Evaziunea fiscală (X)

Avocat Răzvan Doseanu
Avocat Răzvan Doseanu
Constituie infracţiune de evaziune fiscală şi se pedepsește cu închisoare de la 2 ani la 8 ani şi interzicerea unor drepturi alterarea, executarea de evidenţe contabile duble, folosindu-se înscrisuri sau alte mijloace de stocare a datelor.

Dacă prin această faptă s-a produs un prejudiciu mai mare de 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, limita minimă a pedepsei prevăzute de lege şi limita maximă a acesteia se majorează cu 5 ani.

Cine poate săvârși această infracțiune?

Subiect activ al infracţiunii poate fi orice persoană fizică cu atribuţii în organizarea şi conducerea contabilităţii.

Expresia „executare de evidenţe contabile duble” include şi noţiunile de organizare şi conducere a unor asemenea evidenţe. De asemenea, noţiunea de „evidenţe contabile duble” nu trebuie confundată cu cea de „contabilitate în partidă dublă”.

Pentru a fi în prezenţa acestei infracţiuni evidenţa contabilă trebuie să fie compusă din documente oficiale care să cuprindă date reale despre situaţia financiar-contabilă a contribuabilului.

Înregistrările din contabilitatea paralelă trebuie să fie diferite de cele din evidenţa contabilă oficială, în caz contrar nefiind îndeplinite cerinţele acestei infracţiuni nici măcar în ipoteza în care ambele evidenţe conţin înregistrări nereale.

Evaziunea fiscală (IX)

Evaziunea fiscală (VIII)

Evaziunea fiscală (VII)

Evaziunea fiscală (VI)
Evaziunea fiscală (V)
Evaziunea fiscală (IV)
Evaziunea fiscală (III)
Evaziunea fiscală (II)
Evaziunea fiscală (I)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !