSINE SA VA FIE.

  • Grigore says:

   Corect!
   Rațiu a fost lichidat și el de înaintașii celor care sunt acum la putere, noii stâlpi ai puterii din România.
   Copii securității.

  • Oradeanu says:

   CORECT

  • dan12 says:

   E hilar, tocmai ctp-ul sa spuna asta.
   Orice medic (nici macar psihiatru) care i-ar vedea poza, fara sa-l cunoasca, ar identifica imediat dementa paranoida.
   Btw – e ILOGIC sa spui ‘e pertinent DAR are si adevar’. Dar ce sa-i faci, asta e ‘nivelul ctp’.

   • Civilizat says:

    conform dex : PERTINÉNT, -Ă 3. (Inform.; despre sisteme informaționale, stocuri de informații) Care are calitatea de a satisface cerințele obiective de informare ale unui beneficiar. – Din fr. pertinent.

    in plus ADEVẮR, adevăruri, s. n. 1. Concordanță între cunoștințele noastre și realitatea obiectivă; oglindire fidelă a realității în gândire; ceea ce corespunde realității, ceea ce există sau s-a întâmplat în realitate.

    eu zic ca cele doua se pot combina, in special in situația de mai sus!

    daca nu argați CTP : https://adevarul.ro/locale/calarasi/psihiatru-celebru-despre-doctorita-minune-babaieti-folosit-protocolul-meu-e-rahat-1_60543ee45163ec42710e0c77/index.html

    • Ionica says:

     civilizat i-e aferent si corespunzător ce spu-i se vede esti-i bine citit că ca unu cu studii si diploma cu scola

    • dan12 says:

     Evident, NU se pot combina. Daca nu facem de-a dreptul logica formala ci vorbim normal ‘adevar’ si ‘pertinent’ sunt sinonime. Ele nu pot fi deci legate de o conjunctie adversativa – ‘dar’, nefiind opuse.
     N-am auzit de psihiatrul ‘celebru’ [??] dar vad ca e f apropiat de digi, deci de neo-securisti. La fel ca si – coincidenta – ctp, securist notoriu de cand umbla cu tinu.
     Macularea clasica ‘e nebun/a’ a fost startata de alt securist notoriu – radu tudor.

 20. Yr says:

  De ce apar războaiele civile?pentru că unii sunt pro alții sunt contra.indiferent despre ce e vorba.de regulă câștigă mereu cei contra sistemului în cele din urmă.istoria o confirmă.de ce oare?

 21. Nelu says:

  Dacă nu faci ca ei,majoritari, ai incurcat-o.De f multe ori tratamentele lor sunt ineficiente dar totuși perseverează. Când apare ceva nou în loc sa analizeze rezultatele, vin cu tăvălugul protocoalelor.

 22. KYX8888 says:

  da devarat o doctorita care vrea sa faca ceva pt oameni dar hahalerele care au contractat vaccinuri si alte inprumuturi de la FMI .de unde vor avea comisioane spagi etc.

 23. Gelu says:

  Societatea Română de Pneumologie se distanțează față de declarațiile făcute de dr. Falvia Groșan.
  Whaaat?!!! reclamanta e suspecta de invidie
  Și poporul fuge de spital cum fugeam eu de injecții la 4 ani. Dacă e adevărat ca femeia a vindecat atâția pacienți.. Societatea Română de Pneumologie ește inexistenta.ineficienta.. Șamd.

  Tot ce inspirați este neîncredere sub forma continua.

 24. Sã votãm mai des says:

  Vreau politicã, nu boalã. Cu referendum-uri este antrenamentul pentru o prezenţã mai bunã la vot.

 25. cititor says:

  Cu tot respectul pentru doamna doctor si pentru ce face, pe cei ce sunt altfel decit vor ei, iivor lua autorizatia de libera practica pentru ca eo piedica mare. Nu mai conteaza valoarea decit daca faci cum ti se spune. In mod tacit ii vor pune multe probleme.

  • Dani says:

   Ce ar insemna daca eu ma apuc sa conduc prin trafic dupa regulile mele? Voi sunteti batuti in cap…daca nu ar fi niste reguli pe care sa le urmezi atunci vezi tu cati doctori Frankenstein am avea!!!

   • Tu says:

    Zis ca un comunist adevarat. Dani comunistu.

   • inad says:

    Ioana Mihăilă, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Noul spital din Oradea va primi bani europeni

    Si acolo faceti ce spunem noi, nu conteaza daca muriti, pe noi nu ne intereseaza. Dani tu meri acole te asteapte cu drag.

   • Leu says:

    Exemplu care ai facut este foarte bun, dar regulile ( protocoalelor ) date de OMS a făcut morți. Mulți morți.

    • uel says:

     Nu prea, nu trebe sa conduci, codul rutier nu are nimic cu viata si protocolul de moarte via vaccinul globalist.

   • Orădeanul says:

    Mă om încurcat cu mintea! Încă nu sa inventat un tratament șablon ca să poată trata bolnavi de Covid. Și ce să descoperit e încă în studiu.deaceia nu se poate prescrie după șablon sau protocol. De la bolnav, la alt bolnav diferă modul de a trata această pandemie. Dar comuniști și neonomunisti se conduc după protocoalele. Așa că fii mai rezonabil in acuzați.

    • dan12 says:

     Si totusi, se trateaza dupa protocol oms, aprobat la noi. Asa spun chiar medicii, la toate emisiunile.
     Deci cine e comunist? Guvernul nostru neo-marxist cumva?
     Oms – o organizatie declarata ultra-corupta atat de trump cat si de noul guvern biden. Al carui sef e cautat pentru terorism in tara sa.

   • dan12 says:

    Dani – un trol decervelat, care suge si el din cele zeci de milioane de euro, impartite de guvern la toata presa aservita.

 26. Leu says:

  D-na Nemes ar trebui cercetată penal pentru susținerea protocoalelor criminale date de OMS.
  Este absurd ca doctorița Grosan, care are rezultate, nu este susținută de toți colegi.
  Am citit ca sa intemplat la fel și in Italia, doctori care nu a respectat protocoalelor date de cretini de la guvern, au avut rezultate extraordinare și niciun deces.

 27. garcea says:

  Da, fugariva-s i gura de criminali doftori cu ale voastre protocoale,daca dupe capsorul cu un singur neuron faceti tratament dupa recomandari oms,si se moare in proportie de 98 la suta,la ce dracu va mai platim din munca mea cu mii de euro pe luna? Aveti impresia ca ca un om cu liceu nu poate aplica aceleasi protocoale ? La ce dracu mai stati prin facultati daca nu bagati nimic la tartacuta ? Oare doi oameni cu acelesi boli,nu este nevoie de un tratamant diferentiat ? Tre sa va spun eu acest lucru ? CRIMINALILOR !

 28. Oradeanu says:

  VA ROG SĂ SCRIEȚI AICI UNDE SE AFLĂ SEDIUL ” COLEGIU MEDICILOR DIN BIHOR” Srada și numărul. Vă mulțumesc

 29. Ranger says:

  Clar ca protocolul nu e pentru toata lumea. Nu toti rezista tratamentului, deci in cazul lor nu trebuie urmat protocolul. Doamna doctor a observat asta si a procedat corect schimband tratamentul, salvand vieti. Ceilalti se uitau cum pacientii lor se chinuie, sau eventual mor din cauza tratamentului dar nu a facut nimic, au urmat in continuare protocolul. Astia sunt genul de oameni, care sar in fantana cand se cere asta, fara sa puna nici o intrebare. Protocolul nu este bun, trebuie modificat. Dar pentru toate greselile si erorile facute in sistemul de sanatate principalul vinovat este domnul Arafat.

 30. dan12 says:

  A trecut o saptamana de cand doctorita a ajuns in media.
  CUM DE NICI O COMISIE MEDICALA N-A FACUT NIMIC?
  Comisie minimala – un doctor si un statistician.
  Care sa verifice – chiar si prin sondaj telefonic – PACIENTII, GRAVITATEA BOLII, SI EFICENTA TRATAMENTULUI.
  E CHESTIE DE O ZI – si daca se verifica adevarul, pasul statistic poate fi micsorat sau chiar investigatie exhaustiva.
  Si daca nu, o termina, si ies ei triumfatori si mai repara din increderea populatiei, si asa distrusa.

  Au latrat la greu toti oficialii, la ce energie au avut s-o balacareasca de ce nu s-a facut nimic?
  CHIAR SI PANTIS SPUNE CA PROFESIONAL NU E PROBLEMA, CA O CUNOASTE PE GROSAN SI CA TRATEAZA “FOARTE BINE”.
  Ca problema e DOAR declaratiile antiprotocol – ca si cum nu s-ar bate cap in cap.

  PENTRU CA LE E GROAZA DE CE-AR AFLA?
  PENTRU CA DACA GROSAN ARE DREPTATE = NU TREBUIE AJUNS IN SPITAL, INSEAMNA CA PROTOCOLUL E GRESIT?
  SI CA S-A MURIT DEGEABA?

 31. Ha-Ha-Ha says:

  https://www.statnews.com/2020/10/13/selling-stock-like-clockwork-modernas-top-doctor-gets-1-million-richer-every-week/

  “Vândând acțiuni precum mecanismele de ceas, medicul de vârf al Modernei devine mai bogat cu 1 milion de dolari în fiecare săptămână

  E chiar marți, medicul de vârf al Modernei devine mai bogat cu aproximativ 1 milion de dolari.

  În timp ce lumea așteaptă rezultatele studiului esențial al vaccinului Covid-19 de la Moderna, directorul medical Tal Zaks și-a vândut în fiecare săptămână stocul existent ca mecanism de ceas prin tranzacții pre-programate – câștigându-i peste 50 de milioane de dolari de la începutul pandemiei, potrivit dezvăluiri făcute Comisiei pentru valori mobiliare și valori mobiliare.

  Zaks nu este singurul dintre directorii de la Moderna care au profitat personal de munca companiei Covid-19, iar tranzacțiile sale au fost realizate printr-un plan stabilit de SEC care permite persoanelor din interior să vândă acțiuni în mod legal. Însă experții în guvernanță corporativă au declarat pentru STAT că frecvența, calendarul și volumul ridicat al vânzărilor privilegiate ale lui Zaks – mai mult de 1 milion de acțiuni din februarie – sunt alarmante în mod unic, mai ales având în vedere rolul său esențial în studiul în curs de desfășurare al vaccinului de la Moderna. ”

  Asa se fac banii! Scenariu dolar si scenariu euro la banut-covidut.

 32. DRANCA CONSTANTIN says:

  Tot respectul pentru Doamna Doctor

 33. Ha-Ha-Ha says:

  Directorii de la Moderna au încasat acțiuni de 89 de milioane de dolari anul acesta, deoarece prețul acțiunilor a crescut pe speranța vaccinului

  “Primii cinci directori ai companiei de biotehnologie Moderna au vândut acțiuni de peste 89 de milioane de dolari până în acest an – inițiat de aproape trei ori mai multe tranzacții cu acțiuni decât în ​​tot 2019 – întrucât prețul acțiunii companiei a crescut pe speranțele pentru Covid-19 vaccin.

  Tranzacțiile, care au condus la profituri de aproximativ 80 de milioane de dolari, au fost programate în prealabil printr-un program legal care permite persoanelor din interiorul companiei să cumpere și să vândă acțiuni la o dată ulterioară.

  Dar volumul și calendarul s-ar putea dovedi alarmante pentru acționarii Moderna, în special în lumina deciziei companiei din mai de a strânge peste 1 miliard de dolari într-o ofertă de acțiuni. Dacă vaccinul în stadiu incipient de la Moderna poate preveni într-o zi infecția cu coronavirus și se așteaptă cele mai bune zile ale companiei, de ce vin din interior?

  Jay Clayton, președintele Comisiei pentru valori mobiliare, a avertizat companiile să nu vândă acțiuni în timpul pandemiei de coronavirus, ceea ce a dus la volatilitatea pieței și a umflat evaluările companiilor de biotehnologie precum Moderna. S-ar putea să existe „circumstanțe idiosincrazice” care ar putea determina executivii să vândă acțiuni în timpul crizei, a declarat Clayton la CNBC săptămâna trecută , dar acest lucru riscă un coșmar optic.

  „Am spus mult timp în acest timp volatil, vă rugăm să practicați o bună igienă corporativă”, a spus el. „… De ce ai vrea să ridici chiar întrebarea că faci ceva nepotrivit?”

  Moderna nu a răspuns la o cerere de comentariu. CNN a raportat vânzarea de acțiuni de către doi dintre directori săptămâna trecută.

  Ideea din spatele tranzacțiilor programate, inițiată în baza unei reguli SEC numită 10b5-1, este de a permite directorilor să își diversifice deținerile. Liderii companiilor publice au adesea cea mai mare parte a averii legate în stoc. Vânzarea acțiunilor în cadrul planurilor 10b5-1 le permite să obțină o anumită lichiditate. Și pentru o companie precum Moderna, a cărei evaluare depinde de procesul imprevizibil de dezvoltare a medicamentelor, vânzarea unor acțiuni este probabil o decizie financiară prudentă, a declarat Thomas Lys, profesor de contabilitate la Kellogg School of Management de la Universitatea Northwestern.

  “Există întotdeauna o altă posibilitate – ca acești băieți să știe cu adevărat că toată treaba este falsă și vând în timp ce vânzarea este bună”, a spus Lys. „Dar din datele pe care nu le puteți da seama și cu siguranță au o negare plauzibilă”.

  Tal Zaks, directorul medical al Moderna, a început anul cu aproape 100.000 de acțiuni ale companiei. La sfârșitul lunii februarie, cu câteva zile înainte ca Moderna să anunțe că vaccinul său împotriva coronavirusului era pregătit pentru testarea pe oameni, el a început să arunce 10.000 de acțiuni pe săptămână. În următoarele 11 săptămâni, pe măsură ce pandemia a crescut prețul acțiunii Moderna de la 18 la 50 de dolari, Zaks și-a lichidat întreaga poziție, câștigând 3,4 milioane de dolari în acest proces. Odată ce a rămas fără acțiuni, a început să exercite opțiuni la un preț de 12,21 dolari pe acțiune. În următoarele două săptămâni, a vândut mai mult de 250.000 de acțiuni Moderna la un preț mediu de 67 USD. Zaks a profitat de peste 18 milioane de dolari din tranzacțiile sale din 2020. În prezent, el deține zero acțiuni la acțiunile Moderna.

  Juan Andres, șeful tehnic al Modernei, a folosit un plan similar. Începând cu 27 februarie, când prețul acțiunilor Moderna a fost de aproximativ 34 USD, a executat tranzacții săptămânale în care a exercitat opțiuni și a vândut imediat acțiuni. Pe parcursul a 10 tranzacții, el a vândut acțiuni în valoare de peste 12 milioane de dolari pentru un profit de aproximativ 9,3 milioane de dolari. Începând cu cea mai recentă tranzacție, când Moderna valora 67 de dolari, Andres nu deține acțiuni ale companiei.

  Alți directori din Moderna mai au mize considerabile în companie. Directorul financiar, Lorence Kim, care a vândut acțiuni de aproximativ 37 de milioane de dolari în 2020, păstrează aproximativ 1,2 milioane de acțiuni. Președintele Moderna, Stephen Hoge, care a vândut acțiuni de 2,4 milioane de dolari anul acesta, deține peste 2 milioane de acțiuni. Stéphane Bancel, CEO-ul Moderna, a vândut peste 400.000 de acțiuni pentru un profit de 13,6 milioane de dolari, dar aceasta reprezintă o fracțiune mică din acțiunea sa de aproximativ 9% din companie, ceea ce plasează valoarea sa netă personală la peste 1 miliard de dolari.

  Pentru Nejat Seyhun, profesor de finanțe la Școala de Afaceri Ross a Universității din Michigan, meseriile Moderna „nu reprezintă o tendință îngrijorătoare”. Majoritatea vânzărilor au fost la prețuri sub valoarea actuală a Modernei, sugerând că directorii erau mai preocupați de lichiditate decât de profit, a spus Seyhun. Și fiecare tranzacție a fost făcută printr-un plan 10b5-1, ceea ce înseamnă că directorii nu tranzacționau informații privilegiate.

  Dar o privire mai atentă asupra tranzacțiilor 10b5-1 oferă unele motive de alarmă cu privire la practica în general. Un studiu din 2006 realizat de Universitatea Stanford a analizat mai mult de 3.000 de tranzacții din interior și a constatat că vânzările de acțiuni ale directorilor au venit în mod fiabil chiar înainte de vești proaste și imediat după bune, maximizând randamentele și minimizând pierderile. Un studiu din 2012 de la Universitatea Harvard a analizat două decenii de tranzacții temporizate neregulat – scăzând pe cele legate de calendar – și a găsit un rezultat similar. Aceste tranzacții au depășit piața cu până la 25% în fiecare an, au descoperit cercetătorii, sugerând că persoanele din interior au un avantaj demonstrabil față de investitorii externi.

  „Din păcate, nu vom putea separa niciodată tranzacțiile cu lichidități de tranzacțiile bazate pe informații, deoarece nu putem privi cu ușurință în mintea celor din interior”, a spus Andrew Lo, profesor de finanțe la Massachusetts Institute of Technology Sloan School of Management. „Aceasta face parte din provocarea acestor vânzări 10b5-1: nu există un răspuns corect în toate circumstanțele. Și acesta este unul dintre motivele pentru care avem SEC. ”

  Si voi astia de la Comisia de Etică și Dentologie Profesională a Colegiului Medicilor Bihor aveti ceva de spus?
  Coruptie generala si voi taceti din gura? Mereti dupa o doctorita care isi face treaba?
  Voi urmariti protocolul baniilor – e simplu.

  • Babu says:

   Cum pi*da mamii lor se pot intruni de data asta asa rapid in sedinta astia de la Colegiul Medicilor Bihir??
   Ca daca vine o persoana sa acuze un medic (din sistemul asta perfit, subjugat si spagar) de (sa zicem) malpraxis, acelasi Colegiu al Medicilor se autosesizeaza tarziu, anunta ca vor constitui o comisie care va analiza situatia, va verifica acuzatiile si eventual documentele, va da ulterior chiar un comunicat. Iar o decizie in privinta medicului va fi luata abia dupa aceea.
   Si deciziile impotriva medicilor sunt de obicei de genul: Nu s-a dovedit si nu i se poate imputa culpa medicala, acuzatiile nu sunt justificate din punct de vedere medical, din punct de vedere profesional si medical, medicului nu i se poate imputa situatia, medicul a fost mustrat, medicul a primit o decizie de reducere a salariului cu 10% pe trei luni sau ca medicul nu va mai putea profesa in respectiva specialitate timp de 3 luni dupa primirea deciziei Colegiului Medicilor.
   Chiar daca e vorba de pacienti ce au decedat subit.
   Care decizie vine de obicei dupa o jumatate de an, un an, sau chiar doi ani.
   Acum Colegiul Medicilor s-a organizat si se reuneste la Bihor in maxim o saptamana.
   Ca trebuie doamna doctor EXECUTATA !!
   E ORDIN PE UNITATE VENIT DE LA SUPERIORI.
   A deranjat ..sistemul !
   Ce rapiditate, cat profesionalism, cata implicare ??!!
   Ce gunoaie !
   Niste mizerabili, dejectii umane imbracate in halate albe, exponenti ai sistemului corupt si spagar care se “alimenteaza” cu bani din sursele neintrerupte trimise lor de catre marii producatori mondiali de medicamente.
   Niste slugi.

 34. Costin BENDREA says:

  În ziua de 20 noiembrie 2020 mama mea … LUMINA VIEȚII NOASTRE, s-a stins din viață vorbind cu noi și tratată DOAR DE NOI de o banală indigestie, deoarece … ÎN PANDEMIA LUI PEȘTE PRĂJIT doctorița noastră de familie STĂTEA ASCUNSĂ DE APROAPE UN AN în cabinet, departe de toti pacienții și dădea sfaturi și rețete doar la telefon sau printre ușă prin intermediul asistentului, indiferent de problema medicală a vreunui pacient. A refuzat să se deplaseze, sau să trimită asistentul, pentru a-i instala mamei acasă un aparat cu branulă și 2 rezerve de perfuzie, care să o întărească fizic ! Cu toată pregătirea noastră, nu am avut inspirația să urmăm LA TIMP, un curs de 2 lei și 2 zile pentru a cunoaște metodele medicale corecte de instalare a unei branule la braț, sau pentru alte protocoale de strictă urgență pentru A SALVA O VIAȚĂ DE OM !! Acestui așa-zis medic, care suspecta pe toată lumea că are COVID-19 ȘI ÎMPĂRȚEA PROTOCOALELE COVID traduse în rețete extrem de scumpe, tuturor celor care ajungeau la ușa ei, i-a permis o hotărare a unui distins ministru CRIMINAL, pe numele lui Tataru SĂ SE PROTEJEZE de clienții datorită cărora a încasat (și încă încasează !!) cîte o căruță de bani pe lună . Abia ACUM vedem ce însemnau protocoalele covid … PRIMITE DE SUS și de ce erau ele RESPECTATE LA VIRGULĂ și de ce DUCEAU LUMEA LA GROAPĂ LA PROPRIU !! Din acea zi de 20.11.20 pentru familia noastră SISTEMUL MEDICAL ROMANESC ESTE CRIMINAL PE FAȚĂ, medicii … acei îngeri în halate albe SUNT DIAVOLII SCLAVI AI SATANEI, spitalele sunt IADUL DE PE PĂMÎNT. Doamna doctor FLAVIA GROȘAN , reprezintă EXCEPȚIA CARE CONFIRMĂ REGULA … pentru familia noastră nu mai există mangaiere ! Cel mai probabil ne vom îndrepta în justiție cu PETIȚIA DE REFUZ SĂ NI SE MAI OPREASCĂ CONTRIBUȚII DIN SALARIU … LA UN SISTEM CRIMINAL, care oricum nu a cheltuit 1 cent toată viața noastră penbtru orice problemă de sănătate am fi avut .

 35. Elena Tamas says:

  Ar fi de dorit ca intai sa fie chemati medicii din spitalele Covid,sa explice temeinic cum se face ca, respectand normele de tratament Covid internationale,au avut atatea esecuri,atat de multi morti!!! pe acestia nu-i ia nimeni la intrebari? legarea de pat,inducerea comei,somnifere,intubari agresive,rele tratamente din partea personalului,loviri,lipsa mancarii si apei…au aparut in presa imagini horror din spitalele Covid!cei care au scapat-putini-spun intamplari de groaza,iar Colegiul Medicilor o iau la Intrebari pe d.na Grosan care aplica tratamente clasice in boli pulmonare?ar trebui sa dati cu subsemnatul pe la DNA si Procuratura incompetentilor!!!

 36. dezamagit says:

  Cum e, cum nue, doamna doctor e un obstacol de care va trece cu siguranta. Ii vor lua dreptul de libera practica spre a fi exemplu pentru altii asemenea dinsei. Nu avem nevoie de valori ci de altii.

 37. cetateanul de rand says:

  Eu nu sunt medic si nici expert cum se dau unii si cum e plina tara de medici scoliti pe Google, dar o intrebare pun si eu: Cum poate un medic pneumolog care in primul rand ar trebui sa faca investigatii unui pacient ( ascultat la plamani, etc) sa dea diagnostc si tratament prin. telefon?

  O fi vindecat ea 1000 de pacienti ( sa zicem ca o fi adevarat) insa de alte zeci care au ajuns la spital in stare grava din cauza ei nu zice nimeni nimic?
  Eu nu o cunosc, poate e medic bun dar mie dup interviul avut imi cam lasa niste semne de intrebare?
  Sa fim seriosi, toti medicii din Romania sunt prosti si doar ea e desteapta?

 38. dan12 says:

  No stati voi linistiti ca tot pe mana medicilor ajungeti pe patul de moarte. Si Atunci sa va trateze Grosan dupa cum crede ea cu leacurile ei minune. Daca va incarcerati maine in vre-un accident atunci sa vina tot un Grosan sa va dea primul ajutor dupa ureche…

 39. Sorina says:

  se lauda ca a tratat pe facebook si ca i-a vindecat pe toti de covid, asta e asa o lauda fara nici o verificare si control, se stie f. bine ca multi din cei cu simptome usoare se vindeca si fara nici un tratament a vreunui medic, daca pacienti din astia a avut dr. Grosan atunci nu are cu ce se lauda, daca ar fi vindecat si salvat pe cei internati la ATI care au murit atunci da era o realizare, dar as sa te lauzi ca ai salvat pe cei cu simptome usoare nu e ceva deosebit. Daca ar avea un tratament minune de ce nu l-a brevetat.

  • Oradean says:

   Zici bine, dar nu pentru ochii si urechile zecilor de mii de sosoci si sosoace intaratati impotriva “sistemului”. La astia nu are rost sa le vii cu argumente logice, ca logica le este straina! Cel mult vei primi niste injuraturi!

   • dan12 says:

    La urma urmei tot Dr. Google are dreptate pt ca are mai multe argumente. Si pe deasupra acolo mai avem posibilitatea sa alegem tratament si diagnostic dupa cum ni se pare noua mai ok. Sa nu vina medicii sa ne invete pe noi care vedem clar adevarul in diversitatea articolelor de pe `net…

    • 12nand says:

     E mai bine Dr. Google, decat Dr Mengele prostu satului. Acuma meri in tiz.a matii si la balegar.

    • dan12 says:

     REDACTIA BIHON! CINEVA IMI FOLOSESTE NICKNAME-UL ‘DAN12’.
     POSTAREA DE LA ORA 10:00 DE MAI SUS NU E A MEA.
     AVETI VREO REACTIE? SITE-UL NU ARE UN FILTRU?

 40. deal says:

  Pai si mii de pacienti vindecati in spitale nu ati vazut? (daca nu insemna ca avem sute de mii de morti ca nu a mai iesit nimeni) Normal ca cei gravi nu mor la cabinetul privat al dansei.Medicatia ei nu are nimic deosebit fata de altii ( Claritromicina in loc de Azitromicina spune si ea ca nu e mare diferenta, antiviralele se dau la cazuri mai grave ce nu sunt la nivel de ambulatoriu la cabinetul ei.)

 41. cristina says:

  d-na doctor cam stangace in exprimare si comunicare, daca ea aacepta ca avocat pe una ca sosoaca atunci ceva nu este in regula cu ea. Daca are un tratament bun pentru cei infectati cu covid 19 de ce nu a facut si publicat un studiu elaborat nu aparitii idioate la televiziuni de scandal latrinatv, guitatv.

  • Cristian says:

   Studiile sunt finantate de BEGFARMA. Inseamna nimic. Doamna doctor are treaba cu patienti, nuu cu studii
   In rest, stai jos, nota 0.

 42. muiech1rila says:

  Nu exista je5 mai mare decat gurnalistul CHIORILA de la Behoreanul. Je5 de om

 43. Maria says:

  Am urmărit interviul așa-zisei doamne doctor, iar mie una nu mi s-a părut a fi în toate mințile. Cum se poate să contești protocolul medical validat în timp de colectivul medical specializat de pe întreg mapamondul, mi se pare ceva incredibil! Eu mărturisesc că nu am studii medicale, deși am cochetat cândva cu domeniul medical, însă am incredere în medicii ATI și devotamentul lor, pentru că nu avem altceva mai bun. Consider că trebuie avute loc revizuiri medicale doar folosind metode corecte de observație stiițifică. Mai observ că în online sunt multe persoane ce îi cântă dânsei in strună, însă doar dacă ați fost pacienții dânsei si ați fost tratați cu succes sau ați fost martorii tratării cu succes al unor bolnavi Covid pozitivi puteți să dați dovadă de un dram de obiectivitate cu aceste păreri favorabile. Cred că majoritatea ce o ridică în slăvi în postările de aici nu ați fost de fapt pacienții dânsei, și doar vă folosiți de prilejul de a contesta sistemul ca niște banali critici anti-sistem.

 44. România

  Ministrul Educației: Calitatea învățământului din România este într-un punct minim
  Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit sâmbătă despre calitatea învățământului din România, declarând că aceasta se află într-un punct minim, în condițiile în care elevii trec prin școală fără ca măcar să înțeleagă un text.

  România

  Au vopsit balustradele podului cu tot cu mașinile parcate sub el, dar și pe cele aflate în trafic
  O echipă de muncitori a reușit să vopsească balustradele podului de la Otopeni cu tot cu mașinile parcate sub, dar și cu cele aflate în trecere.

  Mapamond

  Rusia clonează marile branduri - CoolCola, Fancy și Street
  Ochakovo, un producător rus de băuturi, a anunţat că va produce o nouă gamă de băuturi răcoritoare pentru a înlocui mărcile emblematice precum Coca-Cola, Fanta şi Sprite, care au părăsit piaţa rusă în urma invaziei militare ruse în Ucraina.

  BIHON CAO

  Întreruperi Compania de Apă

  BIHON CAO

  Citiri Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Alimentele viitorului: Ce am putea mânca până în 2050
  Oamenii de știință au întocmit o listă de plante puțin cunoscute care ar putea săapară în meniuri până în 2050. Din listă fac parte banana falsă, fasolea și pandanusul.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Variola maimuței. Avem motive de îngrijorare? Precizările RO Vaccinare
  RO Vaccinare postează precizările dr. Cristian Apetrei despre variola maimuței: „Nu e nicio mare resetare, nicio mare vrăjitorie, nici gut feeling, biocurenți sau vreo previziune de-a lui Nostradamus”.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Excelența Sa ambasadorul George Bologan, scrisoare de acreditare în fața Regelui Spaniei
  Cooperarea multidirecțională, academică, economică, politică și organizarea unei ședințe comune de guvern s-au aflat, de asemenea, pe agenda discuțiilor. Bihoreanul George Bologan devine ambasador cu drepturi depline.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.